Välkomstbrev Neptunus V.33

Hej alla Neptunusfamiljer!

Välkomna till ett spännande läsår i Neptunus. Vi hoppas ni har haft en härlig sommar och är utvilade inför vårt kommande äventyr. Vi pedagoger är taggade och har verkligen längtat efter er.

Skolstarten ser ut så här:

Vi träffas alla i amfieteatern kl.9, eleverna sitter klassvis. De elever som startar sin dag på fritids kommer att gå tillsammans med Maria och Camilla ned till amfiteatern. Efter en kort samling går vi till klassrummet för upprop, mys och glass. Ni föräldrar som vill får gärna följa med in och vara med under uppropet. Efter det så vill vi gärna ha lite egen tid att lära känna varandra så ni får passa på att gå tillbaka till jobbet.

Första skolveckan

Måndag- onsdag

Vi lär känna varandra och eleverna får upptäcka sitt klassrum. Vi skriver och ritar namnlappar till lådor och stolar. Vi boar in oss med andra ord 🙂 Första dagarna ägnar vi mycket tid åt att skapa strukturer som gör att våra elever kan känna sig trygga och vet vad som förväntas av dem.

Lägerdagar

Torsdag 25/8  Vi har klassens dag på skolan. Vi leker, lär känna varandra och tänker kring allemansrätten. Vi äter lunch på skolan.

Fredag 26/8 Nu tar vi oss ut i skogen och använder oss av det vi lärt om allemansrätten. Vi bygger kojor och har en härlig dag tillsammans. Denna dag äter vi ute i skogen så ta med en lunchmatsäck. Tänk på att ta med dig en vattenflaska och frukt samt även på att det inte finns några nötter som döljer sig i matsäcken.

 

Information:

 

Skicka gärna in sommaruppgiften så snart ni kan. Är det något ni undrar över den så hör av er till oss.

Datoravtalet som finns på hemsidan (följ länken https://lemshaga.se/wp-content/uploads/2016/02/Datoravtal-fsk-3-2015-16.pdf ) ska ni läsa tillsammans med ert barn för att sedan skriva under detta gemensamt. Lämna därefter det så snart som möjligt till oss mentorer så att vi i Neptunus kan komma igång med våra nya Ipads. I år har vi nämligen förmånen att alla elever i årskurs ett kommer få tillgång till en egen Ipad.

Köket behöver få in nya uppgifter om eventuella matallergier. Här får ni en länk till den nya blanketten ( https://lemshaga.se/wp-content/uploads/2016/02/Specialkost-blankett.pdf ) som ni ska fylla i och lämna in till köket så snart som möjligt.

 

Lära känna samtal /Utvecklingssamtal

Detta läsår kommer det vara utvecklingssamtal under en hel skoldag den 5/9 och under eftermiddagen den 7/9.

Denna heldag 5/9 kommer att vara en kombinerad utvecklingssamtalsdag och studiedag där ni som förälder och elev behöver närvara för samtal.
Tider för utvecklingssamtal kommer läggas upp för bokning i schoolsoft.

Fritids har öppet kl. 7.30-17.00

För att kunna planera verksamheten på fritids vill vi veta vilket behov ni har av omsorg.

Fyll i enkäten nedan. Tryck sedan spara efter ifylld enkät.

Klicka här

Sista datum för svar på enkäten och bokning till samtal är 29/8.

Mvh Pedagogerna i Mellangården

 

 

Ha en underbar helg så ses vi på måndag

/ Marie, Camilla, Agneta och Trixie

 

 

2 kommentarer

  • Elise trodde inte det var sant att hon skulle få använda en ipad på skolan för att lära sig saker! Tack för en bra första dag! Elise mamma och Elise

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']