Saturnus v.20

Hej alla Saturnusar!

 

Denna vecka har återigen varit en kort skolvecka men vi har hunnit med en hel del. Framför allt har vi träffat våra nya klasskompisar. Det var både bekanta och obekanta ansikten. Under denna dag blev eleverna indelade i tre grupper där de fick prova på tre olika stationer. Gottis hade en station med samarbetsövningar, Ansi hade en station där eleverna fick skriva ett brev till sina nya lärare och Ingela hade en station där eleverna i mindre grupper fick arbeta med problemlösning. Personal från Klubben kom även och berättade kortfattat om Klubben. Efter allt arbete fick eleverna njuta av nygrillade hamburgare samt visa de nya eleverna runt på skolgården.

 

 

 

 

 

 

 

Kunskaper

 

svenskalektionen arbetade vi med det allra sista kapitlet i “Nyckeln till skatten” och därmed avslutas också arbetet med ABC-klubben som eleverna har följt i 4 år. Ni som inte redan har gjort det ska lämna in läseboken till Ingela eller Ansi så snart som möjligt. Tack på förhand!

 

På veckans enda NO-lektion tittade vi på en kort film om nedskräpningen i havet och vid stränderna vid Bohuskusten där häpnadsväckande 8000 ton skräp flyter i land varje år. Vi fick också lära oss att förutom synligt skräp är havet fullt av mikroplaster vilket letar sig in i alla organismer och till slut hamnar i vår näringskedja.

 

Under veckans matematiklektioner har vi arbetat med koordinatsystem. Vi funderade kring när man använder koordinatsystem och gjorde ett koordinat med våra namn där vi senare ställde oss på våra positioner. Här kom även arbetet med väderstrecken in, t ex Siv står söder om Ella och väster om Trixie. Därefter fick eleverna  prova på att spela Sänka skepp där man utgår ifrån koordinater.

 

  

 

Hem och skola

 

Läxa:

  • Ingen läxa denna vecka.

 

Nästa vecka:

  • Fredag – utomhusidrott. Glöm inte bort att ta med handduk!
  • 25/5 – Övernattning i Villan – Glöm inte att anmäla ert barn för övernattning i villan senast tisdagen den 22 maj. Anmälan görs via inbetalning, självkostnadspris 150 kr/per barn med swish till Sophie Sandström. Se mer information via tidigare utskickad inbjudan. /Hälsningar klassföräldrarna

 

Kommande händelser:

  • 1/6 – Planetspelen
  • 6/6 – Lovdag
  • 8/6 – Friluftsdag – Clean up Coast
  • 14/6 – Sommaravslutning 9:00 i Amfiteatern

 

Trevlig helg!

 

Ingela, Ann-Sophie, Mats & Trixie

Klasstelefon: 08-586 313 03

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']