Saturnus V 34

Hej alla Saturnusar!

 

Varmt välkomna tillbaka! Nu har vi haft vår första vecka tillsammans och det är så roligt att få träffa alla elever igen efter ett långt sommarlov. Denna vecka har dock har sett lite annorlunda ut mot en vanlig skolvecka. Nästa vecka arbetar vi enligt schema.

 

Nytt för detta läsår är att eleverna kommer att ha trä- och textilslöjd samt musik. De kommer även att fortsätta med bild men först under vårterminen och då tillsammans med Mia Widoff. Under slöjdlektionerna kommer klassen att var indelad i tre grupper. Under vårt kommande föräldramöte kommer vi att försöka reda ut oklarheter i schemat och lektioner.

 

Ansvar, inflytande och delaktighet

Mycket denna första tid har vi använt till att lägga en så bra grund som möjligt så att klassrumsarbetet framöver har förutsättningar att lyckas.

Eleverna har bl.a. fått berätta om vilka förväntningar de har på att börja i 3:an och vi har diskuterat om hur vi vill ha det i klassrummet. Tillsammans har vi kommit överens om en del olika förhållningssätt, som t.ex “vi hjälper och peppar varandra”, “vi ger varandra arbetsro” samt “vi siktar högt och vi lyssnar på varandra och räcker upp handen när vi vill säga något”. Dessa förhållningssätt har eleverna arbetat vidare med parvis genom bild. Vidare har eleverna skrivit på ett manus som så småningom kommer att bli små filmsnuttar vilka vi planerar att visa för er föräldrar på kommande föräldramöte.

 

Lägerdagarna

Torsdagen använde vi till att fundera över hur det var förr i tiden då vårt uppstartstema kommer att vara “Lemshagas historia”. Eleverna var indelade i tre grupper där vi hade förberett olika lektionspass. Vi tittade på gamla fotografier och diskuterade hur barn hade det för drygt 100 år sedan. Vi diskuterade även vilka material man använde förr i tiden och hur människor använde dem, vilket vi kommer att fortsätta att arbeta med i NO. Vi hade också olika lekar och samarbetsövningar vilka var mycket uppskattade av eleverna.

 

 

Idag, fredag har vi varit på utflykt. För att komma närmre Värmdös samt Lemshagas historia promenerade till en fornborg som ligger strax utanför Lemshagas marker, Norrängsudden. Vi hade en regning men intressant dag trots vädret. Vi försökte att leva oss in i hur det hade kunnat sett ut när borgen stod där i alla sin prakt och hur det hade kunnat sett ut runt om när vattennivån var mycket högre.

 

Avtal om datoranvändning samt bildpublicering

Vi vill att ni fyller i blanketten om datoranvändning och bildpublicering och lämnar in den till oss mentorer snarast.

 

Läxa:

Denna vecka har vi ingen läxa utan de som som inte har gjort sin sommaruppgift än har ett utmärkt tillfälle att göra färdigt den och skicka in den till Ingela eller Ann-Sophie.

 

Nästa vecka:

  • Torsdag friluftsliv – på torsdagar kommer vi att fortsätta med friluftsliv tillsammans med Gottis. På schemat står det idrott men vi har som sagt friluftsliv. Tänk på att ha kläder efter väder!
  • Fredag idrott – på fredagar har båda klasserna idrott. Gröna gruppen börjar med lektion kl.8.20. Tänka på att vara ombytt och klar till denna tid! Röda gruppen börjar först kl.9.30.

 

Kommande händelser:

  • Föräldramöte – Välkommen på föräldramöte 13/9 kl.17.30-19.00. Vi ses i Villan även om det blir trångt.
  • Utvecklingssamtal – Vi kommer att erbjuda samtal måndag 18/9 och onsdag 20/9. Dessa tider ligger nu uppe på Schoolsoft.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Ann-Sophie, Mats & Trixie

Klasstelefon: 08-586 313 03

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']