Neptunus V22

Hej alla Neptunusar!

 

Denna vecka har ju varit en kort vecka, men lite har vi hunnit med:

 

I matematiken har nu arbetat klart i hela matematikboken! Vi har avslutat med kapitlet om Statistik. Innan skolavslutningen kommer eleverna att få ta hem sina böcker.

 

 

Under svensklektionerna har eleverna fortsatt att träna på att skriva meningar med stor bokstav och punkt samt tänka på avståndet mellan orden.

 

NO:  I gröna gruppen gjorde vi även denna vecka “Jag ser, jag tänker, jag undrar”, som är en ”Visible Thinking”-rutin när man vill väcka nyfikenhet och öppna upp för frågor och utforskande.

Denna gång möttes eleverna av en bild på björkpollen efter rasten: “Jag ser en citron med två hål, en labyrint och massa taggar.”, “Jag ser något gult med små bubblor och svarta hål. Jag ser gröna blad.” “Jag tänker att det är havets dammsugare och dammet blir till stenar till slut.” “Den är gul som pollen”. Återigen ritade vi bilder efter på olika pollen-figurer. Några valde att göra en till bild på ett virus som vi gjorde förra veckan.

 

 

friluftslivet gick vi en härlig promenad i skogen och tittade på bland annat aspens frön. Vi smakade på nya friska granskott och såg små späda grankottar. Vi avslutade med att fika vid IP och det var många som fortfarande hade ork kvar i benen så de sprang runt IP så det blev 3 km till för vissa.

 

 

 

  

 

Hem och skola

 

Läxa:

  • Fortsätt läs ur en valfri bok och fyll i läsprotokollet. Ni behöver inte ta med er läsprotokollet till skolan under nästa vecka.

 

Läseböcker: Vi behöver få in alla läseböcker (Den magiska kulan). Ta med boken till skolan nästa vecka. (Om man inte lämnar in böckerna innan avslutningen kan man komma att bli debiterad för förlorad bok.)

 

Nästa vecka:

 

Måndag:
Tisdag:
Onsdag: Fritids stänger 15:00
Torsdag: Lovdag
Fredag: Planeringsdag Skola och fritids stängt.

 

Kommande händelser:

  • 5/6 Stänger fritids 15.00.
  • 6/6 Nationaldagen; Skolan och Fritids/klubben stängt pga röd dag.
  • 7/6 Planeringsdag; Skolan och Fritids/klubben stängt.
  • 11/6 Friluftsdag
  • 13/6 Skolavslutning fm, Fritids öppet.

 

OBS! Alla dagar före röd dag stänger fritids/klubben 15.00!

 

Hälsningar!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.