Saturnus veckobrev v. 5

Hej alla härliga Saturnusar!

Ännu en vecka har kommit till sitt slut! Vi har nu kommit in i februari och vintern har ett fortsatt grepp om Lemshaga. På rasterna har favoritaktiviteten varit att åka i en iskana som skapats precis utanför Villan. I veckan har vi avslutat kapitel “tid” i Singma, skrivit faktatexter om daggmasken och snoken, fortsatt Andreas resa i ”Den magiska kartan” och massor av annat. 

Våra utvecklingssamtal kommer att ske digitalt. Glöm inte att fylla i ”Inför Utvecklingssamtal” på Schoolsoft. Vi ser fram emot att få sitta ner tillsammans med er!

 

Singma – Tid

I matematiken har vi fortsatt repetera klockan. Vi önskar att ni repeterar klockan hemma så att eleverna verkligen befäster den. Under torsdagen och fredagen fortsatte vi arbeta med Singma 3B där vi fick lära oss beräkna och jämföra ålder, beräkna tid i år, månader och dagar, använda kalender och ange datum.

 

So – Den magiska kartan

I den magiska kartan har vi fått fortsätta följa när Andrea återvänder till Skuggdalen och den här gången var hennes vän Aron hungrig. Han har inte ätit på en vecka. Men det verkar inte finnas någon mat alls i hela samhället. När det kommer en gåta på den magiska kartan förstår Andrea att hon måste väcka liv i platsen varifrån gröten kommer för att de ska kunna äta sig mätta. Men att hitta dit är inte lätt och farliga monster lurar där man minst anar det. 

Dessutom verkar det som om Zero upptäckt att Andrea är i Skuggdalen. Hon måste gömma sig. Men alla hus och byggnader är trasiga eller stängda. Då kommer Aron på ett hus som alltid var öppet och välkomnande innan Skuggdalen förstördes. Kanske kan de söka skydd där? Men när de kommer fram ångrar sig Aron. Han är rädd för vad som kan finnas där inne nu. En rädsla som visar sig vara befogad.

 

Hem och skola

 

Utvecklingssamtal

Vi vill påminna om att vi har lagt ut tider för utvecklingssamtalen. Samtalen kommer även i år att ske digitalt. Ni bestämmer om Ert barn kommer sitta med er eller med oss, men informera gärna innan (vissa elever kommer att behöva sitta på skolan då lektionen börjar eller slutar precis vid samtalet). Vi kommer att sitta i Villan. Vi vill även att ni fyller i dokumentet ”Inför utvecklingssamtal” senast 3 dagar innan vårt samtal tillsammans. Vi ser fram emot att träffas!

 

Information från fritids

Nu börjar det bli dags att anmäla närvaro eller frånvaro under utvecklingssamtalsdagen den 9/2. Skolan är stängd men fritids är öppet och utvecklingssamtalen kommer att ske digitalt.

Vi vore tacksamma om ni fyllde i detta så snart som möjligt.

/Hälsningar fritids

 

Läxa:

 • “Nyckeln till skatten”  – läsebok kap. 17 “Tjuvarnas modus operandi” s.116-122.
 • Eleverna får med en stencil där de ska skriva om vad som händer i kapitlet. ”Vad hände först, sedan och sist i kapitlet?”

 

Information inför vecka 6:

Måndag

 • Skolan börjar kl.9.40.
 • Utvecklingssamtal för vissa elever. 

Tisdag

 • Slöjd – vi ser gärna att de elever som har slöjd första lektionen kommer till Villan först och lämnar sin väska.
 • Utvecklingssamtal för vissa elever. 

Onsdag:

 • Utvecklingssamtalsdag – fritids är öppet för de som har anmält närvaro. 

Torsdag

Fredag

 • Idrott – Ta med idrottskläder att ha inne samt handduk. 

 

Kommande händelser:

 • 21/2 – Skolteater i Gustavsberg
 • v.8 – Föräldramöte tisdag 22/2 kl.17.00 (sker digitalt)
 • v.9 – Sportlov
 • v.15 – Påsklov

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Vincent, och Caroline

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se 

vincent.karlsson@lemshaga.se 

caroline.lorne@lemshaga.se 

Villan: 08-586 313 11

Fritids MG: 08-586 313 27

 

 

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.