Saturnus veckobrev v 6

Hej alla familjer i Saturnus!

Tack för en fin vecka!

Bild

Bildlektion med Monet-inspiration
I tisdags målade vi akrylmålningar och inspirerades av den kände impressionisten Claude Monets fantastiska tavlor.
Som vanligt var det väldigt mycket kreativitet och alla provade olika färgblandningar på sina paletter.
Jag tror att Monet skulle vara både lycklig och stolt om han hade kikat in i klassrummet.

Svenska

Vi fortsätter berättelsen om den magiska dörren. Denna vecka har vi fått kontakt med personen i den magiska världen som behöver vår hjälp. I detta kapitlet har vi övat på att skriva dialog med talstreck. Det är härligt att se barnens skrivglädje!

Matematik

Denna vecka har vi undersökt hur man kan förstora och förminska föremål och varför det kan vara användbart. Vi har resonerat kring att det är väldigt praktiskt att man kan förminska när man exempelvis ska rita kartor. Även vikten av att kunna förstora föremål så vi kan se riktigt små saker och lära oss text om hur en vägglus ser ut i verkligheten. Nu lämnar vi kapitlet om omkrets, area och skala och har börjat titta på vårt nästa område inom matematiken som är statistik och sannolikhet.

Normer och värden

Vi tycker det är viktigt att hela tiden arbeta för att våra barn ska känna sig trygga och att vi ska ha ett trevligt sätt mot varandra. Kontinuerligt försöker vi att utvärdera bland annat våra raster genom vissa rutiner för att diskutera vad som fungerar bra och vad vi kan bli bättre på. Det kan till exempel handla om att vi märker att det finns någon plats där det ofta blir konflikter eller liknande. Men även lyfta goda exempel så vi kan inspirera varandra.

För att lyfta kunskaperna som finns hos flertalet av våra barn och deras olika språk har vi börjat leka den uppskattade leken ”Popp” nu även inte bara på engelska. Vi lär oss räkna till tio på Japanska, Koreanska, Albanska. Vi ska även strax få lära oss räkna till tio på Finska, Spanska, Tyska och Ryska. Något mer språk som ni tycker saknas? Ta med en lapp med siffrorna uppskrivna med bokstäver så ska vi göra så gott vi kan med att lära oss!

Skola och hem

Allaktivitetsdagen
Fredagen den 21 februari har vi Allaktivitetsdag på Mellangården. Följande grupper finns att välja mellan: Sagovandring, Skridskor (på Ekvallen), Wild Kids, Pyssel och bakning.
Välj ett förstugansalternativ och ett andrahandalternativ. Skicka in senast 9 februari för att vi ska kunna skapa grupper och förbereda oss på bästa sätt.
Mellangårdens allaktivitetsdag 21 februari

Föräldramöte
Vi ses på föräldramötet den 12 februari kl 17:30-19:00. Vi är medvetna om att syskon i Neptunus har föräldramöte samtidigt, men eftersom vi har en speciell gäst som kommer till oss och det inte fanns så många datum att välja mellan, blev det så denna gång. Vi hoppas ni har möjlighet att komma ändå!
Vår gäst heter Ulrika Andersson och hon ska komma till oss och föreläsa lite om internet och hur skärmtiden påverkar oss. Och just i den här åldern när våra elever börja röra sig ute på nätet och använda mobiler så känns detta väldigt aktuellt. Vi kommer även dela med oss om vad som händer under vårterminen samt lite information kring de nationella proven.
Vi ses i Mellangården på övre plan, eftersom vi inte får plats i Villan.

Varmt välkomna!

Nästa vecka:
Må: Sovmorgon/Klubben
Ti: Friluftsliv (ta gärna med något varmt att dricka och en smörgås eller frukt), slöjd
Ons: Sv-Läxförhör
To: Slöjd, kör
Fre: Sagoskrivning med Liza och Cissi, Eng läxförhör Unit 13

Trevlig helg!

Sara, Cissi, Nils och Vincent

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.