Neptunus Veckobrev V.34

Hej alla Neptunusfamiljer!

Vilken härlig första vecka vi har haft. Vi har börjat så smått lära känna varandra. Båda grupperna är helt fantastiska! Vi kommer att få ett spännande läsår tillsammans.

Den här veckan har mycket tid gått åt till att sätta rutiner och till uppstart i de olika ämnena. Något som varit både spännande och lärorikt för oss pedagoger då vi just nu börjar skapa oss en bild av vart vi befinner oss i vårt lärande. För att vi ska få en ännu tydligare bild av vart just ert barn befinner sig kunskapsmässigt och vilka förmågor de besitter kommer vi redan under nästa vecka göra avstämningar när det gäller läsning och matematik. Vi använder oss av skolverkets bedömningsunderlag både i svenska och matematik.

image4 image3

Lägerdagar / normer och värden / No
Torsdagen och fredagen ägnade vi oss åt våra traditionsenliga lägerdagar. Vi började med att tänka kring allemansrätten för att förbereda oss när det gäller utelektioner och uteklassrummet. Vad får man göra och vad får man inte göra? Vi samtalade om vad de redan visste om allemansrätten och tog sedan del av material från Håll Sverige Rent. Vi läste en berättelse och eleverna fick rita något de fastnade för i berättelsen.

Skärmavbild 2016-08-26 kl. 13.56.19 image1

Eleverna spelade upp korta teaterscener utifrån allemansrättens regler. I grupper om 3 fick de 2-3 regler att fundera kring. De dramatiserade sedan dessa inför oss andra. Vilka talanger vi har!

Information

Hur ser en skoldag ut i Neptunus:
8.00 Vi smyger in i klassrummet
8.20 Skoldagen startar.
Det är viktigt att era barn kommer i tid så vi kan starta skoldagen kl.8.20
9.20-9.40 Rast
9.40- 10.20 Lektion
10.30-11.40 Lunch + rast
11.40-13.45 Lektioner + en eftermiddagsrast
13.45 slutar skoldagen och våra elever går på mellanmål och sedan är det fritids som vanligt.

Idrott : brev från Gottis

Hej alla i Neptunus!

Jag heter Ann-Charlotte Gottis Olofsson och ska vara er idrottslärare.

Jag har jobbat många år på Lemshaga och älskar mitt jobb. På Lemshaga har vi en fantastisk möjlighet till utevistelse vilket gör att vi i år ska prova en ny form på lektioner.

Eleverna kommer att ha en lektion på 60 min/vecka som jag kallar motoriklektion. Där kommer vi att öva på våra grundformer i olika lekar, redskapsbanor och spel.. Vi kommer också att skola in eleverna i omklädningsrummen med ombyte och dusch. Det andra tillfället kommer att ske ute( för det mesta). Då samverkar båda klasserna, mentorerna och fritids. Innehållet kommer att vara i projektform med betoning på friluftsliv tillsammans med olika ämnen. Mer information om detta kommer på föräldramötet.

Nästa vecka startar idrotten. Båda klasserna har sin motorikträning på torsdagen. Till denna timme ska eleverna ta med sig ombyteskläder och handduk. Vi kommer att starta våra lektioner inne för att lära känna varandra. Där inne är det inte heller så mycket annat spännande( som småkryp, pinnar, sand, hästar, andra elever mm.) som distraherar.

Jag ser fram mot en rolig och lärorik termin med alla Neptunusar! Gympahälsningar Gottis

Rytmik
En gång i veckan kommer kulturskolan hit och har rytmik med Neptunusklasserna. Det är Maja som håller i lektionerna. Vi är i musikladan.

Läxa (från v.36)
Läxan kommer att lämnas ut på onsdagar och ska lämnas in på måndagar. Då har ni både en helg och vardagar på er. Vi börjar ge ut läxan på onsdag v.36.

Datoravtalet
Det är viktigt att ni alla skriver ut, läser och skriver på datoravtalet. Det är speciellt viktigt i år då vi har tillgång till Ipads för hela klassen. Vi kommer inte igång förrän alla lämnat in avtalet.

Lära känna samtal /Utvecklingssamtal
Kom ihåg att boka tid för utvecklingssamtal/lära känna samtal om ni inte redan gjort det. Fyll även i “Inför Utveckligssamtal” på schoolsoft. Är det någon som behöver hjälp hör av er.

Föräldramöte
Välkomna till föräldramöte onsdagen den 21/9 kl 17.30-19.00. Vi kommer att använda oss av VT för att synliggöra våra och era förväntningar på läsåret. Ni ska få träffa Josefine Reijler vår matematikutvecklar som kommer att berätta om vårt matteprojekt. Ni kommer även att få träffa elevernas idrottslärare som berättar om vårt friluftsprojekt. Vi får även besök av vår Specialpedagog Lena Wintzell-Österberg. Som ni ser så är det ett späckat schema så vi får vara effektiva!
Varmt välkomna!

v.35

Mån:
Tis:
Ons: Rytmik i musikladan båda grupperna,
Tors: Idrott båda grupperna
Fre: Friluftsliv båda grupperna

Vi hoppas ni får en vilsam helg
/ Marie, Camilla, Agneta och Trixie

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']