Neptunus v4

Hej alla Neptunusar!

Veckan avslutades med massor av snö! Härligt tyckte vi!

c

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi fortsatt att arbetat med tiotal och ental. I onsdags hade vi Josefine på besök som introducerade kapitel 2 som handlar om talområdet 0-40. Vi fortsätter att arbeta med addition och subtraktion och använder de strategier vi mött tidigare. Vi använder tallinjen 0-40 och tiobasmaterial när vi adderar och lär oss strategier för att addera tiotal och ental. Vi använder motsvarande strategi för subtraktion vi ser att det inte bara innebär att minska eller ta bort utan även att går att jämföra skillnader. Viktiga begrepp är fler, färre, sammanlagt och kvar.

 

  

 

Under svenskalektionerna har vi bekantat oss med bokstaven Öö. Våra prickar är viktiga eftersom det ibland blir ett helt annat ord bara i genom att sätta dit eller ta bort prickar tex. Ko-Kö, Lok-Lök, Lov-Löv. Vi har också gjort en liten diagnos i svenska.

 

 

 

Under veckans NO-lektion har vi lärt oss mer om svenska ödlor. Kopparödlan ser ut som en orm men är en ödla. Den släpper sin svans för att lura sin fiende att ta den sprattlande svansen istället för själva ödlan. Sedan växer det ut en ny svans.

 

Denna vecka har vi på SO-lektionen har vi arbetat vidare med våra väsen. Denna gång har vi bekantat oss med ”Mylingen”.  Vi skriver korta faktatexter om de väsen som vi jobbar med. Vi har också förberett utvecklingssamtalen genom att fundera över vad vi kan och vad vi behöver träna mer på.

I gröna gruppen hade vi besök utav Måns pappa som berättade om sitt jobb på Regeringskansiliet och om hur Sverige styrs. Tack, det var spännande att lära sig varför det är viktigt med lagar och regler.

 

 

friluftslivet lärde vi oss mer om gårdstomten och troll. Sedan gick vi till raketen och letade spår efter djur och väsen. Vi hittade bland annat en alvring och älgspår.

 

   

  

 

 

idrottslektionen gjorde vi övningar där vi tränade handbollskast och handbollsmål.

 

 

Hem och skola

Fritids

Onsdag den 30/1 är det utvecklings-samtalsdag och ordinarie lektioner utgår.
Fritids och Klubben ansvarar för verksamheten denna dag.
Vad god fyll i Närvaro inkl. aktuella tider för dagen alternativt Ledig.

Även sportlovet närmar sig och vi behöver veta om ditt barn är i behov av fritids-/klubbenomsorg 25/2-1/3.
Vad god fyll i schoolsoft under kommentar från vårdanadshavare, Ledig alt. närvaro. Vid närvaro fyll även i aktuella tider.

Vi vill ha in din anmälan senast 3/2.
Hälsningar Fritids och Klubben

 

100-dagen

Den 31 januari firar vi 100 dagar i Neptunus. Dagen kommer att firas genom att vi gör massor med saker som handlar om 100. Självklart blir det en hundraläxa också. Vi vill att alla kommer på något roligt 100-bygge hemma. Det kan tex vara ett makaronhalsband med 100 makaroner eller teckning med 100 hjärtan. Alla ska ta med sig sitt “bygge” till skolan till den dagen så att vi kan presentera våra byggen för varandra.

 

Allaktivitetsdagen

Onsdagen den 13 februari är det dags för allaktivitetsdagen på Mellangården. Denna dag kommer du att välja bland fyra aktiviteter. Du kommer att få göra ett förstahandsval och ett andrahandsval via länken:


https://goo.gl/forms/HSdKpaNQLWEOTqtF2

 

Gör ditt val senast söndagen 3 februari.
Läs mer om de aktiviteter som erbjuds i denna presentation!

Mellangårdens allaktivitetsdag 13 februari

 

Föreläsning Reggio Emilia den 6/2 kl.18.30

Några gånger om året utvidgar vi föräldrakoordinatorsmötet och går ut med en allmän inbjudan till en kväll med fokus på skolans pedagogiska profil. Denna gången är det Cecilia Högsveden-East som kommer att tala om skolans Reggio-Emiliainspiration. Om ni vill delta vill vi att ni anmäler er senast den 1:a februari via Schoolsoft. Detta för att kunna ordna lämplig lokal.
Välkomna! önskar Föräldrakoordinatorgruppen

 

Föräldrakoordinatormöte
Den 6 mars är det föräldrakoordinatormöte igen och alla föräldrar i Neptunus är välkomna att höra av sig till oss koordinatorer (Linda och Helena) om någon vill att vi tar upp en fråga. Bifogar länk till info om Föräldrakoordinatorgruppen, inkl kontaktuppgifter och protokoll.
https://lemshaga.se/praktisk-info/foraldrakoordinatorgruppen/

 

Läxa:

  • Den magiska kulan – Läs kapitel 19 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Bokpåsen tillbaka till skolan.
Tisdag: Bild & Engelska
Onsdag: Utvecklingssamtalsdag.
Torsdag: 100-dagen, tag med era “100-byggen”
Fredag: Läxa lämnas ut.

 

Kommande händelser:

  • 30/1 Utvecklingssamtalsdag: Skolan stängd men fritids öppet.
  • 31/1 Vi firar 100 dagar i skolan.
  • Föreläsning: Reggio Emilia den 6/2 kl.18.30
  • 13/2 Allaktivitetsdag
  • Vecka 9 Sportlov

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.