Saturnus veckobrev v. 10

Hejsan på er!

Snabbt gick sportlovsveckan och som på ett ögonblick är vi nu åter på Lemshaga och i Villan. Vi hoppas att ni alla fått möjlighet att på ett eller annat sätt, umgås lite extra med nära och kära under föregående vecka. Med tillbaka från både norr och väst, tror jag visst att snön slog oss följe. Det har fullkomligt vräkt ner denna vecka. Våren känns med ens väldigt avlägsen, tur att vintern är underbar!

Nu inleds ett par intensiva veckor med Nationella ämnesprov i svenska och matematik som huvudfokus. Proven inramas av ett tema och i årets prov är temat trafik. Till ämnesprovet i matematik finns också en berättelse “Full fart i Lilla Bromsen”. Syftet med berättelsen är att avdramatisera provtillfällena. Ämnesproven för åk 3 ska genomföras under perioden 13 mars- 19 maj. Vår ambition är att vara klara med proven till v. 20. Enligt vår planering kommer varje elevgrupp genomföra ett prov i SV och ett prov i MA per vecka.

Matematik:

Under den gångna veckan har vi arbetat med undersökningar, statistik och diagram. Eleverna har fått göra undersökningar, sammanställa resultat och föra in dessa i lämpliga diagram. Till vår hjälp har vi använt oss av “Numbers”.

No:

I No har vi arbetat vidare med vatten som kemisk förening. Vi har pratat om vad vattenmolekylen består av. Vi har tittat närmare på och upplevt vattnets ytspänning. Vi har även funderat över och experimenterat kring om det skulle vara möjligt att filtrera bort saltet ur saltvatten för att få det drickbart.

Sv (med Sandra).

Vi arbetar vidare med uppgifter som detektiv Sally Smart kontinuerligt sänder oss. Denna vecka har vi med hjälp av matematiska uträkningar och kodnycklar hjälpt henne att lösa mystiska skrifter.

Syslöjd:

Här kommer nästa samling Bläckfiskar som eleverna i textilslöjd tillverkat. De är riktiga personligheter hela bunten. Bra jobbat!

Nästa vecka ska vi karda ull till de tovade små djur vi ska tillverka!

Hälsningar Åsa

SO:

Cissi hälsar att eleverna visar ett stort engagemang och intresse när de nu satt igång att arbeta med forntiden. Mer information kommer nästa vecka. 

OBS!

Information gällande gårdagens händelse finns att läsa på ShoolSoft. 

 

Nästa vecka:

Mån: Läxorna delas ut

Tis: Idrott OBS! VINTERJOGGNING  UTE. VÄDER EFTER KLÄDER! (pga. personalförändringar uteblir det planerade biblioteksbesöket för Röd.Elevernas böcker lämnas åter på torsdagen.)

Ons:

Tor: Biblioteket med Grön

Fre: Idrott

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']