Saturnus v.47

Hej alla Saturnusar!

 

Hej mitt vinterland ….! Vi fick verkligen smaka på vintern under veckan. Alla barn var lyriska och det var svårt att få in dem från rast. Tänk på att se till att ert barn har bra kläder nu när vintern är på väg.

 

Tack Alice och Susanne för att ni delade med er information om er flytt till Singapore. Vi tyckte att det var intressant att få se bilder på Alice nya skola, ert hem samt det land ni ska flytta till. För er som ännu inte vet så kommer Alice.G med familj flytta till Singapore under 2,5 år. Enligt plan kommer hon att komma tillbaka till år 6. Vi önskar familjen all lycka till!

 

Kunskaper

 

Under veckan på svenskalektionerna har vi skrivit egen text till bilder ur filmen om Mr Morris Lessmore. En del elever valde att berätta om vad de såg på bilderna, men några valde att skriva en berättelse med bilderna som stöd. Det blev en övning i att kunna “läsa mellan raderna” på en film utan tal. Vi har även arbetat vidare med de karaktärer de valt utefter de böcker de har haft med sig till skolan. Vi har gått igenom vilka element som behöver finnas med för att en berättelse ska bli intressant, som t.ex. att det dyker upp ett hinder/problem som behöver lösas. Tanken är att eleverna ska skriva egna berättelser med sina karaktärer.

 

     

 

engelskalektionen har vi denna vecka fortsatt träna på aktivitetsord. Vi har dessutom tränat på pronomen This och That.

 

Under veckans matematiklektioner har vi  arbetat med tabell 4 och 5, multiplikation och division. Vi har även haft besök av Josefin som kom och arbetade med multiplikation tillsammans med oss.  Nu kämpar vi hårt för att eleverna ska automatisera multiplikationstabellerna 1-5. Eleverna kommer att få chans att ta ett multiplikationskörkort för varje tabell (1-10). När de känner att de kan en tabell får de göra en muntlig tabellkoll med en vuxen. Vi hoppas att detta ska inspirera eleverna att träna lite extra.

 

I NO har vi diskuterat och arbetat med vad teknik egentligen är. Vi kom fram till att det är nästan allting som är teknik, från penna, sax, hammare, såg till kudde, jacka, dator och telefon. Teknik kan också delas in i grupper utefter t.ex. användningsområde och egenskaper.

 

Under veckans SO-lektion har vi diskuterat vad vi vet, vill veta samt hur vi ska ta reda på information om Lemshaga. Vi använde oss av rutinen Think-Puzzle-Explore. Vi vet mycket men många frågor kvarstår.

 

Under friluftsliv  har vi denna vecka varit uppe vid Raketen och lekt 36-leken. Eleverna fick där öva på socialt samspel där alla fick ta ansvar och vara ledare.

 

idrotten idag var vi ju i Gustavsbergs simhall där alla eleverna fick visa upp för Gottis sina simkunskaper. Medan de väntade på sin tur passade vi på att ha roligt i äventyrsbadet. När vi hade simmat klart åt vi vår matsäck i simhallen innan vi gjorde oss iordning för att ta oss tillbaka till skolan. Det blev en trevlig och lyckad utflykt!

textilslöjden har vi lärt oss om ull och tovning. Vi har lärt oss om människans historia, om material och miljö, samt övat finmotorik och fått vara kreativa och uppfinningsrika. Vi har pratat om vart ull kommer ifrån, det är inte bara från fåren… Vi har sett film om hur ull blir till garn. Från materialet ull är steget inte långt till tekniken tovning. Textilslöjdsgrupperna har fått prova att både med hjälp av såpa, vatten och rörelse och genom nåltovning med nåltovningsnål. Här ser ni bilder på elevernas djur som de hittat på. Det är fantastiska små personligheter. /Hälsningar Åsa
   
   

Hem och skola

Vi ser gärna att ni fortsätter läsa veckobrevet tillsammans med ert barn. Vi vill gärna att eleven beskriver veckan med en positiv mening i kommentarsfältet nedan. Tack för förra veckans kommentarer!

 

Läxa:

  • Nyckeln till skatten – Läs  kap 11 och skriv en kort sammanfattning på det viktigaste.
  • Matteläxa – läxa 8 & 9 s.18-21.

Nästa vecka:

  • 27/11 – Skolan stänger kl.14:45  pga fortbildning för lärarna.

Kommande händelser:

  • Skridskor – Vi åker till Gustavsberg för att åka skridskor fredagen 15/12.
  • Julspel på Ingarö kyrka – Vi åker till Ingarö kyrka måndagen 18/12 för att titta på det årliga julspelet.

 

Övrig information:

  • Vår gamla leksaksbåt på skolgården är borttagen. Nu skulle vi gärna vilja ha en ny båt och undrar därför om det finns någon vårdnadshavare som kan tipsa oss om en ny gammal båt i lämplig storlek? Kontakta i så fall skolan, antingen Expeditionen, din klassmentor eller Fritidspersonalen.

Med vänlig hälsning, Jill Sterner

 

  • Jullov 2017

Snart är det Jullov! För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet. Fyll i formuläret i länken nedan. Kom ihåg att spara. Glöm ej att det är ett sista anmälningsdatum 4/12. Fritids är stängt 22/12-29/12. Fritids har öppet kl. 7.30-17.00 tisdag 2/1 – torsdag 4/1. Dag före röd dag stänger fritids 15.00. Detta infaller fredag 5/1. Mvh Fritids https://goo.gl/forms/X0V1TNEaCsJEGcQV2

 

  • Hälsningar från Kören

Här finns en länk till luciainfo för årets tåg vad gäller klädsel och praktikaliteter. Där hittas texter och övningsinspelningar. Lucia

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Ann-Sophie, Ingela Mats & Trixie

Klasstelefon: 08-586 313 03

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

17 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']