Saturnus v.48

Hej alla Saturnusar!

 

Tänk att det redan är första advent! Under december kommer vi att lyfta fram extra goda gärningar och komplimanger. Dels tackar vi familjen Rydström för Snällkalendern som de köpt till klassen. Vi kommer dessutom att förvandla december till Snällcember.  Varje dag kommer eleverna få uppdrag som de ska utföra. Det kan vara allt från att säga hej till någon man inte känner till att bjuda in någon till en lek. Under helgen kommer vi att skicka med uppdragen som ska utföras (se info längre ner). Eleverna har även själva önskat att vi även i år har Komplimangskalendern, den är mer eller mindre en tradition för oss.

 

   

Kunskaper

 

Under veckan på svenskalektionerna har vi arbetat mycket med läsförståelse genom dels “Nyckeln till skatten” men också i ett arbetshäfte som handlar om “Rödluvan och vargen” samt variationer på denna saga. I häftet har eleverna även arbetat med verb och liknelser. Nästan varje vecka brukar vi ha en “Grej of the Day” som vi skrivit om förut. Denna vecka har den handlat om historien om “Julkalendern”.

 

engelskalektionen har vi denna vecka arbetat med berättelsen, Dad’s jacket. Vi lyssnade, översatte och svarade på frågor om texten.

 

Multiplikationstabellerna är något vi tränat på mycket på under våra  matematiklektioner. Vi har lyssnat på sånger och ramsor med de olika tabellerna. För många är detta en fördel.  Kan man rabbla produkterna i de olika tabellerna har man stor hjälp. Till slut sitter de! Nu har vi arbetat med tabellerna upp till 5. Under veckan testade vi även av vår kunskaper. Vi har dessutom hunnit påbörja nya kapitlet Mäta längd och tid. Vi uppskattade, mätte och omvandlade cm och mm. Diskutera, mät och omvandla gärna under helgen!

 

I NO har vi fortsatt att fokusera på teknik fast denna gång “tekniken i våra händer”. Eleverna har fått i uppdrag att under en timme hemma räkna hur många gånger de trycker på en knapp. Det kanske inte ens är möjligt…

 

Under veckans SO-lektion har vi pratat om rasism och diskriminering.  Personal på skolan hade i måndags en workshop med Circonova om rasism. Den var väldigt intressant och vi tar med oss många tankar och nya erfarenheter in i våra klassrum. Utöver detta viktiga ämne har vi läst om Lemshaga och dess historia.

 

Under friluftsliv var vi nere på IP och lekte Catch the flag. Vi kände att eleverna hade behov att få leka av sig under denna lektion och denna lek uppskattar många.

 

   

 

Hem och skola

Läxa:

 • Nyckeln till skatten – Läs  kap 12 i läseboken.
  Välj sedan (minst) två av av följande uppgifter:
  Ordkunskap: Välj ut fem ord ur texten. Ta reda på vad orden betyder och sätt in dem i en mening. Du ska kunna berätta vad orden betyder.
  Stavning: Välj ut fem ord ur texten som du lär dig att stava.
  Läsförståelse: Skriv en kort sammanfattande text som beskriver vad texten handlar om. (Ni hittar även läxan på Google Classroom)

 

Snällcember (uppdrag):

 • 2 december – Tacka extra mycket för maten.
 • 3 december – Ring någon du inte pratat med på länge.

 

Nästa vecka:

 • 6/12 – Föreläsning för föräldrar om matematik och svenska. Se mer information på SchoolSoft.

 

Kommande händelser:

 • Skridskor fredagen 15/12 – Vi åker till Gustavsberg för att åka skridskor.
 • Julspel på Ingarö kyrka måndagen 18/12 – Vi åker till Ingarö kyrka för att titta på det årliga julspelet.

 

Övrig information:

 • Jullov 2017

Snart är det Jullov! För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet. Fyll i formuläret i länken nedan. Kom ihåg att spara. Glöm ej att det är ett sista anmälningsdatum 4/12. Fritids är stängt 22/12-29/12. Fritids har öppet kl. 7.30-17.00 tisdag 2/1 – torsdag 4/1. Dag före röd dag stänger fritids 15.00. Detta infaller fredag 5/1. Mvh Fritids https://goo.gl/forms/X0V1TNEaCsJEGcQV2

 

 

Vi önskar er alla en trevlig 1:a advent!

 

Ann-Sophie, Ingela Mats & Trixie

Klasstelefon: 08-586 313 03

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

14 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']