Saturnus v.7

Hej alla Saturnusar!

 

Vi hade en fantastisk allaktivitetsdag under tisdagen med många aktiviteter, som skridskor, dans & drama, äventyrsvandring och racketsporter. Det blev en lyckad dag tyckte både elever och pedagoger.

 

Kunskaper

 

svenskalektionerna har vi fortsatt träna på inför nationella proven, men denna gång med en faktatext. Detta kommer vi att fortsätta med i nästa vecka. Vi har även, som vi gör varje vecka, arbetat med Nyckeln till skatten där vi bl.a. tränar läsförståelse.

 

Ton, kilo, hekto och gram är de begrepp vi har arbetat med under veckans matematiklektioner. Eleverna har i grupp fått fortsätta prova på att uppskatta samt väga olika föremål och innehåll. Utöver det laborativa arbetet har vi arbetat i vår mattebok med samma innehåll.

 

Då allaktivitetsdagen låg på en tisdag innebar det att vi missade en lektion i SO. Det vi dock hann med var att redovisa i par våra arbeten om Istiden. Nästa vecka fortsätter vi arbetet med Istiden genom att ta ut viktiga nyckelord för att senare skriva en sammanfattning kring området.

 

Veckans NO-lektioner har fortsatt handla om magnetism och eleverna har arbetat vidare med sina magnetbanor, vilket de tyckte var roligt. En del elever utvecklade tanken vidare och och skrev instruktioner till eller gjorde spel istället. Vi har även pratat om hur en del djur använder jordens magnetfält och sin “inbyggda kompass” för att förflytta sig och hitta rätt.

 

Elevers ansvar och inflytande

Eleverna har hittills lyckats samla ihop full pott i den “Hemliga eleven”. Det innebär att de nu klarat utmaningen med att samla ihop 22 poäng innan sportlovet med drygt en vecka till godo. Nästa utmaning blir att klara alla dagar fram tills dess. Efter sportlovet kommer vi att fira att vi klarade av utmaningen med “The secret Student”.

 

Hem och skola

 

Läxa:

 • Nyckeln till skatten – Läs  kap 19 i läseboken.
  Välj sedan (minst) två av av följande uppgifter:
  Ordkunskap: Välj ut fem ord ur texten. Ta reda på vad orden betyder och sätt in dem i en mening. Du ska kunna berätta vad orden betyder.
  Stavning: Välj ut fem ord ur texten som du lär dig att stava.
  Läsförståelse: Skriv en kort sammanfattande text som beskriver vad texten

handlar om.

 • Matteläxa – Vikt, läxa 19 s.40-41.

 

Nästa vecka:

 • Föräldramöte – onsdag den 21 februari kl 17:30-19:00. Välkomna!
 • Skridskor – På fredag den 23/2 kommer vi att åka skridskor på idrottstimmen. Vi planerar för att kunna åka på Lemshagasjön.

 

Övrig information:

 • Nationella proven – dessa kommer att genomföras under vecka 11-19. Därav kommer vi inte att bevilja någon ledighet under denna period.
 • Studiedagar – Vi kan redan nu flagga för att tre dagar i v.20 (14-16/5) kommer att vara studiedagar. Fritids kommer att dock vara öppet för de som är i behov. På torsdag veckan innan är det Kristi Himmelsfärdsdag och fredagen är en lovdag, men fritids är öppet. Om man har funderingar på en kort semester kanske detta är ett bra tillfälle, då vi inte har haft möjlighet att bevilja ledighet under nationella proven.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Ann-Sophie, Mats & Trixie

Klasstelefon: 08-586 313 03

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']