Saturnus veckobrev v.2

Hej alla Saturnusar!

 

Välkomna tillbaka till en ny termin med oss i Villan. Hoppas att ni alla har haft ett härligt lov med mycket lek och bus men även en och annan nyvunnen kunskap. Det är er sista termin på Mellangården innan ni går vidare till Storgården. Nu ser vi till att göra denna termin till en minnesvärd termin!

 

Kunskaper

 

Matematik – Områdesdiagnoser

Eleverna har denna vecka fått göra diagnoser inom områdena; division, multiplikation, vikt och problemlösning. Vi kommer att fortsätta med diagnoserna nästa vecka. Resultaten ger eleverna och oss en bra bild på vilka områden de behöver arbeta extra med innan kommande nationella proven som väntar efter vecka 10.

 

Matematik – Schackplaneten

Flera av er har säkert  redan hört att vi i Villan valt att starta en schackklubb, Schackplaneten. Varför valde vi då att starta en schackklubb? Vi fick ett informationsblad om att delta i en tävling som heter “Sikta mot stjärnorna”. Vi såg då chansen att utveckla våra kunskaper i spelet samt även utveckla vårt minne, utveckla vårt logiska tänkande samt förbättra koncentrationsförmågan. För att få delta i tävlingen behöver vi starta en skolschackklubb. Flera elever har valt att anmäla sig och är det fler som vill delta så har ni tills på torsdag 17/1 på er att anmäla er till oss. Vi kommer att lära oss att spela schack både på lektionstid samt på fritids (måndagar och torsdagar).  

 

Teknik och SV – Stop Motion

Under veckans tekniklektion har eleverna i par om två fått skriva en spökberättelse om Lemshaga. Eleverna fick därefter arbeta med appen Stop Motion där de spelade in en kortfilm med hjälp av två-dimensionella pappfigurer som de fått rita och klippt ut. Resultatet kommer ni förhoppningsvis få ta del av på klassens fika som klassföräldrarna bjudit in till.   

 

   

   

  

 

Elevers ansvar och inflytande

 

Utvecklingssamtal – Förberedelser

Onsdag 30 januari är det dags för utvecklingssamtalsdag. Vi håller nu på och förbereder oss för att  börja arbeta med elevernas IUP:er. Detta utvecklingssamtal kommer vi fokusera på utvecklingsområden innan NP. Efter att vi har rättat NP kommer vi att bjuda in er elever och föräldrar på ett ytterligare samtal för att då ta del av resultaten av proven. Tiderna för för utvecklingssamtalen kommer att läggas ut på måndag eftermiddag.

 

Hem och skola

 

Läxa

  • Vi kommer att börja med läsläxa nästa vecka. Vi kommer även då att publicera läxan på Google classroom. Mer information om detta nästa vecka.
  • Denna vecka kommer ni att få en utmaning i forma av schack. “Veckans kluring – Vit drar. Vilka pjäser kan vit ta?” Diskutera kluringen hemma och passa även på att utmana era föräldrar eller syskon på ett parti schack! 
  • Veckans kluring
  • Veckans kluring – facit

 

Information inför nästa vecka v.3:

Måndag:

Tisdag: Skridskodag på Ekvallen – Efter att eleverna i grupp C har haft slöjd kommer vi att åka till Ekvallen tillsammans med Uranus (ca.9.40). Vi vill att eleverna tar med sig lunchmatsäck samt varm dryck, vatten och frukt. Tänk på att ta med skridskor, hjälm och varma kläder för att kunna vara ute hela dagen. Eleverna får ta med sig klubba och liten boll (ingen puck). Tänk på att packa i en bra väska där allt får plats. Ni ska klara av att bära allt själva!

Onsdag: Idrott

Torsdag:

Fredag:

 

Kommande händelser:

  • 30/1 – Utvecklingssamtalsdag
  • 6/2 – Föreläsning Reggio Emilia kl.18.30
  • 8/2 – Vi i Mellangården
  • 13/2 – Allaktivitetsdagen på Mellangården
  • 18/2 – Skolbio i Gustavsberg

 

Föreläsning Reggio Emilia den 6/2 kl.18.30 
Några gånger om året utvidgar vi föräldrakoordinatorsmötet och går ut med en allmän inbjudan till en kväll med fokus på skolans pedagogiska profil. Denna gången är det Cecilia Högsveden-East som kommer att tala om skolans Reggio-Emiliainspiration. Om ni vill delta vill vi att ni anmäler er senast den 1:a februari via Schoolsoft. Detta för att kunna
ordna lämplig lokal.
Välkomna!
önskar Föräldrakoordinatorgruppen

 

Vi önskar er trevlig helg!

 

Ingela, Camilla, Pernilla och Nils

10 kommentarer

Kommenteringen är stängd.