Neptunus v45

Hej Neptunusar!

 

Som ni säkert sett på Schoolsoft fick vi i måndags två nya jobbarkompisar. Sara som är vår nya ansvarspedagog (läs presentationen på schoolsoft) och Caroline som kommer stötta upp i Neptunus på fredagar. 

 

Vi hälsar dem varmt välkomna!!

 

Vi vill göra er uppmärksamma på att det går löss på Mellangården. Luskamma gärna era barns hår över helgen.

 

På torsdagen firade vi Grön flagg-dagen med att prata om vår jord, äta vegetariskt och en grön kaka, titta på live-sändning från Tekniska museet där Lemshaga-kören uppträdde och ha flagghissning kl.11.11.

 

 

Vi har haft hemliga saker på bokstaven Nn i  bokstavspåsen. Vi fick ord som nalle, nycklar, nagellack, necessär m.m. Vi har tränat på hur vi skriver bokstaven och skrivit ord. Denna gång smakade vi på Nachos. Riktigt gott!

 

 

 

Under svenskalektionerna har vi bl.a. lärt oss mer om vad en karaktär är i en berättelse och hur viktigt det är att vi lär känna den. Därefter skrev vi gemensamt en beskrivning av en karaktär som heter Liv som gillar att åka skateboard. Vi har också tränat på att skriva en och ett.

 

 

matematiklektionerna har vi börjat arbeta med talområdet 0-20. Vi har bl.a. tränat på att läsa och skriva talen samt bilda grupper om tio och räkna vidare. Vi har också jämfört antal genom att använda begreppen fler än och färre än.

 

 

NO lektionen var vi ute i skogsbacken och kände in hösten med våra sinnen. Vi luktade, smakade, lyssnade, kände och såg på hösten. Sedan samlade vi höstord tillsammans som vi ska använda nästa vecka. 

 

 

musiken lyssnar vi på ett program som heter “De kidnappade instrumenten”. Där får vi lära oss mer om olika instrument. Denna vecka har vi lyssnat och lärt oss mer om trumpeten.

 

 

Idag fredag har vi varit på skolbio i klassrummet. Vi har sett filmen Max och Maja på det magiska museet. Filmen handlar om “Max, en smart och livlig buspojke med bara en ambition – att nå upp till ”drömleveln” på dataspelet. Men ute i verkligheten kastas han plötsligt in i ett alldeles riktigt äventyr när han och hans hund Jerry och vännen Maja hamnar i stadens gamla, nedlagda dockmuseum.”

 

Festligt mellis – fredag 

Vi har övat fint bordsskick och gott uppförande på luncherna under september och oktober. Vi började med att äta som på en snabbmatsrestaurang och övergick successivt till lite finare restauranger där man äter med kniv och gaffel, tuggar med stängd mun och pratar tyst och trevligt med sina vänner vid bordet. När man ätit klart har man visat det genom att lägga besticken som tjugo över fyra. 

Vi har sett en fin utveckling och som visad uppskattning har Trixie ordnat med köket så att eleverna fått banankaka från köket, saft eller äppeljuice och extra fint dukat idag fredag.

Fortsätt gärna där hemma!

 

 

Information från fritids:

Hej!
Nu är det dags att anmäla era tider inför jullovet!
Fritids är öppet:
23/12 stänger 15:00
Vi öppnar sedan den 2/1-22 och har öppet fram till skolstart.
Vi vore tacksamma om ni fyllde i detta så snart som möjligt, två veckor innan lovet stänger schoolsoft för anmälningar.

 

 

Veckan som kommer:

 

Läxa: Läsläxa och stavningsläxa.

 

På torsdag kommer vi att åka och se “Det flygande slottet” på Gustavsbergsteatern. Vi gå från skolan direkt kl.8:20 på morgonen och kommer tillbaka precis till vår lunchtid vid 10:30. Skicka gärna med en frukt.. 

 

Vecka 46

Måndag: Skoldagen börjar 9:40

Bokstavspåsen lämnas in.

Tisdag: Läxa lämnas in. Läxa lämnas ut.
Onsdag: Läxa lämnas ut forts..
Torsdag: Teater i Gustavsberg
Fredag: Idrott inomhus för båda grupperna.

 

Kommande händelser:

 

  • 13/12 – Luciafirande kl.8.00 i amfiteatern.
  • 22/12 – 17:15 Julavslutning i Gustavsbergs kyrka för eleverna

 

 

 

 

 

Tack för denna vecka!

 

Ann-Sophie, Eva, Sara, Caroline & Trixie

 

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se
trixie.eriksson@lemshaga.se

sara.johansson-holst@lemshaga.se

caroline.lorne@lemshaga.se

 


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.