Neptunus V5

Hej alla Neptunusar!

 

100 dagar smartare är vi alla nu i Neptunus!

I torsdags firade vi att vi gått 100 skoldagar i första klass. Det gjorde vi genom olika aktiviteter kopplat till 100. Framförallt fick alla elever presentera sina “100-byggen”. Uppfinningsrikedomen var stor med alltifrån Lego-byggen till teckningar och tavlor. I gröna gruppen fick eleverna se sig själva som de kanske kommer att se ut när de är 100 år gamla. I slutet av dagen bjöds vi på glass, popcorn och salta pinnar, vilket var mycket uppskattat!

 

 

   

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi fortsatt att arbeta med tiotal och ental. Vi har tittat på olika sätt att addera två stycken tvåsiffriga tal. Vi kan addera tiotalen först, sedan entalen och till sist lägga ihop tiotalen och entalen. Eller så kan vi skutta 10-hopp på tallinjen och sedan addera det sista  entalet.

 

23+14=20+10+3+4=37

eller

23+14=23+10+4=33+4=37

 

Vi har tittat på  två avsnitt av Livet i mattelandet som handlade om att skutta 10-hopp upp och ner och Ett tiotal eller 10 ental.

 

 

Under svenskalektionerna har vi jobbat med bokstaven Ff. I bokstavspåsen hittade vi ord som fryspåse, fotografi, fågel, fiskedrag och födelsedagsljus.

Vi har också tränat på att läsa högt för varandra i våra läsgrupper samt skrivit om våra 100-byggen på våra iPads.

 

 

 

Denna vecka har vi på SO-lektionen har vi arbetat vidare med våra väsen. Denna gång har vi bekantat oss med ”Näcken”.  Liksom förra veckan skriver vi korta faktatexter om de väsen som vi jobbar med.

 

Idrottslektionen gick i 100-dagens tecken. Vi gjorde tio olika övningar tio gånger så att alla gjorde 100 var. Sedan lekte vi kattens nio liv där det gäller att ta sig runt på en bana utan att nudda golvet eller bli tagen för då förlorar man ett liv.

 

 

 

 

bildlektionen med Cissi arbetade vi denna gång med att rita tuschteckningar inspirerade av John Bauers teckningar. Stor koncentration rådde när eleverna först skissade med blyerts för att därefter fylla i linjerna med tuschpennor.

 

 

engelskalektionen tränade vi på att säga olika djur och husdjur. Vi läste en berättelse som handlar om en familj som försöker komma fram till vilket husdjur det ska köpa i djuraffären. Vi tittade också på avsnittet om “Animals” i Pick a colour.

Hem och skola

 

Fritids.
Sportlovet närmar sig och vi behöver veta om ditt barn är i behov av fritids-/klubbenomsorg 25/2-1/3.
Vad god fyll i schoolsoft under kommentar från vårdnadshavare, Ledig alt. närvaro. Vid närvaro fyll även i aktuella tider.

Vi vill ha in din anmälan senast 3/2.
Hälsningar Fritids och Klubben

 

Allaktivitetsdagen

Onsdagen den 13 februari är det dags för allaktivitetsdagen på Mellangården. Denna dag kommer du att välja bland fyra aktiviteter. Du kommer att få göra ett förstahandsval och ett andrahandsval via länken (använd en dator):
https://goo.gl/forms/HSdKpaNQLWEOTqtF2

Gör ditt val senast söndagen 3 februari.
Läs mer om de aktiviteter som erbjuds i denna presentation!

 

(Om ni inte lyckas göra ert val via en dator får ni maila Ansi med ett första och ett andrahandsval så löser hon det.)

 

Föreläsning Reggio Emilia den 6/2 kl.18.30

Några gånger om året utvidgar vi föräldrakoordinatorsmötet och går ut med en allmän inbjudan till en kväll med fokus på skolans pedagogiska profil. Denna gången är det Cecilia Högsveden-East som kommer att tala om skolans Reggio-Emiliainspiration. Om ni vill delta vill vi att ni anmäler er senast den 1:a februari via Schoolsoft. Detta för att kunna ordna lämplig lokal.
Välkomna! önskar Föräldrakoordinatorgruppen

 

Föräldrakoordinatormöte
Den 6 mars är det föräldrakoordinatormöte igen och alla föräldrar i Neptunus är välkomna att höra av sig till oss koordinatorer (Linda och Helena) om någon vill att vi tar upp en fråga. Bifogar länk till info om Föräldrakoordinatorgruppen, inkl kontaktuppgifter och protokoll.
https://lemshaga.se/praktisk-info/foraldrakoordinatorgruppen/

 

Läxa:

  • Den magiska kulan – Läs kapitel 20 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Bokpåsen tillbaka till skolan.
Tisdag: Friluftsliv. Ta med sittunderlag, varm dryck och en frukt.
Onsdag:
Torsdag: Lämna in läxan.
Fredag: Läxa lämnas ut.

 

Kommande händelser:

  • Föreläsning: Reggio Emilia den 6/2 kl.18.30
  • 13/2 Allaktivitetsdag
  • Vecka 9 Sportlov

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.