Saturnus veckobrev v.5

Hej alla Saturnusar!

 

 

Vi vill tacka er för alla trevliga utvecklingssamtal. Eleverna har gjort ett fantastiskt arbete med all förberedelse inför samtalet både vad gäller arbetet med diagnoserna samt presentationen de gjort.  Vi har nu nästan hunnit träffa alla elever och föräldrar. Tack för all feedback ni gett oss under samtalen!

 

Tack alla klassföräldrar för en lyckad klassträff! Eleverna var väldigt nöjda med kvällen. De fick dessutom under fredagen en liten fika med godsaker som blev över från kvällen.

 

Kunskaper

 

Svenska – “Nyckeln till skatten”

Denna vecka har vi läst en fabel, Fiskarna och nätet, samt en kurdisk folksaga, Den mallige borgmästaren. Efter att ha läst den och reflektera om innebörden av berättelsen har vi använt oss av våra lässtrategierna för att lättare förstå texterna.

 

Vi har dessutom arbetat med frågor på olika nivåer; På ytan-frågor, Under ytan-frågor och På djupet-frågor. Vi läste den kända fabeln, Hunden och köttstycket . Fabler avslutas ofta med en sensmoral och genom att använda oss av de olika frågenivåerna hjälper dem oss att reda ut vad denna berättelse vill säga oss – “Ibland är det bra att nöja sig med det man har och inte sukta efter mer”.   

 

 

Engelska

Denna vecka har vi arbetat med området “In the forest”. Vi har lärt oss namn få flera av våra nordiska djur. Vi har även arbetat med begreppen can och can’t, I can ride a bike/ I can’t drive a car. Begreppen Is och are har vi också arbetat med, There is a cat in my bed/ There are many cats in my bed. Nu återstår endast ett kapitel i “Happy year” och vi har hittills fokuserat på ordförståelse, läsförståelse samt att kunna säga enklare meningar. När vi nu snart arbetat klart med detta material kommer vi istället fokusera lite mer på att skriva på engelska.

 

Friluftsliv

Till tisdagen hade vi planerat att åka skridskor på Lemshagasjön då det enligt Gottis var en fantastisk is som låg över sjön. Vädret ville något annat och det började istället snöa för att senare även regna och det medförde att snön blev väldigt tung att skotta undan. Vi beslutade oss istället för att använda den snö som fanns på marken för att först åka stjärtlapp och matta vid amfiteatern och för att senare använda vår kreativitet och skapa fantastiska snöskulpturer. Eleverna fick även använda färger för att färglägga figurerna. Några av skulpturerna resulterade i en enhörning, ett fantastiskt hjärta, Trump tower, en klubba, en sköldpadda och många fler fantastiska verk.

 

   

  

   

   

   

 

Elevers ansvar och inflytande

 

Allaktivitetsdagen – Påminnelse

Onsdagen den 13 februari är det dags för allaktivitetsdag på Mellangården. Denna dag kommer eleverna att få välja mellan fyra olika aktiviteter; skridskor, badminton, sagovandring och pyssel och bak. Eleverna får göra två val, varav de får en av aktiviteterna som de valt. Se mer information i inbjudan vad eleverna behöver tänka på att ha med sig för respektive aktivitet. Vi vill ha ert svar senast söndag 3 februari. Om det är så att ni inte lyckas komma in på länken nedan skicka då ett mail med ditt barns önskemål av aktivitet till oss.

Länk

Mellangårdens allaktivitetsdag 13 februari

 

Våga visa

Idag fredag har eleverna fått svara på enkäten Våga visa. Enkäten undersöker kvaliteten i skolan där både elever och föräldrar får chansen att tycka till. I denna enkät har eleverna tillfälle att tycka till om sitt inflytande i sin undervisning, trygghet,  delaktighet, fritids, lärare m.fl. Frågorna är liknande de ni föräldrar har fått chans att svara på. Vi vill påminna er om att vi vill ha ert svar senast 8/2.

 

Hem och skola

 

Läxa

  • Nyckeln till skatten – Kapitel 15 “Den nedgrävda dörren”. Med hjälp av lässtrategierna ska du kommentera kapitlet på Classroom – “Läsläxa i Saturnus”. Du skriver minst ett inlägg med två strategier samt en kommentar till dina klasskompisars inlägg.
  • Veckans kluring i schack: Veckans kluring Veckans kluring – facit

 

Information inför nästa vecka v.6:

Måndag: Skolan börjar kl.9.30.

Tisdag:

Onsdag: Vi åker till biblioteket vid kl.13 och är tillbaka strax efter kl.14.

Torsdag:.

Fredag: Vi startar upp med ”Vi i Mellangården”.

 

Kommande händelser:

13/2 – Allaktivitetsdagen på Mellangården (se mer information i brevet).

18/2 – Skolbio i Gustavsberg

v.9 – Sportlov

v.11-20 – Nationella prov, ingen ledighet beviljas under dessa veckor.

 

Hälsning från fritids

Sportlovet närmar sig och vi behöver veta om ditt barn är i behov av fritidsomsorg  25/2-1/3.

Vad god fyll i schoolsoft under kommentar från vårdnadshavare, Ledig alt. närvaro. Vid närvaro fyll även i aktuella tider.

 

Vi vill ha in din anmälan senast 3/2.

Hälsningar Fritids

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Camilla, Pernilla och Nils.

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.