Saturnus veckobrev v.36

Hej på er!

 

Veckorna går fort och nu går ännu en vecka mot sitt slut.

Under veckan som varit har flertalet av er haft utvecklingssamtal med mig (Sandra) eller med Cissi. Det var varit både trevligt och intressant för mig som är ny på skolan, att få sitta ner med er föräldrar och med tillhörande barn för att dryfta stort och smått.

Under den gångna veckan har eleverna fått genomgå ett par mattescreeningar/mattetester med syfte att ta reda på, i vilken ende matematik-undervisningen bör ta sin början. Vi har även arbetat i par och löst olika uppgifter med härledning till de fyra räknesätten. I kommande vecka plockar jag fram de tilltänkta matematikböckerna och så börjar vi arbeta med addition och subtraktion inom talområdet 0-200.

Matematikläxan denna vecka består av ett lösblad med två matteproblem. Uppgifterna är inte särskilt svåra men fråga nr 2 kanske i alla fall ger lite utmaning. Min tanke är att vi i grupperna sedan går igenom läxan. Förhoppningsvis har eleverna olika förslag och tankar kring lösningar och strategier så att vi får till lite matematiska diskussioner

En het potatis har varit elevernas “nya” Ipads. Alla elever har nu blivit tilldelade en varsin Ipad som de förväntas ansvara för och hantera med varsamhet. Vi har så smått börjat bekanta oss med “paddorna” och eleverna har fått tillgång till sina Google-drive-konton.

 Måndag: Svensk-läxan delas ut, kap 2. Läs minst tre gånger för dina föräldrar och prata om texten. Läxan lämnas in på fredag (eller måndag för dem som önskar läsa på helgen). Matte-läxa i form av två nya problem, delas ut.

Tisdag: Röda gruppen vandrar till brofästet på gamla Ingaröbron. Tag med något att dricka och ett litet fika, t ex en bulle eller en frukt. OBS! Inga nötter.

Vi går ca kl 9 och kommer tillbaka till lunch.

Torsdag: Gröna gruppen vandrar till brofästet på gamla Ingaröbron. Tag med något att dricka och ett litet fika, t ex en bulle eller en frukt. OBS! Inga nötter

Vi går ca kl 9 och kommer tillbaka till lunch.

Soliga hälsningar från Sandra och Cissi

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']