Saturnus veckobrev v. 22

Hej alla fantastiska Saturnusar!

Den sista ordinarie veckan har nu nått sitt slut! Nästa vecka kommer det vara en hel del schemabrytande aktiviteter. (Viktigt att läsa informationen “Skola och hem”!) 

I veckan har vi arbetat med programmering, byggt lekparker, haft Planetspelen vid Södersved, arbetat i Läsresan, återgivning av NP och massor av mer!

Kunskaper

Singma – Programmering

I kapitlet 6 arbetar eleverna vidare med programmering. De får fortsätta utveckla sin försåelse för vad programmering innebär och hur kod används för att ge instruktioner till digitala verktyg. Eleverna får börja med att ge stegvisa instruktioner genom att lägga instruktioner i rätt ordning. De möter begreppet algoritm och kommer få lära sig att ordet används inom programmering för att beskriva instruktioner och kan liknas vid recept. I kapitlet kommer även fältkoordinator introduceras. Eleverna får använda fältkoordinator för att beskriva hur en enkel robot i form av en nyckelpiga kan förflyttas i ett rutnät. Sänka skepp var väldigt popolärt!

 

Planetspelen

Under fredagen kunde vi äntligen genomföra vårt traditionsenliga Planetspel. Vi hade en riktig kanondag! Där vi tillsammans med de andra klasserna på Mellangården gick till Södersved, lekte lekar och umgicks hela dagen. Tanken med Planetspelen är att eleverna på Mellangården ska lära känna varandra bättre och förhoppningsvis hitta nya kompisar. 

Teknik

Vi har precis avslutat projektet “Fem enkla maskiner”. Vi har under projektet fått lära oss mer om de enkla maskinerna: skruven, kilen, lutande planet, hjulet och hävstången och vad man genom tiderna har använt dem till. Eleverna fick i uppgift att skapa en lekplats med hjälp av de enkla maskinerna. Vi har under arbetsprocessen sett fantastisk kreativitet, fantasifullhet, problemlösnings- och samarbetsförmåga.

 

 

Hem och skolan    

Skolavslutning 2022

Fredagen den 10 juni är det dags för skolavslutning. Avslutningen börjar kl.9.00 i Amfiteatern för att sedan fortsätta till ca kl.11.00 vid Villan. Vi pedagoger tänkte summera våra år tillsammans i form av föreställningen: “This is it!”. Vi kommer även att ha en gemensam fika tillsammans med er.  Till denna dag skulle det vara trevligt om så många som möjligt skulle kunna bidra med något gott till fikat. Hör gärna av er om ni tänker ta med något gott! Vi bjuder på saft och kaffe. Välkomna!

 

Friluftsdag 8/6 – Bagare Hultmans bak

På onsdag kommer vi att ha en friluftsdag tillsammans med Uranus. På elevernas efterfrågan har vi bestämt att vi kommer att ha vattenleken “Bagare Hultmans bak”  ute på skolgården! Det innebär att alla behöver ha med sig extra kläder för ombyte. Det kommer att bli blött!

 

Papperskassar

Under nästa vecka kommer vi att börja städa i Villan. Det innebär att eleverna kommer att ta hem allt material det har i skolan. Därför ber vi er skicka med en papperskasse nästa vecka som de kan lägga sina saker i. 

 

Information från fritids

Hej där hemma!

Snart är det sommaravslutning och sommarlovet drar igång!

Som vi skrivit i tidigare utskick kommer delar av skolan att renoveras under sommaren, mellangården är det första av husen som kommer få en utsmyckning genom målning av väggar.

I och med detta kommer fritids och klubben att byta hus under sommaren och vi kommer att vara i Ladan under sommarlovet.

För mer information, se utskick i schoolsoft.

Har ni funderingar eller svårt att hitta, maila oss på:

fritids@lemshaga.se eller ring på 08 586 313 27.

Med vänliga hälsningar fritids och fritidsklubben.

 

Information inför vecka 23:

Måndag

  • Nationaldagen – skola/fritids stängt.

Tisdag

  • Slöjd – vi ser gärna att de elever som har slöjd första lektionen kommer till Villan först och lämnar sin väska.

Onsdag:

  • Friluftsdag – Bagare Hultmans bak. Ta med ombyte, det kommer att bli blött!

Torsdag

  • Klassens dag – Ta med en papperskasse att packa ner ert material i!

Fredag

  • Skolavslutning! – Avslutningen börjar kl.9.00 i Amfiteatern för att sedan fortsätta till ca kl.11.00 vid Villan. Vi pedagoger tänkte summera våra år tillsammans i form av föreställningen “This is it!”. 

 

Dags att ladda upp inför läsårets sista vecka, trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Vincent, Caroline och Tina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se 

caroline.lorne@lemshaga.se 

vincent.karlsson@lemshaga.se 

tina.fredriksen@lemshaga.se 

Villan: 08-586 313 11

Fritids MG: 08-586 313 27

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.