Neptunus

Hej alla trevliga familjer i Neptunus!

 

Vad kul det var att få träffa så många av er på utvecklingssamtalen! Även om det är roligare att träffas fysiskt är det ändå en fördel med virituella möten, att fler kan vara med direkt från arbetsplatser mm.

 

Torsdagen blev lite som lill-måndag och vi pratade om hur det var att ha utvecklingssamtal. De allra flesta tyckte det var kul och bra.

 

Denna vecka hade vi spännande saker på bokstaven Ee i  bokstavspåsen som en elkabel, ekollon, espresso, euro, enkrona och elefant. Klassen fick klura en lång stund.  Vi har tränat på hur vi skriver bokstaven och skrivit ord. Vi har också smakat på bokstaven i form av emmentaler ost och gjort bokstaven med våra kroppar. 

 

 

 

På samtalen kom en fråga om schemat upp. På fredagar står det VGT och det står för värdegrundstimme. Ibland har vi det just den timmen, annars lägger vi in den andra tider då det passar bra. Vi ändrar ibland och har inte exakt det ämnet som står på schemat utan anpassar efter vad som behövs med barnen. Ibland fortsätter vi t.ex. med en uppgift/ett ämne flera lektioner istället för att ständigt byta.

 

Under svenskalektionerna har vi förutom att vi arbetat med bokstaven Ee även jobbat med läsläxor och bekantat oss med en ny text: “Sluta skratta”. Be era barn berätta för er vad den handlar om 🙂

 

matematiklektionerna har vi börjat på ett nytt kapitel som denna gång handlar om subtraktion 0-10. I subtraktion använder vi ord som minus, minska, ta bort, jämföra och se skillnaden.

 

SO-lektionen har vi fortsatt arbeta med att lära känna varandra lite mer genom “Boken om mig”. Denna gång har vi ritat, skrivit och berättat om vår favoritmat och dryck. Vi blev riktigt hungriga och sugna på alla goda rätter eleverna delade med sig av.

Veckan som kommer:

 

Läxa: Läsläxa och stavningsläxa.

 

Vecka 39

Måndag: Skoldagen börjar 9:40

Bokstavspåsen lämnas in.

Tisdag: Läxa lämnas in. Läxa lämnas ut.
Onsdag:
Torsdag: Friluftsliv. Viktigt med kläder efter väder, sittunderlag, frukt.
Fredag: Idrott för båda grupperna (inomhus). Ta med ombyte men ej skor, vi är barfota i gymnastiksalen. 

 

Kommande händelser:

 

  • Onsdag 13/10Planeringsdag – Skola och fritids stänger kl.13.
    Eleverna i Neptunus slutar sin lektion kl.12.40. 
  • V44 – Höstlov
    1/11 – Utbildningsdag – Fritids och skola stängt
    2/11 – Utbildningsdag – Skola stängd, fritids öppet
    3-5/11 – Lov – Fritids öppet

 

Tack för denna vecka!

 

Ann-Sophie, Eva & Trixie

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se
trixie.eriksson@lemshaga.se


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.