Saturnus v 43

Hej alla glada Saturnusar!

 

Denna vecka har varit blöt och till att börja med kall. Vi har pratat mycket om att ta ansvar för att man har rätt kläder på sig när man är ute på rast. Hjälp gärna era barns så att det finns kläder på hyllan som t.ex överdrag så att de har möjlighet att fatta kloka beslut.

 

Eftersom det är höstlov nästa vecka med Halloween har vi ägnat oss och lite halloweeninspirerat pyssel som att rita pumpor med hjälp av en tärning. I röda gruppen har vi också skrivit sagor som vi sedan gjort i Scratch.

 

 

 

När ena gruppen var på kör samlade vi den andra gruppen för att göra lite dramalekar och massage. Då tränar vi bl.a. på samarbete, uppmärksamhet, fokus och empati.

 

Veckans kapitel i svenskaboken öppnade upp till ett samtal kring om man någon gång varit inne på någon annans tomt utan att ha bett om lov. Vi fick höra många spännande berättelser från både elever och lärare när man varit inne och hämtat bollar eller tagit frukt. Vi enades dock om att man inte fick gå in på någons tomt om man inte vet att man får lov till det 🙂

 

mattelektionerna har fortsatt att multiplicera och dividera med 4 och 8. Fokus har framför allt varit att se sambandet mellan de två räknesätten. T.ex att divisionen 20/4=5 är kopplat till multiplikationen 4×5=20. När vi klurar på olika matematiska problem använder vi ibland konkret material.

 

På lektionen i  NO lärde vi oss mer om hur man bereder dricksvatten och varför det finns vattenförråd. Vi fick också veta att vattnet renas i olika steg och att vi inte skall slänga vad som helst i avloppet. Visste ni att det i Sverige finns drygt 8000 mil nedgrävda avloppsledningar och ca 2000 vattenreningsverk. 8000 mil är lika mycket som två varv runt jorden.

 

Nu var det gröna gruppens tur att på SO-lektionen få åka på utflykt till Pilhamn och Ingarö Hembygds museum. Tyvärr så var kyrkan stängd men vi hade en fin stund på kyrkogården där vi tittade på de olika gravarna.

 

Under friluftslivet fick eleverna prova på att orientera. Kontrollerna var uppsatta på hela skolans område vilket många tyckte var särskilt spännande. Avslutningsvis fick eleverna titta på 8 olika presentationer på framstående, svenska idrottsstjärnor och sedan rösta vem de tycker ska vinna idrottspriset “Barnens Guldreflex”. Barnens Guldreflex är ett idrottspris som instiftades av Trafikkalendern 2008. Åtta idrottare nomineras varje höst till utmärkelsen ”Sveriges mest lysande idrottsstjärna”. Den idrottare som får flest röster tilldelas Barnens Guldreflex. Eleverna kommer att sedan få en reflex som tack för att man har varit med och röstat.

 

Hem och skola       


Förra veckan började Hanna som resurs hos oss och vi hälsar henne hjärtligt välkommen!

 

Läxa: Läsläxan till måndag vecka 45 är att läsa kapitel 9 och samtala om texten med er där hemma. Skrivläxan med instruktion är inklistrad i den gröna läxboken där barnen även ska skriva. Hjälp dem så de använder blyertspenna och suddar när det blir fel, skriver med små bokstäver (gemener), stavar rätt och det blir fint. 

 

Vecka 45

Måndag: Läxa lämnas in.

Idrott inne för båda grupperna. Ta med handduk och ombyte.

Tisdag: Skoldagen börjar 9:50. Se Klubben-info från “föräldramötet”.

Läxa lämnas ut.

Onsdag: Friluftsliv
Torsdag:
Fredag: Gröna gruppen besöker Ingarö kyrka. Ta med en frukt och vatten i en liten ryggsäck.

 

Kommande händelser:

  • V44 Höstlov (fritids stängt mån 26/10)

 

Med vänliga hälsningar

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi, Hanna & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

 

 

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.