Saturnus veckobrev v. 50

Hej på er alla  jultomte

Nu är det bara dagar kvar till julledigheten och vi gläds med våra fina elever som längtar och väntar på julafton. Julen är barnens högtid och vi skänker en tanke till alla de barn i världen som av olika anledningar inte får erfara den lust- och glädjefyllda högtid som jul i traditionell bemärkelse är signifikant med.

Matematik:

Under veckan som varit har vi i vanlig ordning arbetat med matematiska problem, adekvata för det område vi för tillfället hanterar i matematiken. Denna vecka har fokuset varit just problemlösning. Problemlösning som mål innebär att undervisningen ska bidra till att ge eleverna verktyg och förutsättningar att lösa matematiska problem. Problemlösningsförmåga innebär att kunna analysera och tolka problem vilket inkluderar ett medvetet användande av problemlösningsstrategier som att till exempel förenkla problemet, använda lämpliga strategier för uträkning och välja adekvat representationsform.

Genom att låta elever arbeta med matematiska problem ges de förutsättningar att arbeta utefter egna erfarenheter och förmågor. Detta då ett matematiskt problem kan lösas på en mängd olika sätt. Elevernas resonemang och valda arbetsmetoder ger mig som lärare, god insikt i vilken förförståelse de påvisar. Jag kan sedan anpassa följdfrågor och uppgifter utefter elevernas individuella behov.
img_5926 img_5927

img_5930 img_5932 img_5933

Vi vill passa på att tacka för onsdagens festligheter. Vi var så stolta över alla fantastiska barn som sjöng så fint och presterade på topp undersångsamlingen! Tack till alla föräldrar som arrangerade minglet i Villan. Vi hoppas att ni fick in en rejäl slant till klasskassan. Tack även för en givande och lärorik termin.

Vi ses igen, tisdagen den 10 januari.

Nu önskar vi er alla en God Jul och Gott Nytt År!

 

Blänkare: Glöm inte att tömma hyllor och lådor i hallarna under lovet!!

 

Sista skolveckan, v 51

Måndag 19 dec: Fadderdag.

Vi äter lunch kl 12, tag gärna med en frukt.

Tisdag: Klassens dag (Ingen idrott)

Onsdag: Sista skoldagen före lovet. Julbord.

 

Information om julavslutningen i Gustavsbergs kyrka kl 17.15-18.00:

Föräldrarna ansvarar för att se till att eleverna kommer till kyrkan. Vi sitter klassvis.

Förra året upplevde vi en stress då alla reste sig från sina platser samtidigt och vi hade svårt att hålla koll på samtlig elever. Därför har vi bestämt en ordning som vi hoppas att ni alla kan följa.

  • De som är inne i kyrkan har företräde att ta sig ut innan de som ska in på nästa avslutning.

  • Vi önskar att ni föräldrar visar hänsyn mot eleverna och sitter kvar på era platser tills efter avslutad julavslutning. Uranus och Saturnus kommer att gå ut ur kyrkan för att samlas utanför där ni föräldrar kan hämta era barn.

  • Neptunus och Pluto sitter kvar på sina platser i kyrkan där ni föräldrar kan hämta era barn (efter att Uranus och Saturnus har gått ut ur kyrkan).

 

Trevlig helg och glad fjärde advent önskar vi er

Sandra, Cissi, Urban och Hanan

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']