Saturnus veckobrev v.34

 

Hej alla härliga Saturnusar!

En ny vecka har nått sitt slut! Även denna vecka har innehållit många schemabrytande aktiviteter. Fokus har fortsatt varit på att lära känna vår nya miljö och prata om hur vi ska vara mot varandra. Vi har även smått börjat sätta igång med olika ämnen såsom: slöjd, musik, bild, svenska m.m. Under torsdagen och fredagen hade vi våra traditionella lägerskoledagar som startade igång vårt projekt om närområdets historia.

Nästa vecka får ni reda på om ni lyckats läsa 100 böcker tillsammans eller inte! Än är det inte för sent att läsa böcker och lägga in dem på www.jagharlast.se. Ska vi i personalen få bada med kläderna på eller inte?

Trygghet och trivsel

Veckan har gått i vänskapens tecken. Vi har arbetat mycket gruppstärkande övningar och tillsammans har vi tagit fram både klassrumsregler och hur vi ska vara mot varandra. 

.

Sista lektionen på måndagar har vi en “VGT”-tid. Det innebär ”Värdegrundstimme”, här kommer vi lägga mycket fokus på att gruppstärkande övningar, massage, dramalek och andra liknande aktiviteter.

 

Lägerskoledagarna

Under torsdagen ägnade vi hela dagen till att dyka in i Ronja Rövardotter och Astrid Lindgrens värld. Tanken var att vi skulle se likheter mellan Mattisborgen och fornborgen, vilket skulle väcka intresse och förförståelse hos eleverna. Under dagen fick eleverna lyssna på när Astrid själv läste ut boken, vi pysslade med Ronja, tittade både på den animerade serien och den klassiska filmen. Vi kunde så många likheter men också en del som skiljde dem åt.

Trots vädret hade vi en härlig dag tillsammans vid fornborgen under fredagen. Efter en kort promenad från Lemshaga var vi framme. Vi tittade på det som fanns kvar av fornborgen och fick i mindre grupper fundera över: hur kan den ha sett ut? Vad användes den till? och varför låg den just där den låg? Syftet med dagen var att starta upp vårt projekt kring närområdets historia. 

Vi hittade även en flaskpost med brev anno 1719. Brevet berättade om en skatt som låg gömd någonstans. Vi blev supernyfikna och såklart hade vi ett helt gäng som började leta efter skatten direkt! Vi avslutade dagen med att lyssna på rysliga spökhistorier för barn.

 

Hem och skola

Läxa:

  • Ingen läxa denna vecka. 

 

Information inför vecka 35:

Måndag: 

  •  Eleverna börjar kl.9.40. 

Tisdag: 

  • Slöjd

Onsdag:

Torsdag: 

  • Friluftsliv – Tanken är att under denna dag kommer elever (de som vill) tillsammans med Gottis, göra ett simkunnighetstest. Dagen kommer även innehålla andra aktiviteter. Ta med badkläder, handduk, frukt och vattenflaska. 

Fredag: 

  • Idrott – Idrotten kommer att vara utomhus. Ta med idrottskläder att ha utomhus samt handduk.

 

Övrig information:

 

“En till en” 

Vi har flera appar och andra program som medför ljud. Därför är det bra att använda hörlurar som gör att man kan arbeta utan att bli störd av en klasskompis. Av erfarenhet brukar eleverna vilja ha sina egna hörlurar. Vi har några få hörlurar som eleverna kan låna men de som vill får gärna ta med sig ett par egna hörlurar som de kan använda i skolan. 

 

Skolmaterial 

Vi önskar att eleverna har med sig en A4 plast- eller pappersmapp som eleven ska ha sin läxa i för transport mellan skola och hem.

 

Extrakläder 

Alla barn behöver regnkläder och stövlar samt extrakläder på sin hyllplats. Vi är ute i alla väder!

 

Självständig hemgång

Dags att fylla i lappen självständig hemgång för de elever som får gå hem själva eller tillsammans med syskon. 

https://lemshaga.se/wp-content/uploads/2019/08/Sjalvstandighemgang.pdf 

 

Samtycke till namn och bildpublicering

Alla vårdnadshavare har i Schoolsoft en nyhet angående namn- och fotopublicering av elever i våra veckobrev. Vi ber er ta del av informationen och inkomma med svar via Schoolsoft-nyheten så snart ni har möjlighet.

 

Schoolsoft

Se över och uppdatera era uppgifter på SchoolSoft vid behov, så att vi har rätt kontaktinformation till er. Tänk på att ni måste lägga in era barns tider så att fritids vet när ni lämnar och hämtar. Det är också viktigt att ni frånvaroanmäler innan kl 8:00 vid sjukdom.

 

Specialkost

Köket önskar få in intyg om specialkost från de som är i behov av det (de som har lämnat in för gluten behöver inte skicka in igen). https://lemshaga.se/wp-content/uploads/2016/02/Specialkost-blankett.pdf 

 

Kommande händelser:

  • 15/9 – Föräldramöte kl.17-18.30 (mötet kommer att ske digitalt) 
  • 16-17/9 – Skolfotografering
  • v.39 – Utvecklingssamtal (tider kommer att läggas ut 2v innan).
  • v.44 – Höstlov 1-2/10 – Fritids och skola stängt

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se 

christina.langstedt@lemshaga.se 

vincent.karlsson@lemshaga.se 

Villan: 08-586 313 13

Fritids MG: 08-586 313 27

 

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.