Välkomna till Neptunus och första klass!

Hoppas ni haft en riktigt härlig sommar med mycket lek och bad!

 

Nu är det dags att starta ett nytt kapitel tillsammans med er, som förstaklassare. 

 

Tack alla ni som har skickat in er sommaruppgift på vänskapsrelationer i naturen. Det ska bli roligt att få höra mer om vad ni har sett. Du som ännu inte skickat in gör det så fort du kan. ann-sophie.petersen@lemshaga.se eller eva.lorne@lemshaga.se

 

Klassen är indelad i två grupper, röd och grön, och eleverna fortsätter i samma grupper som i Pluto. Eva Lorne kommer att vara mentor för den röda gruppen och Ann-Sophie Petersen kommer att vara mentor för den gröna gruppen. Charlotte Widell är ansvarig pedagog från fritids. 

 

I slutet på varje vecka, oftast fredag em, lägger vi ut ett veckobrev på hemsidan (lemshaga.se) under Neptunus. Där kommer vi skriva om veckan som varit, läxor och annan viktig information. Det är viktigt att ni varje vecka läser dessa brev och gör det gärna tillsammans med era barn. Förutom det här välkomstbrevet brev skickar vi inte ut veckobreven via mailen. På hemsidan hittar ni även information från fritids, som också publiceras under veckobrev. På  hittar ni bl a. information från ledningen, ni registrerar sjukfrånvaro,ser scheman och individuella utvecklingsplaner. Tveka inte att fråga om det är något ni undrar över.

 

Massor av viktig information:

  • “En till en” – Alla elever på Mellangården arbetar “en till en” med en egen iPad (år 1-3).  Vi har flera appar och andra program som medför ljud. Därför är det bra att använda hörlurar som gör att man kan arbeta utan att bli störd av en klasskompis. Av erfarenhet brukar eleverna vilja har sina egna hörlurar. Vi har några hörlurar som eleverna kan låna men de som vill får gärna ta med sig ett par egna hörlurar som de kan använda i skolan.

  • Skolmaterial – Vi önskar att eleverna har med sig en A4 plast- eller pappersmapp tydligt märkt med deras namn, som eleven ska ha sin läxa i för transport mellan skola och hem.

 • Extrakläder – Alla barn behöver extrakläder på hyllan och även regnkläder och stövlar. Vi är ute i alla väder 🙂

 • Märkning – Med många barn i samma kapp- och klassrum blandas saker och kläder lätt ihop. Hjälp oss alla genom att märka alla barnens saker med namn.

 

 • Schema – schemat ligger på Schoolsoft. I idrott kommer barnen ha Gottis Olofsson och i bild kommer de träffa Cecilia Högsveden East.

 • Ledighet – När ni önskar ledighet görs en ansökan direkt på Schoolsoft.

 • Kontakt med oss pedagoger – Vårt fokus är att vara närvarande med barnen, vilket gör att vi inte alltid har möjlighet att svara i telefonen. Ni når oss bäst på mail eller direkt efter skoldagen. Är det akut ber vi er kontakta expeditionen som i sin tur kontaktar oss.

 

 • Specialkost – Vi vill att ni som har allergier och matintolerans, och har läkarintyg, lämnar in blanketten med specialkost. 

 • Se över och uppdatera era uppgifter på SchoolSoft vid behov, så att vi har rätt kontaktinformation till er. Tänk på att ni måste lägga in era barns tider så att fritids vet när ni lämnar och hämtar. Det är också viktigt att ni frånvaroanmäler innan kl 8:00 vid sjukdom.

 

Nästa vecka:

 • Skolstart – Vi träffas på onsdagen den  18/8 kl.9.00. För de som är i behov av omsorg innan kommer fritids att finnas på plats som vanligt. Om vädret tillåter kommer vi börja med att ha en samling på gräsmattan utanför Mellangården innan vi går in i klassrummet. De föräldrar som har möjlighet är då välkomna att vara med under vårt första upprop utomhus. Vid dåligt väder kommer vi att samlas direkt i klassrummet med endast eleverna (covid).  Skoldagen avslutas kl.13 och för de elever som har behov att stanna längre är fritids öppet som vanligt.

 

Kommande händelser:

 • 26/8-27/8 – Lägerskoledagar
  torsdagen den 26/8 kommer vi att vara i skogen i närheten av skolan. Denna dag vill vi att eleverna har med sig en frukt, lunchmatsäck och något att dricka. (Ej läsk, godsaker eller nötter)
  På fredagen den 27/8 kommer vi att ha olika aktiviteter på skolan och vi äter lunch här.

 • 16-17/9 – Skolfotografering

 • 29/9 – “Lärakännasamtal” – Vi kommer att erbjuda dessa samtal från vecka 39, men framförallt på onsdagen den 29/9 då hela dagen är vigd till detta. Tider kommer att läggas upp på Schoolsoft. Vi meddelar i ett veckobrev när detta sker och det är först till kvarn som kommer att gälla. 

 • V44 – Höstlov
  1-2/10 – Fritids och skola stängt

3-5/10 – Lov – Fritids öppet

 

Vi ser fram emot att lära känna er och att få uppleva ett spännande år tillsammans! 

Eva, Lotta & Ann-Sophie

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

charlotte.widell@lemshaga.se

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.