Neptunus v34

  Hej alla Neptunusar!

 

Under veckan som gått har vi börjat arbeta i våra arbetsböcker både i svenska och matematik. Det var något som flera av eleverna hade längtat efter 🙂 Något en del också längtar efter är läxor. Denna vecka kommer vi att skicka med en bokstavspåse med en elev ur grön och en elev ur röd. I påsen ligger en hemlig bokstav. Ni som har fått hem påsen lägger ner 5 saker som börjar på bokstaven. T.ex en orm, en orange penna, plåster för ont osv för bokstaven o. Bokstavspåsen med innehåll lämnas in på måndagar, vilket blir starten för arbete med den bokstaven. 

 

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven O. Eva och Ansi hade fyllt bokstavspåsen med 5 saker som representerade bokstaven. Vi har tränat på hur vi skriver bokstaven och skrivit ord. Vi har också smakat på bokstaven i form av en oliv och gjort bokstaven med våra kroppar.

 

 

 

Under svenskalektionerna har vi också bekantat oss med vår läsebok och arbetsbok i svenska, Läsresan. Syftet med materialet är att vi skriver och läser olika typer av texter tillsammans. Dels för att de ska få användbara modeller men också för att det ur det gemensamma ska väckas ett intresse och motivation för det egna läsandet och skrivandet.

 

matematiklektionerna denna vecka har vi på olika sätt arbetat med talen upp till 10. Eleverna har tränat på att ramsräkna både framåt och bakåt samt tränat lite extra på att skriva siffrorna 1 och 2 på rätt sätt. Att kunna skriva både siffror och bokstäver rätt underlättar när man så småningom ska skriva längre texter och de blir lättare för sig själv och andra att läsa. Vi har också räknat antal saker och bestämt antal.

 

 

Vi har fortsatt titta på barnens sommarläxor. Det är spännande att se hur mycket vänskap det finns i naturen! Även nästa vecka kommer vi ta del av sommarläxorna.

 

I torsdags var vi ett gäng glada och modiga barn och vuxna som trotsade vädret och gick på en liten utflykt till Raketen. Till att börja med såg det riktigt fint ut. Vi började leka lekar och efter ett tag så började det regna. Då satte vi upp presenningar som skydd, vilket blev riktigt mysigt, och vi började äta vår matsäck. Då började det regna ordentligt, men så länge vi var under presenningen var vi torra. När vi hade ätit upp gick vi tillbaka till skolan,  i hällande regn. Vi var överens om att det här var en utflykt som vi kommer att komma ihåg 🙂 I skolan fick de som hade matsäck kvar äta upp den, vi arbetade med ”Hitta Vilse” och slutligen tittade vi tillsammans på film.

 

 

Under veckan som gått har eleverna i Neptunus röd träffat Cissi, vår bildlärare, för första gången medans den gröna gruppen hade engelska.

engelskan bekantade vi oss med vad färgerna heter och övade på det.

 

 

Påminner om…

 

Vi saknar fortfarande några sommarläxor. Skicka eller lämna in dem under veckan som kommer.

 

När vi fotograferar barnen i deras lärande här i skolan behöver vi veta om era barn får finnas med på bilderna, med namn och /eller på bild. På schoolsoft har vår IT-tekniker Martin publicerat ett brev som vi vill att ni läser, sedan tar ställning och även fyller i vad som gäller era barn. Gör det så snart som möjligt. 

 

Skicka gärna med barnen en frukt. Det är många som blir trötta och hungriga, en del på fm och andra på em, och då är det bra med en frukt.

 

  • Skolmaterial – Vi önskar att eleverna har med sig en A4 plast- eller pappersmapp tydligt märkt med deras namn, som eleven ska ha sin läxa i för transport mellan skola och hem. Nästa vecka börjar vi skicka med läxa hem.

 • Extrakläder – Alla barn behöver extrakläder på hyllan och även regnkläder: regnjacka med luva, överdragsbyxor och stövlar. Vi är ute i alla väder 🙂

 • Mera märkning –. Mycket är märkt  vilket var bra efter utflykten när 40 barns ytterkläder hängt i två torkskåp och ska delas ut till rätt barn.  Hjälp oss alla genom att märka alla barnens saker med namn. 

 

 • Specialkost – Vi vill att ni som har allergier och matintolerans, och har läkarintyg, lämnar in blanketten med specialkost.  

https://lemshaga.se/wp-content/uploads/2016/02/Specialkost-blankett.pdf

 

Vecka 35

Måndag: Skoldagen börjar 9:40

Bokstavspåsen lämnas in.

Tisdag:
Onsdag: Läxa lämnas ut.
Torsdag:
Fredag: Idrott utomhus (v35 och v36, sedan är vi inne)

 

Kommande händelser:

  • 14/9 17:00-18:00 – Föräldramöte digitalt
  • 17/9 – Skolfoto 
 • 29/9 – Utvecklingssamtalsdag digitalt – Skola stängd, fritids öppet
 • V44 – Höstlov
  1-2/11 – Utbildningsdagar – Fritids och skola stängt 

3-5/11 – Lov – Fritids öppet

 

Tack för denna vecka!

 

Ann-Sophie & Eva

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.