Saturnus veckobrev v.20

Hej alla fantastiska Saturnusar!

Ytterligare en vecka är slut och det är inte långt kvar till skolavslutning. För att vara exakt så är det endast 9 skoldagar kvar av denna termin! Vi har haft en härlig arbetsvecka som bjudit på järnåldern, räkna med pengar, Max och den magiska penseln och så har vi även träffat våra nya klasskompisar och mentorer. 

 

Kunskaper

Max och den magiska penseln – Läsresan 

Denna vecka har vi börjat med nästa kapitel i Läsresan. Vi har läst en berättande text om Max som får en låna pensel av sin bildlärare. Det visar sig att penseln är magisk och gör som den själv vill. Berättelsen bjuder på många tokigheter och den är ganska rolig. Vi har även fått läsa fakta om Vincent van Gogh (det påstods i texten att penseln skulle ha tillhört honom). 

 

 

Pengar – Singma

Vi har påbörjat nästa kapitel i matteboken som handlar om pengar. Under lektionerna har vi handlat samt beräknat växel med pengar. Eleverna har övat på att jämföra och räkna pengar. De har även resonerat om pengars värde samt gjort beräkningar utifrån vardagliga sammanhang. De har fått välja lämpligt räknesätt utifrån en given situation, göra överslagsberäkningar samt använda huvudräkning för att addera och subtrahera med pengar. 

   

 

Järnåldern – SO

Vi har nu sett sista avsnittet av Arkeologens dotter. Det blev ett spännande avslut där Nim äntligen hittade sin mamma. De hade rest till järnåldern och vi fick lära oss mer om denna period. Perioden blev kallare och man lät nu djuren bo inne tillsammans med människorna. Vi fick även veta mer om de gudar de trodde på. Det visade sig att man nu även eldade upp kroppen när någon dött och att hövdingarnas gravar kallades för skeppssättningar.      

 

Besöksdag för nya elever

Äntligen var det dags för besöksdag för de nya eleverna som kommer att börja tillsammans med er i Jupiter. Det var nog lite pirrigt för många att träffa de nya klasskompisarna men vi hade en härlig dag tillsammans med tre olika aktiviteter. Denna dag fick eleverna även träffa sina nya mentorer, Catrin och Sofia. De är idag mentorer för Tellus. Till lunch grillade vi hamburgare och därefter fick de gamla eleverna visa de nya eleverna runt på vår skolgård. Det blev en lyckad dag med strålande sol. 

 

   

   

 

Hem och skolan    

Skolavslutning 

Fredagen den 10 juni är det dags för skolavslutning. Avslutningen börjar kl.9.00 i Amfiteatern. Efter avslutningen tänkte vi samlas vid Villan för en gemensam fika tillsammans med er elever och föräldrar. Vi pedagoger tänkte även summera våra år tillsammans. Till denna dag skulle det vara trevligt om så många som möjligt skulle kunna bidra med något gott till fikat. Vi bjuder på saft och kaffe. Välkomna!

 

Nyckeln till skatten 

Vi vill påminna er att lämna in er läsebok, Nyckeln till skatten, till era mentorer. Det saknas fortfarande ett antal böcker. 

 

Veckans utmaning:

 • Gå ut i naturen och spela vårtecken-bingo! Vårbingo                                       
 • Vill ni veta mer om de olika arterna kan du gå in på denna länk och titta på de korta filmerna som berättar mer om de olika djuren och växterna. Hur många vårtecken kan du hitta? Filmer

 

Information inför vecka 21:

Måndag

 • Studiedag, fritids öppet.

Tisdag

 • Studiedag, fritids öppet.

Onsdag:

 • Studiedag, fritids öppet. Fritids stänger kl.15!

Torsdag

 • Kristi Himmelfärdsdag – fritids stängt!

Fredag

 • Lovdag, fritids öppet.

 

Information inför vecka 22:

Måndag

 • Skolan börjar kl.9.40. 
 • Kom ihåg att ta med skräp till vårt teknikprojekt!

Tisdag

 • Slöjd – vi ser gärna att de elever som har slöjd första lektionen kommer till Villan först och lämnar sin väska.

Onsdag:

 • Återkoppling av NP efter skolan. Gå in på Schoolsoft för att boka en tid!

Torsdag

 • Kom ihåg att ta med skräp till vårt teknikprojekt!

Fredag

 • Planetspelen – Ta med en tom matlåda, bestick, frukt och vattenflaska.

 

Kommande händelser:

 • v.22 – Återkoppling NP. Återkommer med exakt datum!
 • V.22 – 3/6 Klassdisco – mer info kommer!
 • v.23 – 8/6 Friluftsdag
 • v.23 – 10/6 Skolavslutning kl.9.00. Välkomna!

 

Vi önskar er en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Vincent, Caroline och Tina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se 

caroline.lorne@lemshaga.se 

vincent.karlsson@lemshaga.se 

tina.fredriksen@lemshaga.se 

Villan: 08-586 313 11

Fritids MG: 08-586 313 27

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.