Saturnus veckobrev vecka 4

Hej alla härliga elever i Saturnus,

 

Nu är det snart dags för vårt utvecklingssamtal och vi ser fram emot att träffa er alla individuellt och få höra hur just du vill utvecklas under denna termin. Under veckan har ni alla fått förbereda er på ert samtal genom att reflektera kring hur det har gått för er under ”Mattecirkelns” mattediagnoser som vi har haft samt hur ni har upplevt ert arbete med ”Den magiska dörren” det är så härligt att se hur ni kämpar för att få detta så fint som möjligt. Vi hoppas även att ni hemma har lyckats fylla i dokumentet inför utvecklingssamtalet på school soft minst två arbetsdagar innan ert samtal.

 

Några elever upptäckte deras dokumentations pärm och började titta på sina gamla uppgifter och kunde se hur de utvecklats under åren. 

Kunskaper

Ma – Bråk

Efter en intensiv period med diagnoser där eleverna fått visa vilken kunskap som de har befäst under de tidigare terminerna. Så har vi nu återigen startat upp med de sista lektionerna i Singma 3A som handlar om bråk, dagens lektion hade fokus på att kunna addera bråk med gemensam nämnare.

Vi fick  tillsammans fundera kring hur stor del Samir och Elin äter av deras chokladkaka samt hur stor del de åt tillsammans. Samir äter 1 bit och Elin äter 2 bitar från chokladkakan som totalt har 5 bitar. Eleverna funderade tillsammans och vi kom tillsammans fram till hur vi kunde göra vi började även fundera kring hur vi kunde addera bråk med olika nämnare. Vilket vi kom fram till att vi kunde genom att vi hade förståelse kring hur bråken ser ut. Vi skrev ned elevernas tankar för att eleverna sedan själva fick skriva ned i sina loggböcker. Innan vi gick vidare till ”Aktiviteten” samt uppgifter i ”Övningsboken”.

Vi gjorde även en aktivitet där eleverna fick bilda en hel genom att addera ett valfritt bråk med det kort som kompisen visade upp. Ex kompisen visar 2/10 då svara kompisen ex 8/10 eller 4/5.

Slöjd – Textil

Här kommer en hälsning från textilslöjden.
Nu har vi haft sista textillektionen med Saturnus grupp B.
Vi har haft en fantastisk termin och det har varit en fröjd att haft er som elever. Ni har på ett optimistiskt och ambitiöst sätt att er ann alla uppgifter vi haft. Nu sist med att brodera korstygn på vetevärmare och flätade bläckfiskar.
I torsdags på vår sista lektion så tänkte vi tillbaka på saker vi lärt oss och ni kom på massor av tekniker, material och verktyg som vi jobbat med. Se bild nedan.
Nu ska jag få möta er som haft träslöjd tills nu. C gruppen på tisdagar och A gruppen på torsdagar. I mitt hus, Lillgården, är hallen låst till 8:15 så blir ni lämnade av föräldrar så bör ni lämnas vid Villan så ni hinner in och lämna av era grejer och slipper stå ute och frysa. Välkomna
Från Åsa

Hem och Skola

Information från skolan:

Utvecklingssamtal VT 2019
Den 28 och 30/1 så erbjuder vi er föräldrar och elever utvecklingssamtal. Ni kommer även bli erbjuden ytterligare samtal i samband med att de Nationella proven har blivit rättade. Inför utvecklingssamtalet ska ni fyllt i det dokument som finns på school soft senast 2 arbetsdagar före samtalet. Dvs om du har samtal på måndag så vill vi att dokumentet senast är ifyllt under torsdagen och om du har på onsdag är sista dagen måndag.

30/1 – Utvecklings-samtalsdag
Onsdag den 30/1 är det utvecklings-samtalsdag och ordinarie lektioner utgår.
Fritids och Klubben ansvarar för verksamheten denna dag. För att kunna planera inför dagen behöver vi veta om ditt barn ska vara närvarande denna dag.

Var god skriv en kommentar i schoolsoft under mina tider: Ledig alt. Närvaro senast onsdag den 23/1. 

Hälsningar Fritids och Klubben

21/1-6/2 Enkäten VÅGA VISA
I måndags dela vi ut enkäten Våga visa som vi lyfte under vårt föräldramöte under Ht-terminen där ni föräldrar och elever kommer att få svara på ett antal frågor. Undersökningen pågår mellan den 21 jan – 6 feb ni kan göra den digitalt eller genom att fylla i det dokumentet ni fick under måndagen och därefter lämna in dentill oss.

Föreläsning Reggio Emilia den 6/2 kl.18.30 
Några gånger om året utvidgar vi föräldrakoordinatorsmötet och går ut med en allmän inbjudan till en kväll med fokus på skolans pedagogiska profil. Denna gången är det Cecilia Högsveden-East som kommer att tala om skolans Reggio-Emiliainspiration. Om ni vill delta vill vi att ni anmäler er senast den 1:a februari via Schoolsoft. Detta för att kunna
ordna lämplig lokal.
Välkomna!

önskar Föräldrakoordinatorgruppen

Allaktivitetsdagen
Onsdagen den 13 februari är det dags för allaktivitetsdag på Mellangården. Denna dag kommer eleverna att få välja mellan fyra olika aktiviteter; skridskor, badminton, sagovandring och pyssel och bak. Eleverna får göra två val, varav de får en av aktiviteterna som de valt. Se mer information i inbjudan vad eleverna behöver tänka på att ha med sig för respektive aktivitet. Vi vill ha ert svar senast söndag 3 februari. Länk

Mellangårdens allaktivitetsdag 13 februari

Sportlovet 25/2-1/3
Sportlovet närmar sig och vi behöver veta om ditt barn är i behov av fritidsomsorg 25/2-1/3.Vad god fyll i schoolsoft under kommentar från vårdnadshavare, Ledig alt. närvaro. Vid närvaro fyll även i aktuella tider.

Vi vill ha in din anmälan senast 3/2.
Hälsningar Fritids

Blänkare:

6/2  – Föreläsning Reggio Emilia kl.18.30
8/2  – Vi i Mellangården startar upp igen och nu är alla på Mellangården med från Pluto till Saturnus
13/2 – Allaktivitetsdagen på Mellangården,
18/2 – Skolbio i Gustavsberg

Nästa vecka:

Måndag:Utvecklingssamtal pågår
Tisdag: Friluftsliv se nedan
Onsdag: Utvecklingssamtalsdag
Torsdag: Klassträff i Villan – Utmaningar, Lotteri, Korv & Fika Inträde 25 kr. Meddela gärna hur många ni är som kommer så klassföräldrarna kan planera inköp
Fredag: Nytt kapitel i Nyckeln till skatten

Friluftsliv
Under veckans friluftsliv kommer vi åka skridskor på Lemshagasjön (om vädret tillåter) och/eller åka i backen vid Amfiteatern.

Läxa vecka 4-5
Två nya uppgifter för vecka 4-5. ”Jag tänker sluta!” samt en för ”Valfri bok”.

Det här upplägget har varit mycket uppskattat hos eleverna så vi fortsätter göra läxan på google classroom. .

Du går in på Google Classroom antingen via din dator genom att skriva Google Classroom i sökfönstret eller genom att ladda ned Classroom på din läsplatta. Alla elever har sitt eget användarnamn och lösenord. Användarnamnet är namn.efternamn@lemshaga.se lösenord är ….09.

Schackutmaning veck 4-5

Vi fortsätter vårt arbete med schack både under skoltid samt fritidstid mån och torsdagar 15-16.

Här kommer veckan utmaning:

Veckans kluring – 7

Veckans kluring – 7 (Facit)

 

 

Trevlig helg 

Camilla, Ingela, Pernilla och Nils

 

 

 

 

Äntligen har vår skolgård täckts med snö igen, isen ligger långt där under (hoppas vi).

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.