Neptunus V41

Hej alla familjer i Neptunus!

 

Denna vecka hade vi spännande saker på bokstaven Rr i  bokstavspåsen. Vi fick ord som räv, robot, ris, rostig skruv, rapsolja, raggsockor, rödlök och rivjärn.  Vi har tränat på hur vi skriver bokstaven och skrivit ord. Vi har också smakat på bokstaven i form av russin som de allra flesta tyckte var jättegott. Vi var i alla fall glad över att det inte var rumpa vi skulle smaka på 🙂

 

 

Vi har haft rastuppdrag där vi lottar ihop barnen i smågrupper, snurrar på uppdragshjulet och sedan utför uppdragen. Det var verkligen full fart! Nyfiken på uppdragen? Fråga barnen!!

 

 

Under svenskalektionerna har vi förutom att vi arbetat med bokstaven Rr även jobbat med en rolig text om en smart väckarklocka som började med solen som lös på en isbit och slutade med en elefant som väckte barnet.  Vi kom fram till att den  inte var så smart fast den var väldigt finurlig och kul.

 

 

matematiklektionerna har vi repeterar talkamraterna upp till 10 eftersom det är så bra att kunna dem nu när vi ska börja arbeta med högre tal. Vi har också börjat att genomföra bedömningsstödet i matematik, som alla ettor i landet måste göra. 

 

 

Vi fortsatte med våra årstidsböcker i NO där vi studerade olika sorters löv och frön från lönn, rönn, ek och björk. Vi parade ihop löv med näsor, ekollon, bär och björkfrön. 

Därefter ritade vi av olika löv, antingen genom att rita av det eller genom frottage.

 

 

Förra veckan på SO-lektionen pratade vi om vilka favoritplatser vi hade på gården. Sedan gick vi ut och fotograferade dessa. Denna vecka skrev vi och berättade om våra favoritplatser och varför vi gillar att vara där.

 

 

En påminnelse gällande frukt. I skolan serveras lunch och mellis. Vid mellis får barnen ofta även en frukt. Utöver detta är det många barn som behöver en extra frukt tidigare under skoldagen och då är det bra att ni skickar med det. Det går även bra att skicka med t.ex.en morot eller gurkbit. Däremot ska barnen inte ta med sig riskakor.

 

Tips!

Ur-play har släppt en serie som riktar sig både till barn och vuxna som handlar om högläsning. Titta gärna på ett avsnitt (14 min) hemma. I varje avsnitt läser en vuxen en saga högt för en 6-åring och visar på olika tips för hur man kan göra när man läser högt för att stimulera barnens språk och läsutveckling. 

 

https://urplay.se/serie/186584-lassugen?utm_source=ur.se&utm_medium=referral&utm_campaign=laslovet_2021&utm_content=lassugen

 

Skolgarderoben

Nu är skolgarderoben på plats på skolan och de som önskar kan beställa kläder med skolans logga på. Ett urval av tröjorna kommer att finnas på skolan under nästa vecka för den som önskar ta en närmare titt eller prova storlek. En ev. beställning görs senast måndagen den 1 november på: www.skolgarderoben.se/lemshaga 

 

Veckan som kommer:

 

Läxa: Läsläxa och stavningsläxa.

 

Vecka 42

Måndag: Skoldagen börjar 9:40

Bokstavspåsen lämnas in.

Tisdag: Läxa lämnas in. Läxa lämnas ut.
Onsdag:
Torsdag: Friluftsliv (medtag frukt och sittunderlag)
Fredag: Idrott inomhus för båda grupperna.

 

Kommande händelser:

 

  • V44 – Höstlov
    1/11 – Utbildningsdag – Fritids och skola stängt 

2/11 – Utbildningsdag – Skola stängd, fritids öppet

3-5/11 – Lov – Fritids öppet

 

Tack för denna vecka!

 

Ann-Sophie, Eva & Trixie

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se
trixie.eriksson@lemshaga.se


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.