Saturnus veckobrev v. 45

Hej alla härliga Saturnusar!

Hoppas ni alla haft ett härligt läslov där ni både hunnit läsa en del och vila upp er en del. Nu har vi inlett andra delen av höstterminen och veckan har innehållit en hel del saker. Vi håller på att avsluta projektet med närområdets historia, börjat med multiplikation, haft Grön flagg-dag, skrivit dikter i Läsresan och mycket mer! 

 

Kunskaper

Läsresan

I Läsresan har vi fortsatt kapitel 5 som har handlat om substantiv, poesi och dikter. Den här veckan har fokus varit på att skriva egna dikter. Dikter har ofta korta rader. Den brukar ha rytm och flyt. Många dikter beskriver känslor och upplevelser. Vissa dikter rimmar. Utifrån gemensamma substantiv fick eleverna sedan skriva en egen dikt. Vi avslutade veckan med att göra formdikter. Poesin flödade!

 

 

 

Grön flagg-dagen

Den 11/11 uppmärksammade vi Grön Flagg-dagen. Grön flagg är:

“Grön Flagg är ett unikt lärandeprogram inom hållbar utveckling. Tillsammans med Sveriges förskolor och skolor omsätter vi kunskap till direkt handling. Varje år hissar hundratals verksamheter i Sverige den Gröna Flaggan för att visa att en hållbar framtid börjar nu! Under 2020 var hela 1 263 verksamheter anslutna till Grön Flagg.”

 

 

Under förmiddagen fick eleverna göra arbetsblad med tema hållbar utveckling. Det innehöll olika kluringar som eleverna i små grupper skulle lösa tillsammans. Bland annat skulle de lösa det här meddelandet på rövarspråket:

 

Ja, vad var det de stod egentligen?

 

I matsalen serverades en grön lunch (vegetariskt) samt att de bjöds på en grön kaka. Vi fick även se en gala från Tekniska museet som handlade om denna dag. Vi kunde där avnjuta musik från både Lilla kören och Mellankören från Lemshaga!

 

Singma – multiplikation och division

 Vi har startat ett nytt kapitel i matteboken. I kapitlet  kommer eleverna få arbeta med multiplikation och division utifrån multiplikationstabellerna 4 och 8. Eleverna kommer träna på att se samband mellan tabellerna och de kommer få bygga förståelse genom att utforska med hjälp av konkret material. De kommer även att få se mönster i bilder och i talföljder. De kommer att öva på att använda sig av olika strategier för att se multiplikation ur olika perspektiv. 

I kapitlet kommer eleverna få träna på både delningsdivision och innehållsdivision med 4 och 8. De får även öva på att se samband mellan multiplikation och division. Kapitlet innehåller även en hel del problemlösning utifrån vardagsnära situationer.

 

 

Hem och skola

Info från fritids

Nu är det dags att anmäla era tider inför jullovet!
Fritids är öppet:
23/12 stänger 15:00
Vi öppnar sedan den 2/1-22 och har öppet fram till skolstart.
Vi vore tacksamma om ni fyllde i detta så snart som möjligt, två veckor innna lovet stänger schoolsoft för anmälningar.

Läxa:

  • Nyckeln till skatten  – läsebok kap. 9  “Köttbullar och makaroner” s.63-68.  
  • Vi skickar även med en stencil som eleverna får befästa det vi övat på i Läsresan.

 

Information inför vecka 46:

Måndag

  •  Eleverna börjar kl.9.40. 

Tisdag

  • Slöjd – vi ser gärna att de elever som har slöjd första lektionen kommer till Villan först och lämnar sin väska.

Onsdag:

Torsdag

Fredag

  • Idrott – Ta med idrottskläder att ha inne samt handduk. (Idrottstiderna har ändrats. Gå in på schemat för att se ditt barns tid.)

 

Kommande händelser:

  • 13/12 – Vi firar Lucia i Amfiteatern. 
  • 22/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka. 
  • 11/1 – Vårterminen startar. 

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Vincent, Jenny och Caroline

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se 

vincent.karlsson@lemshaga.se 

jenny.bengtsson@lemshaga.se 

caroline.lorne@lemshaga.se 

Villan: 08-586 313 11

Fritids MG: 08-586 313 27

 

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.