Neptunus v6

Hej alla Neptunusar!

 

Den här veckan har det varit många elever borta och även Ansi som åkte på influensa. Tyvärr verkar det som hon blir borta även nästa vecka.

 

Kunskaper

 

Under danslektionen tränade vi på samarbete genom en övning där en elev styr den andra eleven i små osynliga trådar. Sedan gjorde vi övningen bil och förare där det ena styr bilen och den andra är bilen som blir styrd.  

 

 

Under veckans matematiklektioner har vi tränat på att addera tre ensiffriga tal. Vi har också tränat på att subtrahera ett ensiffrigt tal från ett tvåsiffrigt tal. Följande matematiklektion hoppade vi på tallinjen fram och tillbaka och upptäckte att oavsett vart vi börjar att hoppa på tallinjen så slutar alltid ett tio-hopp på samma siffra som det var från början.

 

Tex 24 34  44 54 eller 98 88 78 68 osv.

 

I matteboken tränade vi på att subtrahera tiotal inom talområdet 0-40. Idag (fredag) har mattelektionen handlat om att subtrahera ental och tiotal inom talområdet 0-40. Viktiga begrepp under veckan har varit addition, subtraktion, ental och tiotal.

 

Under svenskalektionerna har vi jobbat med bokstaven Yy. I bokstavspåsen gömde sig ord som Yogabyxa, yrke, ytterskor och  Vi har skrivit en faktatext om skogsrået som vi bekantade oss med på SO-lektionen.

 

Denna vecka har vi på SO-lektionen arbetat vidare med våra väsen. Denna gång har vi bekantat oss med Skogsrået som är ett lite läskigt väsen. Hon är väldigt vacker framifrån men tittar man på hennes rygg så är det ett stort hål in och det ser ut ungefär som en rutten trädstam. Hon har också en rävsvans. För trodde man att skogsarbetare och andra män i skogen kunde lockas djupt in i skogen av skogsrået för att aldrig hittas igen.

 

NO-lektionen har vi lärt oss om våra fyra olika årstider och varför det blir kallare och mörkare på vintern och ljusare och varmare på sommaren.

 

Denna vecka har vi också startat upp VIM-grupper (Vi i mellangården) igen. Denna termin är även Plutos elever med i grupperna.

 

Idrottslektionen hade vi Jenka och tio gånger tio stationer som uppvärmning. Efter det gjorde vi två bollekar där den ena var att med mjuka bollar träffa en basket så att det rullade över till motståndarnas vägg. Den andra leken var att försöka träffa koner som var uppställda på bänkar i mitten.

 

 

  

 

friluftslivet började vi med att åka madrass och stjärtlapp i backen nedanför matsalen. Sedan  tog vi en paus och fikade vårt medhavda fika. Efter det så skulpterade vi olika saker i snön som vi målade med vattenfärg.

 

 

  

 

Hem och skola

 

Föräldrakoordinatormöte
Den 6 mars är det föräldrakoordinatormöte igen och alla föräldrar i Neptunus är välkomna att höra av sig till oss koordinatorer (Linda och Helena) om någon vill att vi tar upp en fråga. Bifogar länk till info om Föräldrakoordinatorgruppen, inkl kontaktuppgifter och protokoll.
https://lemshaga.se/praktisk-info/foraldrakoordinatorgruppen/

 

Läxa:

  • Den magiska kulan – Läs kapitel 21 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Bokpåsen tillbaka till skolan.
Tisdag: Engelska och bild
Onsdag: Allaktivitetsdag
Torsdag: Lämna in läxan. Lämna i “Vänliga läxan”
Fredag: Läxa lämnas ut.

 

Kommande händelser:

  • 13/2 Allaktivitetsdag
  • Vecka 9 Sportlov

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

11 kommentarer

Kommenteringen är stängd.