Saturnus v.11

Hej alla Saturnusar!

Nu har vi kommit igång med de nationella proven. Under veckan har vi gjort tre delprov, två i svenska och ett i matematik. Eleverna har varit nervösa och spända inför och under provtillfällena. Det kändes därför extra skönt att höra meningar som,  det var lätt, det gick bra, det var roligt efter det första provtillfället. Eleverna gav all energi till proven och var rejält trötta därefter. Vi fortsätter arbeta oss igenom kommande prov.

 

Kunskaper

svenskalektionerna har vi tränat på att skriva en faktatext om elefantens och schimpansens språk, där de fick skriva en texten med hjälp av stödord. Innan eleverna skrev läste jag högt en text om ämnet som de även tidigare själva hade läst. Därefter pratade vi om texten för att göra det möjligt för dem att därefter kunna skriva sin text. Vi har också fokuserat lite extra på stavning av vanligt förekommande ord.

 

Under veckans matematiklektioner har vi arbetat med skriftliga räknemetoder, omgruppering och uppställning med subtraktion. Återigen är det viktigt att tänka på om de olika talsorterna räcker till eller om jag behöver växla. Vi har arbetat i talområdet 0-10000. Utöver det har vi utfört vårt första delprov i de nationella proven.

 

På veckans SO-lektioner har vi tagit reda på mer information om äldre och yngre stenåldern utifrån elevernas frågor och funderingar. Därefter har vi dokumenterat våra funderingar. Vi samlar vår dokumentation i våra forntidsbok.

 

Under veckans NO-lektioner har vi fortsatt att titta på filmen Blue Planet II, vilken gav upphov till många intressanta diskussioner kring havsdjurens värld samt människans inverkan på den.

 

Här kommer en hälsning från textilslöjden och Åsa.

I textilslöjden har vi pratat om tråd-garn-rep. Vi har diskuterat och provat hur en tråd blir till.  Vi har provat att spinna tråd av ull på släda, tvinnat snoddar och fingervirkat ormar.

 

Eleverna har också flätat bläckfiskar som fick följa med hem under veckan. Förutom att lära sig flättekniken har eleven här fått öva sin matematiska förmåga. 120 trådar skulle delas upp så att det blev 8 armar. 15 trådar bilade en arm med fem trådar i varje flätdel. För en del saknades några trådar till sista armen. Då fick de ta det antal de hade och dela det i tre. Mycket klokskap har cirkulerat! Nästa vecka ska vi börja att nåltova kycklingar till påsk.

 

Idag har vi på idrottslektionen jobbat med mod, samarbete och att vi tillsammans kan:). Alla var positiva och vi hade tillsammans en rolig och lärorik timme. Nästa vecka kör vi Skolloppet i förmån för Barncancerfonden. Vi är bara så bra! Trevlig helg! /Gottis

 

 

 

Hem och skola

 

Läxa:

  • Denna vecka fokuserar vi på de nationella proven. Ni får dock mer än gärna läsa en spännande eller rolig bok.

 

Nästa vecka:

  • Skolloppet under idrottslektionen – fredag 23/3 är det dags att genomföra “Skolloppet”. Vintern har inte släppt taget men vi viker oss inte för att genomföra detta viktiga lopp. Eleverna ska vara klädda för att gå alt. springa . Tanken är att vi tillsammans med Neptunus och Uranus ska se hur långt vi kommer ut i världen. Kan vi nå Paris? Hur många meter måste vi tillsammans samla? För de som vill skänka en peng till Barncancerfonden använder swish-numret 123 031 62 08 (märk betalningen  med Lemshaga). Tänk att varje krona gör betydelse!

 

Information från fritids:

  • Snart är det Påsklov! För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet. Fyll i formuläret i länken nedan och kom ihåg att trycka på spara.Vi har ett sista anmälningsdatum 19/3. Fritids har öppet kl 7.30-17.00. Notera att vi stänger 15.00 dag före afton. Detta infaller skärtorsdag 29/3.

Mvh Fritids

https://goo.gl/forms/FXrwiR7cgjL1thj93

 

Övrig information:

  • Studiedagar – Vi kan redan nu flagga för att tre dagar i v.20 (14-16/5) kommer att vara studiedagar. Fritids kommer att dock vara öppet för de som är i behov. På torsdag veckan innan är det Kristi Himmelsfärdsdag och fredagen är en lovdag, men fritids är öppet. Om man har funderingar på en kort semester kanske detta är ett bra tillfälle, då vi inte har haft möjlighet att bevilja ledighet under nationella proven.

 

Ingela, Ann-Sophie, Mats & Trixie

Klasstelefon: 08-586 313 03

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']