Saturnus v.13

Hej alla Saturnusar!

 

Nu är det åter dags för ett efterlängtat lov och det är dags för oss påskkärringar att fara till Blåkulla.

Vi har nu genomfört alla skriftliga prov i svenskan och endast de muntliga delarna kvarstår. I matematiken är det endast ett skriftligt prov kvar samt en muntlig gruppuppgift. Alla elever har kämpat på bra!

 

Kunskaper

Denna vecka har vi endast haft två matematiklektioner, dels då veckan är något kortare än vanligt samt för att vi har gjort två delprov. Fokus på lektionerna har legat i att fortsätta med multiplikationstabell 6 och 7. Vi har dessutom arbetat med sambandet multiplikation och division.

 

 

svenskalektionerna denna vecka har vi framför allt haft nationella prov, men vi har även hunnit med att göra egna spel. Målet, förutom att tillverka ett spel, har varit att skriva en instruktion till spelet samt kunna samarbeta i en grupp. Eleverna har tillsammans fått komma överens om vilken typ av spel de vill göra, hur spelplanen ska se ut och hur de ska fördela vem som gör vad. Resultatet blev många kreativa spel samt bra samarbete mellan eleverna. Svårigheten låg dock i att skriva instruktioner så att andra kan förstå hur de hade tänkt. Något som de kan öva mer på.

 

  

 

Under veckans So-lektion har vi påbörjat nästa tidsperiod, bronsåldern. Vi har sett på korta filmer om denna period samt läst. Vi har diskuterat hur och varför de gjorde hällristningar, hur människor begravdes under denna tid och hur var de klädda. Nu återstår det att besvara de frågor vi ville veta mer om bronsåldern.  

 

No-lektionerna har vi repeterat vad man behöver tänka på när man skriver en faktatext. Därefter har eleverna fortsatt skriva på sina faktatexter om djur som lever i eller vid haven. Vi har lärt oss många nya saker, som bl.a. att flamingon får sin rosa färg av de kräftdjur och de röda algerna som den äter.

 

Hem och skola

 

Läxa:

 • Under påsklovet utmanar vi er att ge er ut i världen och leta upp påskäggen som är gömda! Uppdraget innebär att läsa faktatexter och gissa vilken stad ägget befinner sig i. När ni svarat på frågan ska ni maila svaret till Ann-Sophie: ann-sophie.petersen@lemshaga.se. När man har mailat kommer man att få en bokstav som sedan blir till ett ord.Detta uppdrag håller på under hela v.14. Lycka till!
  Gå in på: https://www.jagharläst.se

 

Nästa vecka:

 • Påsklov v.14 – tänk på att måndagen är en röd dag (skola och fritids stängd).

 

Kommande händelser:

 • Byte av bild och musik – Vecka 15 är det dags för period 4. Detta innebär att de som har haft bild kommer nu att ha musik och de som haft musik kommer att ha bild.
 • Hattparad och vårstädning – Fredagen 27/4 är det dags för vårstädning och hattparad för Mellangårdens elever. Vi firar att våren är här.
 • 30/4 – Skola och fritids stängt
 • Valborg 1/5  – skola och fritids stängt
 • Skolans dag 9/5 – denna dag  bjuder vi in er föräldrar att besöka skolan. Mer info om denna dag kommer.
 • Kristi himmelfärdsdag 10/5 – röd dag, skola och fritids stängt
 • Lovdag 11/5 – (fritids öppet)
 • Studiedagar 14-16/5  – (fritids öppet)
 • Planetspelen ⅙ – mer info om denna dag kommer.
 • Sveriges nationaldag 6/6 – skola och fritids stängt.
 • Skolavslutning 14/6 – Mer info om denna dag kommer.
 • 20/8 Skolan startar efter sommaren.

 

Vi önskar er alla ett härligt påsklov!

    

Ingela, Ann-Sophie, Mats & Trixie

Klasstelefon: 08-586 313 03

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']