Saturnus veckobrev v. 17

Hej alla fantastiska Saturnusar!

Ännu en vecka har nått sitt slut! Veckan har bjudit på varierat väder, men vi försöker vara ute så mycket som möjligt när solen visar sig. Vi har ju förmånen att kunna sitta utomhus och arbeta när vi vill. Solen har även bidragit till att vi funnit ett ormbo på baksidan av Villan, spännande!

I veckan har vi gjort de sista skriftliga nationella matteproven, bra jobbat gänget! Vi har även börjat med den individuella läsningen. Snart är vi i mål med NP! Veckan har även bjudit på ett nytt kapitel om stenåldern i Läsresan, vinklar och geometri, Håll-sverige-rent-promenad och veckan avslutades med vår årliga städdag och hattparad!

Läsresan – Stenåldern

Passande nog har vi i veckan börjat ett nytt kapitel i Läsresan som handlar om stenåldern. Det är både en beskrivande och berättande text. Vi fick i kapitlet repetera sådant vi redan visste om stenåldern. I arbetsboken har vi sedan fått öva på att lära oss nya begrepp och ord.

 

Singma – Vinklar och geometriska former

I Singma har vi fortsatt kapitlet om vinklar och geometriska former. Förra veckan undersökte vi räta vinklar. Den här veckan har målet varit att eleverna skulle förstå vad en spetsig och trubbig vinkel är samt att de skulle kunna hitta och markera spetsiga vinklar i föremål och former. 

 

Hattparad

På veckans SO-lektion fick eleverna skapa runskriftshattar. Vi skapade dem med hjälp av oljekritor och vattenfärg. Under fredagen hjälptes vi åt för att få vår skolgård extra fin. Vi har krattat, sopat, plockat och sorterat under hela förmiddagen. Under eftermiddagen firade vi in våren genom att ha vår årliga hattparad. Alla klasser i Mellangården hade skapat hattar utifrån teman de arbetat med under året. Vi i Saturnus hade skapat våra hattar utifrån stenåldern, Uranus skapade vårhattar, Neptunus skapade skräphattar och Pluto hade bokstavshattar. Vi höll i en sångsamling i Amfiteatern och efteråt åt vi mellanmål ute på skolgården. En riktigt härlig dag tillsammans!

 

Friluftsliv – Håll Sverige Rent

Under veckans friluftsliv begav vi oss i vårvädret till Södersved. Där fick vi tillsammans med Gottis öva en gemensam dans som skulle ske på hattparaden. Vi hann även med en fruktstund och en del fri lek innan det var dags att gå tillbaka till skolan. På vägen hem plockade vi skräp för att bidra till att hålla Sverige renare. Det var en härlig dag och vilket engagemang eleverna visade under skräpplockningen!

Hem och skolan

Info från fritids

Hej alla familjer!

På måndag stänger anmälningarna inför Kristi himmelsfärdsveckan. Se till att fylla i era tider under helgen.

Vi önskar även att ni börjar fundera inför sommarveckorna och fyller i närvaro alternativt frånvaro i schoolsoft.

Hoppas ni får en fin valborgshelg!

Med vänliga hälsningar fritids och fritidsklubben.

Fritidshemmets dag 10/5
Tisdagen den 10/5 kl.13.30-15.30 firar vi Fritidshemmets dag med olika lekstationer på skolgården där alla fritidsbarn från Mellangården (f-3) och de barn som går i Storgårdens fritidsklubb (4-6) deltar. Mellanmålet serveras utomhus (vi grillar korv).

Skolans dag 11/5
Skolans dag är en årlig tradition som vi har på på Lemshaga, där alla klasser (f-9) har öppet hus. Den 11/5 mellan 13.00-15.00 är ni Lemshaga-familjer och andra intresserade, välkomna att besöka skolan. Denna dag kommer ni kunna går runt och titta i de olika gårdarna, samt se ett urval av vad alla klasser har arbetat med under året. Det kommer finnas olika stationer som en får prova på och Mars-klasserna (åk 5) kommer att ha en försäljning av fika utanför Storgården.

Välkommen till Skolans dag på Mellangården 2022

Skolloppet

Nästa vecka kommer vi att springa skolloppet till förmån för Barnhjärnfonden. Då får eleverna gärna klä ut sig till vad de vill, men de får inte ha med sig någon form av rekvisita eller masker på sig. Det är viktigt att kläderna och skorna är bekväma då fokus är att vi ska springa. Ta med vattenflaska och frukt.

För att bidra ekonomiskt kan ni swisha vårt egna swishnummer 123 031 62 08 Lemshaga Akademi. Pengarna ska sättas in senast den 25/5.

För mer info om loppet:

Föräldrabrev

Läxa:

 

Information inför vecka 18:

Måndag

 • Skolan börjar kl.9.40. 

Tisdag

 • Slöjd – vi ser gärna att de elever som har slöjd första lektionen kommer till Villan först och lämnar sin väska.

Onsdag:

 • Musik och bild. 

Torsdag

Fredag

 • Skolloppet – ta med vattenflaska, frukt och utklädnad för de som vill! 
 • Från och med nu är idrotten utomhus!

 

Kommande händelser:

 • v.11-20 – Nationella proven
 • v.18 – 6/5 Skolloppet 
 • v.19 – 10/5 Fritidshemmets dag. 
 • v.19 – 11/5 Skolans dag kl. 13:00-16:00. Välkomna!
 • v.20 – 20/5 Planetspelen
 • v.22 – Återkoppling NP
 • v.23 – 8/6 Friluftsdag
 • v.23 – 10/6 Skolavslutning 

 

Vi önskar er en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Vincent, Caroline och Tina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se 

caroline.lorne@lemshaga.se 

vincent.karlsson@lemshaga.se 

tina.fredriksen@lemshaga.se 

Villan: 08-586 313 11

Fritids MG: 08-586 313 27

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.