Saturnus V. 5

 

Hej alla Saturnusar!

Denna vecka måste ni också ha överseende med att innehållet i veckobrevet är lite tunt då Ingela varit sjuk även den här veckan. Elvira, Trixie och Mats har hoppat in på hennes lektioner. Vi hoppas att hon mår bättre till nästa vecka.

Under helgen är det “allmänna avlusningsdagen” då vi vill att ni luskammar era barn så vi slipper fortsatt smittspridning.

 

Nästa vecka erbjuder vi ju utvecklingssamtal. Tänk på att fylla i “inför utvecklingssamtalet” ett par dagar innan ert samtal för bästa möjliga förutsättning för ett givande samtal. Eleverna har även förberett en presentation som de kommer att utgå ifrån när vi samtalar om deras skoldagar.

Vi är också tacksamma för att ni lämnar in de enkäter som vi delade ut i början på veckan. Lämna in dessa senast onsdagen den 7/2.

Tack på förhand!

 

Kunskaper

I svenska har vi pratat om vad det är bra att tänka på när man skriver prov och också vad som oroar dem inför de kommande Nationella proven. Vi har också tränat på att ha prov, vilket vi kommer att göra fler gånger. Allt för att de ska bli “vana” vid en provsituation och känna sig bekväma med det. Vi har också fokuserat lite extra på stavning och ng-ljudet.

 

No-lektionerna har vi testat vad vi hittills har lärt oss genom en frågesport och vi har också tittat närmare på och provat att göra en kompass med hjälp av en skål vatten och en nål. Vi jämförde med en riktig kompass. Det var spännande att prova hur en magnet påverkade nålen och försöka få den att snurra.

 

Matematiklektionerna har vi repeterat volymenheterna l, dl, cl och ml genom olika laborativa övningar samt i eget arbete. Vi har också haft besök av Josefin igen, som gick igenom volymenheterna ytterligare.

 

friluftslivet provade vi lite nya lekar på IP, inspirerade av stundande vinter OS. Eleverna visade mycket engagemang och glädje så dessa kommer vi med säkerhet att göra igen.

 .

 

Hälsning från textilslöjden
I veckan som var fick de som hade textilslöjd under hösten hem sina vetekudde. De har alla kämpat väl med korsstygnsbroderi som de själva utformat.
Med i påsen skall ni ha fått ett papper där det står hur man värmer/kyler den på lämpligt  sätt. I början kan påsen damma lite, det är vetet som dammar, det är bara att ruska den lite försiktigt.
Min nya grupp har visat sig vara grymma på fingervirkning och att tvinna snoddar! Roligt!
Infogad bild 1

 

Information från fritids

Du har väl varit inne och anmält ditt barns  behov av omsorg på fritids under utvecklingssamtalsdagen 7/2! Informationen finns i veckobrevet v.4

Sportlov 2018

Snart är det Sportlov!
För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet.
Fyll i formuläret i länken nedan och tryck på spara.
Vi har ett sista anmälningsdatum 12/2.
Fritids har öppet kl. 7.30-17.00
Mvh pedagogerna i Mellangården

https://goo.gl/forms/o0Sa5FkLMlauKxm93

 

 

Läxa:

 • Matteläxboken – Läxa 18, sid 38-39
 • Nyckeln till skatten – Läs  kap 17 i läseboken.
  Välj sedan (minst) två av av följande uppgifter:
  Ordkunskap: Välj ut fem ord ur texten. Ta reda på vad orden betyder och sätt in dem i en mening. Du ska kunna berätta vad orden betyder.
  Stavning: Välj ut fem ord ur texten som du lär dig att stava.
  Läsförståelse: Skriv en kort sammanfattande text som beskriver vad texten handlar om.

 

Kommande vecka:

 • Utvecklingssamtalsdag – onsdagen den 7/2 är det dags för utvecklingssamtal. Skolan kommer att vara stängd men fritids är öppet för de som är i behov av det.
 • Skolbio – 8/2. Vi kommer att se filmen Viktor och Josefin. Denna dag behöver eleverna ha med sig en lunchmatsäck.

 

Övrig information:

 • Föräldramöte – onsdag den 21 februari kl 17:30-19:00. Välkomna!
 • Nationella proven – dessa kommer att genomföras under vecka 11-19. Därav kommer vi inte att bevilja någon ledighet.

 

 • Allaktivitetsdagen 13/2

Den 13/2 är det allaktivitetsdag på Lemshaga. Mellangårdens pedagoger har satt ihop olika aktiviteter som du kan välja under denna dag. Du väljer själv vad du är intresserad av att hitta på denna dag utifrån de aktiviteter som erbjuds, se alla aktiviter i bilagan nedan. Du hittar även en länk som du senast måndag 5/2 ska gått in på för att gjort dina val. Du har ett förstahandsval och ett andrahandsval.

 

Allaktivitetsdagen 13 februari 2018 val av aktiviteter

Anmälan för aktivitet senast 5/2

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Ann-Sophie, Mats & Trixie

Klasstelefon: 08-586 313 03

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']