Saturnus veckobrev v.38


Hallå

Nu är helgen åter här och v.38 lider mot sitt slut.

Under veckan som varit har vi i NO, avslutat vårt arbete med materials flyta/sjunka-egenskaper. Eleverna har fått ställa hypoteser kring en glaskulas förmåga att flyta för att sedan testa sina antaganden. De kunde snart konstateras, att en glaskula i sig sjunker, men man kan påverka dess egenskaper genom att ändra form eller konstruera en båt/flotte. Till sin hjälp fick eleverna ett 15x15cm stort folieark. Av detta ark formades olika typer av båtar. Den båt som klarade att bära flest glaskulor över vattnet var så stabil att den tog 31 glaskulor utan att sjunka. Nu riktar vi våra granskande ögon mot begreppet magnetism.

img_5493

I matten har vi genomfört ett screeningtest med anledning av att ta reda på hur skolans elever i de olika klasserna ligger till i matematik. Testet heter “Förstå och använda tal”. Sedan har vi arbetat med addition och subtraktion med öppna utsagor. Eftersom fler elever önskar lära sig mer om den digitala klockan, har vi passat på att arbeta lite med tid, medan vädret tillåter, utomhus.

  • img_5481img_5486

 

Vi vill igen välkomna er alla till föräldramöte i Saturnus. Mötestiden är på onsdag den 28 september kl 18-19.30. Vi kommer att låna ett klassrum på övre plan inne på Mellangården. I Villan är det svårt att genomföra ett möte på det sätt som vi önskar. Ni är dock välkomna att titta in på morgonen eller under eftermiddagen för att se hur vi har det i Villan!

Innehållet på mötet kommer bl a att handla om: höstens projekt och arbeten, rutiner, fritidsinformation, nya klassföräldrar, rapport från föräldrakoordinatorerna (?) mm. Meddela oss, via mail, senast på tisdag om det är något särskilt ni önskar ta upp eller fråga om på mötet.

img_5490

 

Nästa vecka:

måndag: Läsläxan delas ut, kap 4. Matte-läxan delas ut, Engelskläxan lämnas ut (må-fre) ; träna på veckodagarnas namn och tre meningar, se glosboken. Slöjd/IUP

tisdag; Röda gruppen åker till biblioteket i Brunn. Idrott för båda grupperna

onsdag: Vi får besök av en folkmusiker som spelar fiol. Vi kommer att dansa och sjunga i musikladan, båda grupperna tillsammans, kl 13-14.

torsdag: Gröna gruppen åker till biblioteket i Brunn. Slöjd/IUP

fredag: Idrott för båda grupperna

Trevlig helg önskar: Urban, Sandra, Cissi och Hanan

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']