Neptunus V42

Hej alla barn och föräldrar i Neptunus!

 

Denna vecka hade vi roliga saker på bokstaven Vv i  bokstavspåsen. Vi fick ord som vass, vinst, vanilj, vante, vattenflaska, vikt, vit, Vektor och vässare.  Vi har tränat på hur vi skriver bokstaven och skrivit ord. Vi har också smakat på bokstaven i form av vindruvor som de allra flesta tyckte var mumsigt. 

 

Under svenskalektionerna har vi förutom att vi arbetat med bokstaven Vv även jobbat med att skriva en förklarande text. Vi beskrev hur en robot fungerar. Vi har också skrivit tokiga meningar i gröna gruppen med hjälp av en tärning.

 

 

matematiklektionerna har vi arbetat med former och mönster. Vi har pratat om cirklar, trianglar, kvadrater och rektanglar och räknat antal hörn och sidor. Vi har också sorterat dem på olika sätt.

 

 

Vi fortsatte med våra årstidsböcker i NO. Har ni hört ordet fotosyntes? Varför blir de gröna löven gula och faller av? Vad händer med löven när de landat på marken?

Eleverna hade många svar och vi lärare kompletterade med fakta om klorofyll, naturens mirakel-ämne, och hur det skapar mat till träden med hjälp av solljus, vatten och luft. 

 

 

Friluftslivet gick vi på en härlig promenad till Scoutstugan. Väl där fick eleverna tre olika uppdrag: De skulle med en lupp titta närmare på spår av djur på löven, nya knoppar som börjat bildas på träden och hitta där de nedfallna löven suttit på trädet.

Vi fick också tid till att leka och klättra i den fina naturen.

 

 

 

På lunchrasten arrangerar fritidspedagogerna alltid rastlek på skolgården och Neptunus favoritlek har snabb blivit Vinken. Det är en slags evighets-kurragömma. En person är den som letar och resten gömmer sig, när en blir hittad har denna möjlighet att bli fri genom att en annan kompis som fortfarande gömmer sig vinkar till den hittade. Det finns två sätt vi leker på. Antingen med fängelse, dit alla hittade går, eller med svans och då går de hittade på en rad bakom den som letar. Det är enkelt att välja att gå ur leken eller hoppa in i leken så vi använder oss av band för att markera vilka som är med. Ofta är elever från både Uranus och Saturnus också med. Eleverna är så förtjusta i leken att de gärna ber om att få gå runt med lekflaggan och samla ihop ett gäng för att leka Vinken på alla de övriga rasterna också. Då och då leker vi även namnjakten så att alla elever på skolgården lär sig varandras namn.

Ett önskemål gällande frånvaro del av dag vid t.ex. tandläkar- eller läkarbesök:

Skicka ett mejl till respektive lärare och/ eller anmäl som sjukfrånvaro av lektion/ del av dag på schoolsoft. När ni endast anmäler till fritids går inte informationen fram till oss lärare.

 

Skolgarderoben

Nu är skolgarderoben på plats på skolan och de som önskar kan beställa kläder med skolans logga på. Ett urval av tröjorna kommer att finnas på skolan under nästa vecka för den som önskar ta en närmare titt eller prova storlek. En ev. beställning görs senast måndagen den 1 november på: www.skolgarderoben.se/lemshaga 

 

Veckan som kommer:

 

Läxa: Läsläxa och stavningsläxa.

 

Vecka 43

Måndag: Skoldagen börjar 9:40

Bokstavspåsen lämnas in.

Tisdag: Läxa lämnas in. Läxa lämnas ut.
Onsdag:
Torsdag: FN-samling på em.
Fredag: Idrott inomhus för båda grupperna.

 

Kommande händelser:

 

  • V44 – Höstlov
    1/11 – Utbildningsdag – Fritids och skola stängt 

2/11 – Utbildningsdag – Skola stängd, fritids öppet

3-5/11 – Lov – Fritids öppet

 

 

 

Tack för denna vecka!

 

Ann-Sophie, Eva & Trixie

 

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se
trixie.eriksson@lemshaga.se


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.