Neptunus v35

Hej alla Neptunusar!

 

Vi har märkt att några av er kommer precis när skolan startar 8:20. För att vi ska ha möjlighet att starta 8:20 då skoldagen börjar behöver eleverna vara på plats senast 8:10 för det tar en stund att hänga av sig och säga hejdå. 

På fredagar startar den gröna gruppen med idrott i idrottssalen kl 8:20 och då ska de ha hunnit byta om (eller ha kommit ombytta). En pedagog kommer att gå dit med de elever som är på fritids på morgonen ca 8:10.

 

I nästa vecka kommer Trixie att börja arbeta som ansvarspedagog hos oss. Hon känner redan alla barnen så både barn och vuxna ser fram emot att vi ska få jobba ihop. Lotta har valt att avsluta sin anställning hos oss. Vi önskar henne lycka till!

 

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven M. Två barn hade fyllt sin bokstavspåsen med 5 saker som representerade bokstaven. Vi har tränat på hur vi skriver bokstaven och skrivit ord. Vi har också smakat på bokstaven i form av en melon och gjort bokstaven med våra kroppar.

 

 

Under svenskalektionerna har vi arbetat med texten i Läsresan om veckan. Vi har läst tillsammans, läst gruppvis och skrivit ord. Ansi och Eva har jobbat med alla barn enskilt så de fått visa vilka bokstäver de kan och hur mycket de ljudar och läser. På onsdagen fick barnen sin första läsläxa. I Läxboken är det information till er föräldrar på första sidan om hur läxan går till. Det är även en skrivuppgift. Öva gärna varje dag! På tisdag behöver läxan lämnas in och på onsdag kommer det med en ny läxa hem.

 

 

matematiklektionerna har vi jobbat med tallinjen upp till 10, att jämföra tal, fler, färre, lika många och talkamrater.

 

 

 

SO lektionen har vi funderat på vad vi vill ha med i “Boken om mig”, en bok där vi kommer att samla fakta, tankar och funderingar vi har om oss själva. Eleverna fick sedan göra en framsida till boken.

 

 

Denna vecka fick gröna gruppen träffa Cissi ha bild för första gången och röda gruppen ha engelska. Med Cissi fick vi använda vår fantasi och skapa en härlig tårta som vi smakade. Hon visade också lite material och egna konstverk. Nästa gång kommer eleverna att få måla färgkamraterna.

 

 

Vi hade också vår första “riktiga” idrottslektion. Då idrottshallen var upptagen gick vi till IP. Där lekte vi Djungelvrål och fick prova på att hoppa längdhopp.

 

 

 

Veckan som kommer:

Läxa: Läsläxa, samt stavningsläxa. Se läxhäftet.

Vecka 36

Måndag: Skoldagen börjar 9:40

Bokstavspåsen lämnas in.

Tisdag: Läxa lämnas in.
Onsdag: Läxa lämnas ut.
Torsdag: Friluftsliv: Kläder efter väder. Ta gärna med frukt och en vattenflaska.
Fredag: Idrott utomhus (v35 och v36, sedan är vi inne)

 

Kommande händelser:

    • 14/9 17:00-18:00 – Föräldramöte digitalt
    • 17/9 – Skolfoto 
  • 29/9 – Utvecklingssamtalsdag digitalt – Skola stängd, fritids öppet
  • V44 – Höstlov
    1-2/11 – Utbildningsdagar – Fritids och skola stängt 

3-5/11 – Lov – Fritids öppet

 

Tack för denna vecka!

 

Ann-Sophie & Eva

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.