Saturnus V.5

Hej alla barn och föräldrar i Saturnus!

 

I onsdags hade vi ännu en härlig förmiddag i pulkabacken. Vi åkte stjärtlappar och madrasser så snön sprutade och alla blev som snögubbar. Det blev en väldigt kort dag eftersom det var halv studiedag.

 

https://lemshaga.se/wp-content/uploads/2021/02/IMG_2818.mov

 

Vi har jobbat vidare med att öva inför nationella prov i svenska på svenskalektionerna. Denna vecka läste vi faktatexter om djurs och människors språk och svarade på frågor om texten.

 

mattelektionerna har vi avslutat kapitlet om vinklar och geometriska figurer och börjat med ett nytt kapitel som handlar om omkrets, area och skala. 

 

 

SO-lektionen har vi lärt oss mer om Jägarstenåldern. Dels har vi läst och svarat på frågor i vårt digitala läromedel från NE, dels så har vi läst en annan kort text och svarat på frågor. På så sätt har vi fått flera olika källor, vilket är bra för kunna bilda sig en uppfattning om hur det var under denna tidsepok. I gröna gruppen avslutade vi lektionen med att rita av olika hällmålningar.

 

 

I NO nästa vecka ska vi bygga och skapa olika “uppfinningar”. Vi önskar därför material vi kan använda som t.ex. förpackningsmaterial, kartong, olika papper, tygbitar, garn, plast, träbitar, metall mm. Skicka gärna med barnen senast på onsdag.

 

Tekniklektionen använde vi till att skriva mejl. Eleverna fick skicka mejl till oss lärare och skriva det de tyckte var viktigt från veckan att få med i veckobrevet. Här kommer några av barnens förslag och berättelser:

“Vi har lärt oss räkna ut omkrets. Tsatsiki är en bra bok. När vi slutade tidigt fick jag en bra mellis, Nutellamacka. Jag tyckte det var kul att läsa upp min Kylo Ren saga. Vi har haft prov. Jag fick vara lärare och det var så roligt. Vi åkte stjärtlapp och matta. Vi drack varm choklad. Min bänkkompis var lärare. Svenska är kul och lätt. Jag tyckte det var lätt med omkrets.” 

 

engelskalektionen var dagens tema känslor. Vi tittade på film, pratade och skrev. 

 

Hem och skola

 

På måndag 8/2 kommer vi att dela ut årets “Våga visa” enkät till eleverna som de ska ta hem till er föräldrar. Det är viktigt för oss att så många som möjligt svarar för att vi ska få en så rättvis bild. Antingen kryssar ni för på pappersenkäten, stoppar den i kuvertet som följer med och lämnar tillbaka den till skolan eller så svarar ni digitalt. Instruktioner följer med enkäten.

Eleverna ska också svara på enkäten denna gång. Det gör vi i skolan digitalt under måndagen.

 

Tisdag den 23/2 – Digitalt föräldramöte kl.17.30-18.30

Mer information kommer.

 

Läxa

  • Läsläxan till måndag vecka 6 är att läsa kapitel 18 och samtala om texten med er där hemma. 
  • Matteläxa: Träna på 3:ans multiplikationstabell. 

 

Vecka 6

Måndag: Idrott för båda grupperna. Ta med handduk och ombyte.
Tisdag: Skoldagen börjar 9:50. Läxförhör på 3:ans tabell.

Läxa lämnas ut.

Onsdag: Ta med byggmaterial till skolan, se NO.
Torsdag:
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • Sista dag för att lämna in enkäten 16/2.
  • Onsdag 17 feb – Utvecklingssamtalsdag – Skolan stängd
  • 23/2  – 17:30-18:30 Föräldramöte digitalt via Google meet
  • V9 – Sportlov

 

Varma hälsningar!

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi, Hanna & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

hanna.svedlund@lemshaga.se

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.