Saturnus veckobrev v. 3

Hej alla härliga Satunusar!

Vilket härligt avslut på veckan, vintern och snön är tillbaka! Många har varit frånvarande den här veckan, men ni som varit på plats har kämpat på. Vi vill också rikta ett tack till er vårdnadshavare för ett gott samarbete just nu.

Trots hög frånvaro har vi i veckan haft det härligt tillsammans. En av höjdpunkterna var när snön kom tillbaka och vi tillbringade friluftslivet vid Amfiteatern för att åka stjärtlapp! Vi har även börjar med bedömningsstöden i matematik och svenska, skrivit faktatexter om igelkotten och haren, avslutat matteboken Singma 3A och lyssnat på de sista redovisningarna om världens länder. 

 

 

Läsresan

I Läsresan har vi fortsatt läsa kapitlet “Kompismagasinet”. Vi svarade på olika läsförståelsefrågor till texten. Frågorna handlade om att hitta svaren direkt i texten, lista ur svaret och fundera vidare själv. Exempel på frågor var: 

Hitta svaret:

 • Hur gjorde Sams innebandyklubb för att fylla på lagkassan?

 

Lista ut svaret:

 • Vad tycker Sam är det bästa med att spela innebandy?

 

Fundera vidare:

 • Vad är bra med att vara med i en lagsport, tycker du?

Veckan avslutades med att vi fick planera inför att skriva en nyhetsartikel. Vi pratade om vad en nyhetsartikel behöver innehålla så som rubrik, ingress, brödtext m.m. dessutom är det viktigt att tänka på att man skriver på ett sådant sätt att läsaren blir intresserad och vill läsa mer.

 

Singma 

Vi har nu avslutat boken Singma 3A och det avslutades med att göra klart det sista kapitlet “Längd och höjd”. Eleverna fick öva på att kunna jämföra längd som anges i olika enheter, omvandla enheter för att göra jämförelser, göra textuppgifter som handlar om längd och höjd, omvandla till en gemensam enhet som ett led i att lösa uppgifter och prova på att använda sig av blockmodellen vid problemlösning.

Nästa vecka börjar vi i Singma 3B. Under den här terminen kommer vi inte att arbeta i boken från början till slut, utan vi kommer att prioritera de kapitel vi anser att vi behöver öva extra på inför nationella proven. ”Tid” står på nästa veckas schema!

NO – Djur och natur 

Vi har fortsatt öva på att skriva beskrivande och förklarande texter med fokus på djur och natur. Eleverna har själva fått läsa fakta om ett djur för att sedan, med hjälp av stödord, komma ihåg texten. Vi är väldigt stolta över att se hur bra eleverna har varit på att göra detta. Vi fick den här gången lära oss mer om haren och igelkotten.

(Faktatexterna är från IG-kontot: @kunskap_gladje_trygghet)

 

 

Hem och skola

Utvecklingssamtalen v.6

Från och med måndag kommer ni att kunna boka tid för utvecklingssamtal i Schoolsoft. Det är först till kvarn som gäller. Samtalen kommer även i år att ske digitalt. Ni bestämmer om Ert barn kommer sitta med er eller med oss, men informera gärna innan. Vi vill även att ni fyller i dokumentet ”Inför utvecklingssamtal” senast 3 dagar innan vårt samtal tillsammans. Det kommer ligga som underlag för samtalet. Vi ser fram emot att träffas!

 

Covid-19

Då smittan har ökat rejält de senaste veckorna är det fortfarande viktigt att vi alla hjälps åt att stanna hemma vid minsta symptom. Inga vårdnadshavare/utomstående kommer in i skolans lokaler, undantag är bokade mottagningsbesök. Tack för visad hänsyn!

 

Info från fritids

Hej och välkomna tillbaka!

Nu börjar det bli dags att anmäla närvaro eller frånvaro under utvecklingssamtalsdagen den 9/2.

Skolan är stängd men fritids är öppet och utvecklingssamtalen kommer att ske digitalt.

Vi vore tacksamma om ni fyllde i detta så snart som möjligt.

 

Hälsningar fritids och fritidsklubben.

 

Läxa:

 • “Nyckeln till skatten”  – läsebok kap. 15 “Den nedgrävda dörren” s.102-107.
 • Eleverna får med en stencil där det får befästa det vi tidigare jobbat med i veckan.

 

Information inför vecka 4:

Måndag

 •  Skolan börjar kl.9.40. (Det går att boka tider för utvecklingssamtal. Först till kvarn!)

Tisdag

 • Slöjd – Den här veckan byter grupperna slöjd. Ni som hade textilslöjd kommer nu ha trä- och metallslöjd och tvärtom. Vi ser gärna att de elever som har slöjd första lektionen kommer till Villan först och lämnar sin väska.

Onsdag:

 • Musik och bild

Torsdag

Fredag

 • Idrott – Ta med idrottskläder att ha inne samt handduk. 

 

Kommande händelser:

 • v.6 – Utvecklingssamtal (sker digitalt)
 • v.8 – Föräldramöte tisdag 22/2 kl.17.00 (sker digitalt) OBS! Nytt datum!
 • v.9 – Sportlov
 • v.15 – Påsklov

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Vincent, Jenny och Caroline

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se 

vincent.karlsson@lemshaga.se 

jenny.bengtsson@lemshaga.se 

caroline.lorne@lemshaga.se 

Villan: 08-586 313 11

Fritids MG: 08-586 313 27

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.