Plutos veckobrev v.21

Hej alla plutofamiljer!

Kunskaper och lärande

Natur, historia och rörelse

I måndags promenerade vi, efter önskemål från barnen, längs ryssmuren som börjar vid den lilla tjärnen strax efter vägtunneln och sträcker sig ända ner till skolgården. Vissa delar är fortfarande fina och välbevarade och det går till och med att se resterna efter en väg som funnits längs delar av muren. Det är spännande med all historia som finns runt Lemshaga.

    

Gosedjuren

Det var roligt att möta alla fina gosedjuren som ni presenterade så fint i samlingen i tisdags. De fick följa med er i lek och lärande under dagen och en del djur var till och med så modiga att de vågade sova över på Pluto. Någon berättade att de hade varit lite busiga och rymt till gympasalen under natten… Under onsdagen arbetade vi sedan vidare med att ta reda på vad gosedjuren ville lära sig, vad eller var de ville leka och vad du ville visa det.

    

  

   

Information

Planetspelen

På fredag nästa vecka kommer vi att vara på IP och medverka i Planetspelen, Mellangårdens friidrottsdag. Barnen behöver ha idrottskläder (efter väder) på sig och en fylld vattenflaska (med namn) med sig. Det kommer att finnas möjlighet för påfyllning av vatten vid IP. Vi får lunch från köket, men vi behöver ha med oss matlåda, bestick och lunchdryck (festis). Det går bra att ta med en liten fika (en bulle eller två småkakor) till efterrätt. Vid soligt väder rekommenderar vi keps/solhatt på huvudet. Glöm inte att smörja in barnen med solkräm och kom senast 8.30 till Pluto!

 

Nästa vecka

Måndag: skogspromenad

Torsdag: idrott- röd grupp

Fredag: planetspelen. Ta med fylld vattenflaska, matlåda, bestick och lunchdryck.

 

Viktiga datum

5/6 Studiedag, skola och fritids stängt.

6/6 Sveriges nationaldag (röd dag) skola och fritids stängt.

8/6 Plutopicknick, torsdag 17.00-19.00. Plutos avslutning.

9/6 Miljöhjältedag – Clean up coast.

14/6 Skolavslutning, kl 09.00 i Amfiteatern.

Mer detaljerad information gällande ovanstående aktiviteter kommer längre fram.

Trevlig helg önskar plutopedagogerna!

4 kommentarer

  • Joulie och mamma Evelina säger:

    Vi har läst. Mamma Evelina reagerade på lunch drycken till friluftsdagen. Lunchdryck för mig är vatten.

  • Anna och Fredrik (Victor BJ) säger:

    Hej,
    Jag tror att pedagogerna menar att det är tillåtet med lite godare dryck om så önskas. Bra att man får välja själv vilken dryck man vill ha med sig.

  • Lunchdryck kan absolut med fördel vara vatten! Pedagogerna i Mellangården enades dock kring att det även skulle finnas möjlighet att ta med lunchdryck i form av en liten festis, men inte läsk, för de som vill. Varje familj bestämmer vad som passar bäst. Om ni väljer att packa med festis kan den ju med fördel drickas i samband med pausen för det lilla fikat.

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']