Saturnus V. 18

Hej alla Saturnusar!

 

Nästa vecka är ni välkomna att delta på Lemshagas “Skolans dag”. Kom och prova på elevernas egentillverkade spel. Eller varför inte prova på att måla en hällristning eller skriva runskrift. Följ med på en vandring till bronsåldersgravarna. Avgång från Villan kl 12:30 samt 14:00. Se mer information längre ner i veckobrevet.

 

Inför denna dag är det viktigt att du som förälder har meddelat oss på schoolsoft under “Mina tider” vilken tid du kommer till skolan för att vara med eller hämta ditt barn. Detta då vi genom åren sett att barnen gärna vill veta när ni kommer denna dag.

 

Vi ser fram emot att träffa er antingen under någon aktivitet eller för att hämta ert barn. Vi pedagoger är på plats till 15.00 därefter stänger skolan då det är dag före röd dag.

 

Kunskaper

 

Under veckans mattelektioner har vi arbetat med klockan samt kunna läsa av tidtabeller. Vad är en tidtabell? Att läsa av en tidtabell var något som var nytt för många. Vi lärde oss av varandras kunskaper. Eleverna fick i par klura ut hur mycket klockan var efter ett visst antal minuter. De fick även klura på hur lång tid det tog att åka från en plats till en annan.  

 

svenskalektionerna har vi arbetat med Nyckeln till skatten, som det nu bara är ett kapitel kvar av. Vi har också arbetat på “Boken om mig”, där eleverna i olika kapitel berättar om sig själva, sin familj, fritidsintressen, ev husdjur m.m. Detta samlas i ett häfte där de designat sitt eget bokomslag.

 

I SO har vi arbetat med vår forntidsbok. Vi har tittat på bilder från när vi besökte bronsåldergraven och fornborgen. Genom bilderna fick eleverna försöka minnas tillbaka och fundera kring vilken bild som hörde till stenåldern, bronsåldern eller järnåldern. Därefter fick eleverna klistra in bilderna i sin forntidsbok.

 

I NO har vi reflekterat över vad vi visste i uppstarten av temat “Äta eller ätas?” och vad vi nu har lärt oss. Bl.a. att vi nu vet att det finns fiskar som hoppar upp ur vattnet och äter fåglar och att sjölejon samarbetar för att fånga tonfiskar genom att jaga dem upp på land.


textilslöjden har vårgruppen lärt sig om ull och tovning. Vi har lärt oss om människans historia, om material och miljö, samt övat finmotorik och fått vara kreativa och uppfinningsrika. Vi har pratat om vart ull kommer ifrån, det är inte bara från fåren… Vi har sett film om hur ull blir till garn. Från materialet ull är steget inte långt till tekniken tovning. Textilslöjdsgrupperna har fått prova att både med hjälp av såpa, vatten och rörelse och genom nåltovning med nåltovningsnål. Här ser ni bilder på elevernas djur som de hittat på. Det är fantastiska små personligheter.

 

 

Denna vecka har vi börjat med korsstygn. Här får vi jobba både med vår kreativitet, eleverna skapar sina egna broderimönster, och göra beräkningar. Dessa ska bli vetekuddar att värma eller kyla med, som blir färdiga lagom till sommarlovet.

 

Hem och skola

 

Läxa:

  • Matteläxa – läxa 28 s.58-59.

 

Nästa vecka:

  • 9/5 – Skolans dag, denna dag  bjuder vi in er föräldrar att besöka skolan. Mer info om denna dag kommer. Tänk på att fritids stänger kl.15.00 dag före röd dag.
  • 10/5 – Kristi himmelfärdsdag,  skola och fritids stängt
  • 11/5 – Lovdag, fritids öppet

 

Kommande händelser:

  • 14-16/5  – Studiedagar, fritids öppet.   
  • 18/5 – Klassens nya klasskompisar kommer på besök.
  • 25/5 – Övernattning i Villan.
  • 30/5 – Lilla kören bjuder in till konsert i musikladan 17:00, se länk.
    Konsert pop svenska affisch 2018

 

Skolans dag:

 

Lilla kören bjuder in till konsert i musikladan onsd 30 maj, se länk.

 

Trevlig helg!

 

Ingela, Ann-Sophie, Mats & Trixie

Klasstelefon: 08-586 313 03

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']