Saturnus veckobrev v. 5

Hej alla Saturnusfamiljer.

Den här veckan har kantats av lite vardagslyx i form av mysigt biobesök och “picknick” på Gustavsbergsteatern. Vi såg en animerad, vacker skildring av ärrade barnhemsbarn. Handlingen var djup och filmen väjer inte för att behandla svåra frågor men uttrycken är ändå påfallande lätta. Med en god portion humor och vacker underton skildrades dessa utsatta barns olika upplevelser och erfarenheter med betoning på allas lika värde. En film om ovanliga barn med helt vanliga problem, eller var det tvärt om? Filmen får av oss 4 K!

Matematik:

Eftersom en dag försvann i och med tisdagens biobesök, har matematikundervisningen till viss del fått stå tillbaka denna vecka. Det betyder dock inte att vi inte har arbetat med matte alls.  Vi har tittat vidare på klockan, digital och analog tid. Vi har jobbat med Vektor och Nomp och vi arbetat vidare i våra matte-böcker. Nästa vecka kommer vi arbeta lite mer med att mäta. Eleverna kommer även få se, höra och testa att ta sig an matematiska problem med hjälp av “block-modellen”.

 

Svenska med Sandra:

Vi fortsätter nu arbeta vidare med vårt detektiv-projekt om Sally Smart. Vi skriver, klipper, klistrar, får olika uppgifter och uppmaningar av vår kompanjon “Sally” och löser fall tillsammans.  

 

Lus-besök

Under veckan som varit, har en liten lus upphittats på Saturnus. Vilse och till synes utan egen bostad spatserade ovannämnda runt på en av våra bänkar. Vi har inte lyckats urskönja var herr eller fru lus kom ifrån men vi vill be er alla att se över och luskamma era barn under helgen.

 

Information från fritids:

Snart är det Sportlov!

För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet.

Fyll i enkäten som finns i länken nedan. Kom ihåg att trycka spara efter ifylld enkät.

Glöm ej att det är ett sista anmälningsdatum 13/2.

Fritids har öppet kl. 7.30-17.00.

Mvh Fritids

https://goo.gl/forms/Gz8KgLt1eKbVXvcK2

 

Kommande vecka:

Mån Aktivitetsdag

Tis Idrott båda grupperna

Ons

Tor

Fre Idrott båda grupperna

 

Trevlig helg

Sandra, Cissi, Urban och Hanan

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']