Saturnus v13

Hej alla barn och föräldrar i Saturnus!

 

Veckan började som vanligt och nästan elever var på plats igen vilket var ett kärt återseende! Vi fick höra målande beskrivningar om hur covidtest går till, ruskigt men ändå spännande. Alla hade fått negativt – vilket ju var positivt sa barnen och skrattade : )

 

Vi fick oss ännu ett gott skratt när eleverna blev lurade på 1:a april. De skulle skriva en diktamen som en del av ett nationellt prov. I vår läroplan står det att alla elever ska kunna skriva läsligt för hand, men med BÅDA händerna. Därför fick man nu skriva med den hand man normalt inte brukar skriva med. Svårt tyckte de allra flesta med de höll god min. De fick sedan skriva iL is am mu dn id li rp al ir pA så fint de kunde därefter ljuda det de skrivit fast baklänges. Som “belöning” för att de ansträngt sig så bjöd vi alla elever på en piggelin.

 

 

mattelektionerna har vi arbetat med division med 6:ans och 7:ans tabell, vilket de också haft i läxa de senaste veckorna. Matteläxan till veckan efter påsk är att repetera division upp till 6:ans tabell.

 

Nu har vi läst sista kapitlet i vår svenskabok. Det innebär att vi vill ha tillbaka alla böcker till skolan igen. Be eleverna lämna dem till Ansi eller Eva så att vi kan pricka av dem från vår lista.

 

Då det har varit hög frånvaro på personalsidan har vi inte kunnat genomföra de nationella proven som vi planerat. Så i onsdags hade vi istället friluftsliv som vanligt. Vi gick “Stallet-rundan”, en sträcka på ca 2,2 km. Under vägen stannade vi upp och tittade på fällda träd, myrstackar och annat intressant. Vi kom till slut fram vid IP där vi drack och åt vår medhavda frukt och dryck.

 

 

På skärtorsdagen provade vi på Egg rolling. Eleverna fick först dekorera sina ägg som de hade haft med sig. Sedan gick vi ut och rullade ägg. Den vars ägg rullade längst utan att gå sönder vann. Mycket uppskattad aktivitet.

 

 

“Alla elever har gjor ett eget grillspett i träslöjden, format och dekorerat ett träskaft plus att vi har böjt och tvinnat en främre spets i rostfri metalltråd.  Dessutom har eleverna sågat ved och vi har gått igenom eldsäkerhet och olika sätt att tända eld på. I förra veckan gick upp till skolans vindskydd ovanför slänten där alla fick öva att tända en brasa med tändstickor. Efter det gjorde vi en gemensam eld och grillade först äppelklyftor som man fick doppa i kanel och socker plus att vi avslutade med marshmallows, en bra övning i öga-hand koordination och tålamod. 

En fantastiskt lyckad slöjdlektion som också förgylldes av strålande sol. Nu vet alla hur man kan göra ett grillspett, tända en eld och grilla något gott.”

 

Hälsningar Ayla

 

 

Hem och skola

 

Läxa

  • Läsläxan till måndag vecka 15  är att läsa ur en valfri bok minst 15 minuter per dag.
  • Matteläxa: Träna på division upp till 6:ans tabell.

 

Vecka 15

Måndag: Idrott för båda grupperna. Ta med handduk och ombyte.

Läxa lämnas in.

Tisdag: Skoldagen börjar 9:50. Läxförhör.

Läxa lämnas ut.

Onsdag: Friluftsliv – Ta med en dryck och en frukt.
Torsdag:
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • V11 – 20 Nationella prov genomförs (inga ledigheter beviljas)
  • 10/5 – Studiedag: Skola stängd. Fritids öppet, men bemannat med vikarier (så ingen ordinarie personal på plats.)
  • 11/5 – 12/5 Studiedagar: Skola stängd, fritids öppet
  • 13/5 Kristi Himmelsfärdsdag skolan & fritids stängt
  • 14/5 LOV skola & fritids stängt
  • 11/6 Sommaravslutning 

 

Glad Påsk!

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi, Hanna & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

hanna.svedlund@lemshaga.se

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.