Saturnus v.22

Hej alla Saturnusar!

 

Vilket sommarväder! Denna hetta tar dock musten ur elevernas ork till arbete. Vi märker att värmen påverkar eleverna och under eftermiddagspassen behöver vi anpassa arbetet efter detta. Vi försöker att påminna alla elever att tänka på att dricka extra mycket. Har de inte en vattenflaska i skolan är det passande att skicka med en.

 

Återigen besöker lössen oss. Då eleverna delade hjälmar under åkningen med Segway är det högst troligt att flera har blivit drabbade. Under helgen ber vi alla föräldrar att kamma igenom sitt barns hår.

 

Kunskaper

svenskalektionerna har vi fortsatt skriva på “Boken om mig” så att vi har möjlighet att hinna de flesta kapitlen klara. När eleverna är klara läser jag deras bok och ger dem en muntlig återkoppling. Därefter får de ta med sig boken hem för er föräldrar att läsa.

 

Under veckans matematiklektioner har vi fortsatt arbetet med problemlösning. Eleverna har i grupp om 3-4 elever samarbetat och löst olika matematiska problem. De har dessutom fått arbeta enskilt med olika mattekort.  

 

På veckans SO-lektion har vi fortsatt vårt arbete med kartan och världen. Denna vecka har vi fokuserat på väderstrecken, världen och våra världshav. Vi har skrivit ner de delar i världen vi har besökt. Vi har läst olika berättelser om barn i andra länder och diskuterat vidare om likheter och olikheter. Eleverna har fått programmera en väg till en världsdel på en karta genom att använda sig av våra väderstreck. Nästa vecka kommer de att byta karta för att se vilken världsdel de kommer till för att därefter ta reda på fakta om den världsdelen.

 

   

   

   

 

NO-lektionerna har vi tittat på SOS Vilda djur, vilka program eleverna verkligen har fastnat för. Det är fantastiskt att ta del av hur människor ställer upp på djuren och hjälper dem när de har det svårt att tex hitta mat eller har skadat sig. Vi har många fina diskussioner kring avsnitten.

 

På onsdagen blev vi inbjudna att titta på Lilla körens pop konsert. Vilka stjärnor vi har.

 

 

Under fredagen deltog Mellangårdens elever på Planetspelen. Det var en strålande dag där eleverna var indelade i åtta olika grupper, från Pluto – Saturnus. Eleverna i Merkurius agerade ledare denna dag. Vi fick prova på olika aktiviteter som utstrålade gemenskap.

 

   

 

Hem och skola

 

Läxa:

  • Ingen läxa, förutom att ta hit läseboken “Nyckeln till skatten” om ni inte redan har gjort det. Vi saknar ännu ett antal. De böcker vi inte får in kommer skolan att debitera.

 

Nästa vecka:

  • 4/6 –  Välkomna att ta del av era nationella prov. Ni kan anmäla er till ett av tre pass på vardera 20 min. Vi kommer att finns till hands för att svara på eventuella frågor. Bokning görs på Schoolsoft (bokningar). Vi kommer att vara i Villan. De elever som går på fritids kommer att besöka klubben denna eftermiddag tillsammans med Mats och Trixie.
  • 8/6 –  Clean up Coast – Denna dag åker vi och städar stränderna på Stora sand. Till denna dag behöver eleverna ta med sig matsäck. Tänk även på att ta med extra vattenflaska vid fortsatt varmt väder. Det kommer även finnas möjlighet för bad så vill ni ta ett dopp, ta med er badkläder.

Kommande händelser:

  • 12/6 – Under denna dag kommer vi att ha storstädning i Villan. Vi vill att eleverna har med sig påsar/väska att packa ner sina kläder och saker i.
  • 13/6 – Klassens dag  
  • 14/6 – Sommaravslutning 9:00 i Amfiteatern

 

Vi önskar er en trevlig helg!

 

Ingela, Ann-Sophie, Mats & Trixie

Klasstelefon: 08-586 313 03

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']