Hej alla Plutofamiljer!

I måndags firade vi FN-dagen, en dag som uppmärksammas på olika sätt runt om i världen, och på Lemshaga hade Uranuseleverna bjudit in oss till en samling i musikladan. Där berättade de om att alla barn i hela världen har en egen lag som heter Barnkonventionen och ur den läste några barn högt.

Sedan sjöng vi de sånger vi övat på förra veckan och Jonas, skolans musiklärare, kompade oss på gitarr. Några barn hade klätt sig i kläder från andra länder.

Sjung gärna sångerna för din familj. Texten till sångerna hittar du i länken.

sanger-till-fn-samling

Under veckan har vi sedan arbetat vidare med barnkonventionen och då med fokus på Barnets Rättigheter. Vi har samtalat, diskuterat och ritat bilder. Vad valde du att rita och berätta om?

img_2642

• Alla barn är viktiga och jag med.

• Alla barn har rätt till ett eget namn.

• Jag har rätt att vara med både mamma och pappa.

• Ingen får slå mig eller reta mig.

• Jag har rätt att få hjälp när jag inte mår bra.

• Jag har rätt att leka.

 • Jag har rätt att säga vad jag tycker.

 

img_2664  img_2659 img_2662

img_2658     img_2661     img_2663

 

Nya gårdsgränser

Det var en stor händelse när barnen fick större gårdsgränser i onsdags, gladkänslan var på topp hos alla kompisar när de nu fick uppleva allt det här som de längtat till. Tillsammans gick vi den nya gränsen och fick tips längs vägen på var och vad man kan leka, och så fick vi lite nya regler att förhålla oss till.

img_2634  img_2622

Vid hämtning eller lämning kanske barnen kan få möjlighet att visa de nya gränserna för er föräldrar? Titta på bilderna av gården tillsammans och berätta hur de nya gränserna är.

img_4256 img_4254 img_4252

Har du hittat någon extra rolig plats att leka på? Har du provat på någon ny lek? Kanske har du mött några nya kompisar från Neptunus och Uranus?

 

Natur

Den röda gruppen har tittat på vad som växer i naturrutan den här veckan. Vi valde faktiskt att stanna kvar i klassrummet den här gången eftersom vi skulle rita och skriva om det som finns i rutan och ute var det blött och regnigt. Vi projicerade upp ett nytaget foto från vår plats som vi tittade extra noga på och sedan arbetade barnen tillsammans i smågrupper med att rita och skriva vad de såg på bilden.

Vad upptäckte ni i din grupp?

img_2606 img_2607

Höstlov på fritids

På måndageftermiddag kommer det att finnas ett höstlovsschema här i mappen där ni kan läsa om hur dagarna kommer att se ut under veckan för de barn som är anmälda till höstlovsfritids. Malin, Anna och Maria arbetar hela lovet.

På måndag har skolans pedagoger studiedag och då är skolan stängd.

Vi önskar er alla ett trevligt höstlov!

Plutopedagogerna

10 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']