Saturnus V12

Hej alla barn och föräldrar i Saturnus!

 

Vi började veckan med att “Rocka sockorna”. FN har utlyst den 21/3 till Världsdagen för Downs syndrom. Genom att ta på sig olika strumpor hyllar vi olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Vi tittade på en film på ämnet och ritade färgglada strumpor.

 

 

Under veckan har vi genomfört två nationella prov, ett enskilt i svenska läsförståelse och ett i matematik där eleverna samarbetat och diskuterat. Vi försöker genomföra proven som planerat trots att många varit sjuka. De som varit sjuka får sedan göra proven vart eftersom de är tillbaka och vi kan skapa bra möjlighet till det.

 

mattelektionerna har vi fortsatt arbeta med multiplikation och division. Vi har även jobbat med problemlösning.

 

I vår läsebok i Svenska börjar berättelsen ta slut. Vi har pratat om historien i helhet, vad som hänt och om det verkligen kan vara verklighet.

 

SO-lektionen gick vi en tipspromenad med påsktema där vi friskade upp vårt minne på varför vi firar påsk. Vi gjorde även lite påskpyssel och skapade härliga kycklingar med hjälp av glasspinnar.

 

 

Eleverna fick också med sig hem sina lerkrukor och hängen som de gjort i samband med att vi arbetade med forntiden.

 

 

No “Mars april har knopp i håret” sjunger vi i månadssången. Varför? frågade vi och eleverna fick leta knoppar. Vilka träd har knoppar? Jo, lövträden och de har inte slagit ut än. Vintern är kvar men våren på gång.

 

 

engelskalektionen har vi lärt oss mer om hur man firar påsk i engelskspråkiga länder och några engelska uttryck och ord kopplat till det. På torsdag nästa vecka tänkte vi prova på “Egg rolling”. Därför skulle vi vilja att alla tar med sig ett omålat hårdkokt ägg med skal tills dess. Egg rolling är en lek från Storbritannien där man rullar dekorerade ägg nerför en backe. Den som har ägget som rullar längst utan att gå sönder har vunnit. Vi fick också provsmaka på en “Hot cross bun” som bakas under påsken i anglosaxiska länder. Eleverna ville ha receptet så här är en länk:

https://www.arla.se/recept/hot-cross-buns/

 

Under de senaste bildlektionerna har vi målat hällristningar med pastell och vattenfärg. Vi har förundrats över dessa magiska och ibland lite märkliga bilder huggna i sten. Vad ville de berätta? Kanske om den kommande pandemin med covid-19? Vissa former påminner ju faktiskt om detta virus… 

 

Så på veckans lektion ritade vi egna virus, fast snälla. Dessa sprider kärlek, värme och glädje! Så låt dem komma nära, låt dem krama dig.

 

Hälsningar Cissi

 

Hem och skola

 

“Just nu har vi hög frånvaro bland elever/ personal på Mellangården. För att bromsa denna smitta ber vi er att vara extra uppmärksamma på symtom hos barnen. Vid minsta symptom ska barnet stanna hemma.

 

 • Har man symtom mindre än ett dygn ska man vara hemma 2 extra dagar.
 • Vid symtom längre än ett dygn, ska man boka Covid test. Vid positivt svar stannar man hemma 7 dagar med de sista 2 dagar utan feber. Vid negativ svar får man gå tillbaka till skolan efter tillfrisknande. Man kan då ha mindre symptom som lite hosta eller snuva. 
 • Om inget test har gjorts ska barnet stanna hemma tills det är helt symtomfritt plus 2 extra dygn. Om 7 dygn har gått sedan insjuknandet och de sista 2 dygn utan feber och med gott allmäntillstånd kan barnet återgå till skolan även med lindriga symtom.

 

Om man fått ett positiv svar vill vi gärna att ni hör av er till mentor eller skolsköterska. Har ni ytterligare frågor går det bra att höra av sig till skolsköterska Judith.”

 

Läxa

 • Läsläxan till måndag vecka 13  är att läsa kapitel 24 och samtala om texten med er där hemma. 
 • Matteläxa: Träna på 7:ans multiplikations- och divisionstabell.

 

Vecka 13

Måndag: Idrott för båda grupperna. Ta med handduk och ombyte.

NP – För de elever som inte var här förra veckan.

Tisdag: Skoldagen börjar 9:50. Läxförhör på 7:ans tabell.

Läxa lämnas ut.

Onsdag: Friluftsliv / NP – Svenska högläsning
Torsdag: NP – Matematik

Ta med ett hårdkokt ägg med skal.

Fritids stänger 15:00

Fredag: Långfredag – Skolan stängd

 

Kommande händelser:

 

 • V11 – 20 Nationella prov genomförs (inga ledigheter beviljas)
 • 1/4 – Skärtorsdag – Fritids stänger 15:00
 • 2/4 – Långfredag – Skola & fritids stängt
 • 6/4-9/4 Påsklov v14
 • 10/5 – Studiedag: Skola och fritids stängt
 • 11/5 – 12/5 Studiedagar: Skola stäng, fritids öppet
 • 13/5 Kristi Himmelsfärdsdag skolan & fritids stängt
 • 14/5 LOV skola & fritids stängt
 • 11/6 Sommaravslutning 

 

 

Med varma hälsningar

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi, Hanna & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

hanna.svedlund@lemshaga.se

 

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.