Saturnus v. 38

Hej alla Saturnusar!

 

Vi vill tacka för alla trevliga samtal vi haft hittills. Det är alltid trevligt att få träffa er föräldrar tillsammans med era barn och sitta ner och samtala elevens utveckling och lärande. Camilla låter hälsa att ni som ännu inte bokat tid till onsdagens utvecklingssamtal gör det snarast.  

 

Kunskaper / Elevers ansvar och inflytande

 

Engelska

Som vi tidigare har berättat arbetar vi detta år med Gleerups digitala läromedel Happy year 3 (några elever arbetar med  Engelska 5). Fler av eleverna saknar en handfast bok att arbeta i men vi arbetar tillsammans för att hitta en bra struktur med materialet. Eleverna arbetar nu två och två och de ansvarar över att tillsammans läsa texterna samt arbeta med uppgifterna Words, Talk about it, och Pair Up. På veckans lektion tittade vi även på ett kort avsnitt på The grammar company där de förklarade begreppen A och An.

 

Veckans centrala innehåll:

  • Att kunna säga något om var jag bor.
  • Att känna till orden old, new, big, small.
  • Att känna till orden för vissa möbler.
  • Att känna till skillnaden mellan in och on.
  • Att känna till begreppen a och an.

 

 

Min familj

Den här veckan presenterade Camilla och Ingela sin familj. Under kommande måndagar, med presentation av Min familj, kommer eleverna att få öva på att vara en god talare samt vara goda lyssnare. Vad är då en god talare och goda lyssnare? En god talare behöver tänka på att tala tydligt, titta på de man pratar till.  Goda lyssnare ställer relevanta frågor, lyssnar och tittar på den som pratar. På måndag kommer Wilma och Viktor att få presentera sin familj. Det ser vi fram emot!

 

   

 

Våra broar

Idag testade vi konstruktionen av våra broar. Vi undersökte vilken bro som klarade av mest vikt. Det visade sig att de flesta broar var byggda med en hållbar konstruktion. De flesta broar klarade av 1 kg och några klarade till och med 2 kg och lite till.

 

   

   

 

Elevers ansvar och inflytande / Normer och värden

 

Skräpplockardag

För att uppmärksamma skräpplockardagen som Håll Sverige rent anordnade, förra helgen, vill vi likaså hjälpa vår natur på traven. Med entusiasm promenerade vi tillsammans till Södersved. På vägen dit fick eleverna plocka upp skräp efter vägkanten. Vi har aldrig sett barn leta skräp med sån iver! Väl på plats vägde vi vårt skräp. Vi hade lyckats plocka ihop ca 12 kg skräp. Vi fortsatte vårt skräpletande genom leken Skräpplockare och Skräpletare. Vid Södersved hittade vi ytterligare några kilo skräp. Tro inte att eleverna nöjde sig med det, på väg hem fortsatte eleverna att leta efter skräp. Eleverna gjorde en fantastisk insats denna dag och vi tror att natur och djurlivet är nöjda över vår insats!

 

      

 

 

Hem och skola

 

Läxa

Eleverna kommer att få välja att läsa ur Nyckeln till Skatten eller ur en egen kapitelbok. Därefter får de svara på tillhörande frågor i ditt läxhäfte. Vi kommer även under veckorna erbjuda antingen eng/mattekluringar som extra läxor för de elever som önskar lite utmaning.

  • Nyckeln till skatten (Läs ur boken så att du på fredag känner dig trygg att läsa tillsammans med en kompis.)
  • Besvara frågorna i din läxbok.
  • Utmaning: Mattekluring – du ska inte bara gör uppgiften utan även förklara för dina föräldrar. 

 

Information inför nästa vecka:

Måndag: Skoldagen börjar kl.9.30. Röda gruppen börjar med dans i musikladan kl.9.30.  

Tisdag: Grupp C går direkt till slöjdsalen (träslöjd) kl.8.20.

Onsdag: Idrott – eleverna har idrott utomhus. Tänk på att ha med ombyte och handduk. Gröna gruppen ska vara ombytta och klara kl.8.20. Gottis öppnar omklädningsrummen kl.8.10 . Välkomna på utvecklingssamtal! (röda gruppen) Idag vikarierar Eva för Camillas 2 lektioner. Du som förälder behöver hämta ert barn från lektionen för att därefter komma till samtalet på övreplan i Villan.  

Torsdag: Grupp A och B går direkt till slöjdsalen kl.8.20 eller tittar först in hos oss i Villan för att sedan gå till Slöjden.

Fredag: Läxan lämnas in och ny läxa delas ut.

 

Mobilregler – Mellangården/Villan åk 0-3

Vi rekommenderar att alla elever lämnar mobilerna hemma. Tas mobilen med till skolan ska det finnas en överenskommelse med mentor. Det kan handla om att eleven ska börja med självständig hemgång eller av någon annan allvarlig anledning måste ha med sig telefonen till skolan. Tas mobilen med till skolan ska den lämnas in på morgonen till mentor/lärare och återfås vid hemgång. Mobiler som tas med till skolan är inte skolans ansvar vilket även gäller de som har lämnats in. Mobilen ska vara avstängd under hela dagen. Det är inte tillåtet att använda telefonen varken under skoldag eller på fritids. Behöver du nå ditt barn under dagen i en nödsituation går det bra att ringa expeditionen. Vi förväntar oss att alla elever följer och respekterar ovanstående regler. Om reglerna inte följs tillämpar vi denna åtgärd:

  • Mobilen tas i beslag och återlämnas endast till målsman när mentorn finns tillgänglig.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Camilla, Pernilla och Desirée

18 kommentarer

Kommenteringen är stängd.