Saturnus veckobrev v. 42

Hej alla Saturnusar!

Under den gångna veckan har samtliga elever på skolan (förutom Saturnus Röd, som var på teater) haft brandövning. Eleverna visste vad som gällde och det hela gick smidigt och i enlighet

img_5317 med våra förväntningar. Det som återstår för oss som huserar i Villan, är att låta eleverna pröva på att använda brandtrappan från övervåningen. Denna rutin testar vi inom en snar framtid.

 

 

Vi har nu avslutat vårt arbete om magnetism. Alla elever har redovisat och provkört sina magnet-race-banor. Jag vill åter igen betona vilket fantastiskt engagemang och kreativitet detta projekt genererade i. Vi kommer definitivt skapa mer tillsammans framöver. I nästa vecka kommer vi prata om materials användning ur ett historiskt perspektiv.

fullsizerenderimg_5688img_5686

I matten arbetar vi nu med algoritmer. Därför behandlar veckans matte-läxa just detta. Efter vårt fantastiska NO-projekt där eleverna självmant kom in på geometriska begrepp och skillnader mellan 2-D och 3-D, känner jag att det både är lägligt och naturligt för oss att börja arbeta med geometri och skala inom en snar framtid. Det ligger alltså i pipeline så att säga.

Vi hade ett mysigt avbrott i vår vardag i onsdags. Vi tog då bussen, åkte till Gustavsberg och gick på teater. Föreställningen hette “I Herthas Ateljé” och var spännande men speciell i sitt slag. Ni får fråga era barn om ett mer utförligt och personligt omdöme hemmavid. 🙂

img_5648 img_5649   img_5653

Hälsning från Sy-slöjds-Åsa:

img_5649 img_5642

De elever som haft textilslöjd har nu fått med sig sina garnbläckfiskar hem. Här ser ni de personliga och unika skapelserna. Jättebra jobbat!

Nästa lektion kommer vi att tova runt stenar så de elever som har textilslöjd behöver komma ihåg att ta med sig varsin sten, stor som en handflata, till nästa lektionstillfälle.

kommande vecka:

Måndag: Läsläxan delas ut kap. 8 “Larmet går”. Uranus bjuder in till FN – samling för alla elever på mellangården. Saturnus samlas i Villan vis skolstart, Sedan går vi i gemensam trupp till musikladan. Klä er gärna i kläder från andra länder.

Elever som har sy-slöjd tar med sig en sten, stor som en handflata.

Tisdag: Idrott får båda grupperna. Röd åker till biblioteket.

Onsdag: Röd får besöka v Lotta Högard, ordförande i Hembygdsföreningen. Vi berättar om vårt historieprojekt. Rytmik, musik. Bild för Grön.

Torsdag: Grön åker till Biblioteket.

Elever som har sy-slöjd tar med sig en sten, stor som en handflata.

Fredag: Idrott för båda grupperna.

Färgglada och höstliga hälsningar från Urban, Hannan, Sandra och Cissi.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']