Pluto veckobrev v.33

Välkomna till ett spännande läsår i Pluto

alla barn och föräldrar!

 

Inskolningsdagarna har gått mycket bra för alla barn i båda grupperna och barnen börjar redan knyta kontakter med varandra. Vi har sett många glada och förväntansfulla barn, mycket lek både inne och ute dessa första dagar. Vi har utforskat vår ute- och innemiljö och på ett tryggt sätt fått möta många nya rutiner tillsammans.

Tack alla föräldrar som hjälpt oss att ge barnen en trygg start den här första tiden på Lemshaga!

 

De närmaste veckorna kommer vi fortsätta att lägga mycket tid på att hjälpa barnen möta allt nytt, stötta dem i mötet med nya vänner, upptäcka vem man är i Pluto samt undersöka den nya miljön och de rutiner som finns här.

Så här gör vi bla för att skapa trygghet och goda relationer

* vi finns vid barnens sida i deras möten med andra, både i lek och i arbetsstunder. Vi pratar om hur vi vill att vi ska vara med varandra.

* vi tydliggör våra rutiner och dagens struktur.

* vi arbetar gruppstärkande genom att öva på våra namn, leka och sjunga mycket tillsammans.

 

Information

 

Skolstart

På skolstartsdagen nu på måndag den 22/8 med start 09.00. Vi vill att ni föräldrar lämnar barnen som vanligt på Pluto, senast 8.30 denna dag. Vi pedagoger kommer att tillsammans med barnen sedan att tåga ner till Amfiteatern till 09.00, där alla elever sitter klassvis på bänkarna. Om du som förälder önskar och har möjlighet att närvara under denna stund är du varmt välkommen att stå runt om Amfiteatern. Vi kommer inte att ha någon återsamling för er föräldrar efteråt, utan vi går tillbaka själva med barnen till klassrummen och fortsätter vår dag.

 

Pluto = förskoleklass + fritids

Plutofritids

(7.30-17.00): barnen har sitt morgonfritids och eftermiddagsfritids i samma klassrum där inskolningen varit. De barn som kommer före 8.00 möter olika pedagoger från Mellangården och barn från Neptunus, Uranus och Saturnus. Strax före 8.00 går de äldre barnen till sina klassrum och Plutobarnen stannar kvar.

Efter 8.00 finns två av tre Plutopedagoger i klassrummen röd och grön.

Pluto förskoleklass

Barnen börjar arbetsdagen i samma lokaler kl 8.30 och slutar 13.15. Vi vill att alla barn är lämnade, pussade och kramade före 8.30.

 

Frånvaro meddelas före kl 8.00
* på schoolsoft 
* mejl till expedition@lemshaga.se
* ring expeditionens telefonsvarare 08-586 313 00

 

Närvarolistorna

Hänger i hallen och det är viktigt att ni föräldrar “streckar in och kryssar ut” så att strecken kommer på rätt plats. Så här i början av läsåret kan ni med fördel skriva upp hämtningstiden så vi kan möta de barn som under dagen frågar när de ska bli hämtade.

 

När någon annan hämtar

Om någon annan än ni föräldrar hämtar ert barn ska ni skriva upp det på Whiteboardtavlan i korridoren. Glömmer ni att skriva vid lämning går det bra att mejla oss.

 

Kontaktuppgifter till oss på Pluto

pluto.personal@lemshaga.se 

telefonnummer: 08-586 313 10

Vi vill helst att ni kommunicerar med oss via mejl men ni är välkomna att ringa om ni behöver lämna viktig information till oss.

 

Egen mat

Ni får gärna ta med en frukt eller en smörgås till barnen som de förvarar på sin hylla i kapprummet. Den får de äta vid det lilla bordet i hallen eller bänken utanför ytterdörren (när vi är ute) under fritidstiden, dvs före kl 8.30 och efter mellis. Vi vill inte att barnen byter mat med varandra eller delar med sig, då detta har en tendens att leda till byteshandel och konflikter.

Det råder nötförbud på hela skolan!

Vi ber er att inte ta med sötsaker, kanelknäcke eller riskakor eftersom vi märkt att dessa inte fyller någon funktion för mättnad utan mer för att visa kompisar.
Ta gärna med en vattenflaska som kan stå på hyllan i kapprummet, men glöm inte att diska den emellanåt 🙂

 

Leksaker

På Lemshaga vill vi att barnen möts genom det material som vi har här och att möten handlar om personer, inte saker. Egna leksaker ska stanna hemma!

 

Kläder

De kläder som barnen behöver på Pluto är;

* utekläder och skor + regnkläder och gummistövlar (i kapprummet)

* minst ett sett med ombyteskläder (i lådan i korridoren)

Ni föräldrar behöver hjälpa barnen att hålla ordning i kapprummen genom att ta hem kläder som behöver tvättas, titta i torkskåpen om något ska tillbaka till kroken och fylla på extrakläder vid behov.

 

Födelsedagar

I Pluto firar vi födelsedagar så här:

På eftermiddagens arbetsstund firar vi den som fyller år genom att varje barn ger en “låtsaspresent” (fantasipresent) till den som fyller år och sedan sjunger vi en födelsedagssång.

Födelsedagsbarnet får sedan hem sitt kort med kompisarnas presenter nedskrivna samt det födelsedagskort som sitter i hallen under whiteboarden.

Vi vill passa på att informera om att inbjudningar till privata födelsedagskalas inte får sättas upp i kapprummen eftersom vi vill undvika födelsedagsdiskussioner som kan göra att någon känner sig utanför.

 

Lära-känna-samtal
Vi kommer snart att bjuda in till ett 30 minuters lära-känna- samtal, mer information om detta i nästa veckobrev.

 

En dag på Pluto

7.30 fritids öppnar i Plutos röda rum

8.00 de äldre barnen går till sina klassrum

FÖRSKOLEKLASS börjar

8.30 arbetsstund

10.30 lunch

11.00 -12.00 rast ute

12.00 -13.15 arbetsstund, och läsvila

FÖRSKOLEKLASS slutar

FRITIDS börjar

13.15 går till mellis med Anita och en till pedagog från fritids.

rast ute

14.30 barnen kan välja inne- eller utelek (Malin, Maria eller Anna jobbar med Plutofritids till 17.00)

16.15 avslutar lekar och börjar städa

Påminn gärna ditt barn att avsluta lek och städning på ett respektfullt sätt för övriga barn genom att fråga om hjälp behövs innan hemgång.

16.30 fruktstund i röda rummet

17.00 alla barn är hämtade

 

Sommaruppgift

Tack för alla inlämnade sommaruppgifter, nu saknar vi bara några få som vi hoppas få in under kommande vecka.

 

Klicka på länkarna nedan för mer info

Sommaruppgift 2016

Lemshaga_Kommunikationspolicy

Specialkost – blankett

 

 

Trevlig helg!

/Plutos pedagoger

 

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']