Saturnus veckobrev v. 7

Hej alla härliga Saturnusar!

Denna vecka har gått i vänskapens tecken! Vi har under veckan arbetat extra mycket med att stärka gruppen med olika övningar och uppgifter med vänskapligt tema. Vi utvärderade våra gemensamma kompiskontrakt. En hel del av sakerna som står i dem gör vi men vi ville dem fylla på dem ytterligare punkter. Bla: Vi ska respektera varandras olikheter, vi ska ge varandra arbetsro, vi säger till en vuxen om det hänt något. Eleverna fick även göra en uppgift där de skulle hitta likheter tillsammans med en kompis. Eleverna gjorde detta väldigt respektfullt och vi hittade många likheter hos varandra. 

 

Varje år har vi som tradition att hålla i vänskapsveckan. Den sammanfaller veckan då Alla hjärtans dag är. Under veckan har det varit fokus på samarbete, gruppstärkande och diskussioner kring hur vi ska vara mot varandra.

 

Singma – Multiplikation + Division

I veckan har vi påbörjat ett nytt kapitel. I kapitlet kommer eleverna få möta multiplikation och division utifrån multiplikationstabellerna 6, 7 och 9. Eleverna tränar på att se samband mellan tabellerna och de bygger förståelse genom att praktiskt utforska med hjälp av konkret material, samt genom att se mönster i bilder och i talföljder. De kommer få öva på att använda olika strategier och att se multiplikation ur flera perspektiv.

 

Eleverna kommer få träna både på delningsdivision och innehållsdivision med 6, 7 och 9. De får resonera om kopplingen mellan multiplikation och division. De kommer även få öva på att se samband mellan räknesätten.

 

Friluftsliv – Simning

Under veckans friluftslivet åkte vi till Gustavsbergs badhus. Målet var att få öva på att simma och för Gottis att stämma av hur långt eleverna kommit i sin simutveckling. Det är skolans skyldighet att jobba mot att de ska kunna simma, då det är ett krav för att få ett idrottsbetyg i åk 6. Simning är som att lära sig läsa, det behöver övas och övas.

Vi hade en mysig dag tillsammans i badhuset. Gottis var i stora bassängen och lät eleverna simma bröstsim, ryggsim och öva på livräddning. Vi andra hängde i badhuset andra del med mindre pooler och vattenrutschkanor! När vi kom tillbaka till skolan var vi rätt så trötta, men ändå väldigt glada!

Hem och skola

Föräldramöte 22/2-22 

På tisdag är det dags för föräldramöte i Saturnus. I veckobrevet har vi skrivit att mötet kommer att ske digitalt. Nu när restriktionerna har ändrats kommer vi att genomföra mötet på plats här i skolan. Eftersom vi fortsatt behöver visa hänsyn och hålla avstånd till varandra kommer mötet att ske i Ladan. 

 Vi har förståelse över att vi går ut med denna information tätt inpå, men vi ser ändå en fördel att få träffas fysiskt. Med respekt för er som inte har möjlighet att delta fysiskt, kommer även länk till mötet att delas. 

 Under mötet kommer vi att framförallt prata om nationella proven, inför åk 4, barn på nätet och genomföra Våga visa-enkäten. Har ni andra frågor ni vill lyfta maila dem till oss innan helgen. 

Mötet beräknas hålla på kl.17:00-19:00. Vi har valt att ha ett längre möte då Våga visa-enkäten kommer att genomföras på plats. Av erfarenhet så tar den olika lång tid för vårdnadshavare att genomföra. 

 Vi ser fram att äntligen få träffa er fysiskt!

 

Läxa:

 • “Nyckeln till skatten”  – läsebok kap. 19 “Testa med tandborste och tvål” s.130-136.
 • Eleverna får med sig en stencil med läsförståelsefrågor. 
 • Gör även stencil med 6:ans och 7:ans multiplikationstabeller.

 

Information inför vecka 8:

Måndag

 • Skolan börjar kl.9.40. Skolteater i Gustavsberg! (Se mail för separat info)

Tisdag

 • Slöjd – vi ser gärna att de elever som har slöjd första lektionen kommer till Villan först och lämnar sin väska.
 • Föräldramöte 22/2 kl.17:00-19:00. (Se mer info på Schoolsoft)

Onsdag:

 • Musik och bild.

Torsdag

 • Skridskor på Ekvallen mer information kommer på mail till er föräldrar. (Se mail för separat info)

Fredag

 • Idrott – Ta med idrottskläder samt handduk till duschen. 

 

Kommande händelser:

 • v.9 – Sportlov
 • v.15 – Påsklov

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Vincent, Caroline och Tina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se 

vincent.karlsson@lemshaga.se 

caroline.lorne@lemshaga.se 

tina.fredriksen@lemshaga.se

 

Villan: 08-586 313 11

Fritids MG: 08-586 313 27

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.