Saturnus V16

Hallå där i aprilvädret alla barn och föräldrar i Saturnus!

 

Ena dagen åker shortsen på och nästa behövs både täckbyxor,mössa och vantar. Vi njuter av våren och upptäcker vårtecken varje dag men i torsdags blev det plötsligt snö. Barnen var helt oförberedda och frös så mycket att vi gjorde ett undantag och lät de som ville vara inne, vilket var allihop! Kolla gärna väderprognosen där hemma och vänta med att packa undan vinterkläderna, ett litet tag till behöver vi “pälsa på oss”.

 

Under veckan har det kommit upp att många barn skickar tokiga meddelanden till varandra, både i skolans mejl och med telefoner på fritiden. Vi pratade om hur viktigt det är att när man skickar ett meddelande till någon ska det alltid vara schysst och att den som får det ska förstå vad som menas. Jag frågade vad det betyder om man får t.ex. meddelandet “din mamma” eller “korv”. Hur ska jag tolka och förstå det? 

Jag bad barnen säga till en vuxen om de får ett meddelande som de inte förstår så man kan prata med avsändaren. Det är viktigt att ni pratar om detta där hemma också eftersom det händer både på skoltid och fritid. Hör av er om ni har några funderingar.

 

Nytt schema Vi har fått nytt schema då vi börjat använda mattältet igen. Start och sluttider är desamma utom på tisdagar börjar vi 9.40 fr.o.m. nästa vecka. Vår lunchtid är nu kl.11 men fortsätt ändå gärna skicka med frukt, det har både varit väldigt mysigt med vår frukt- och lässtund och gett barnen extra energi att lära nytt.

 

Under svenskalektionerna har vi tränat på att skriva berättelser. Vi utgick från De tre bockarna Bruse och delade in texten som i sagans bro, inledning upp på bron, handling och problem uppe på bron och problemlösning med avslut på slutet av bron. Sedan hittade eleverna på egna sagor. Det var bra uppvärmning inför det nationella provet där eleverna skulle skriva en berättande text.

När barnen skrev det nationella provet var koncentrationen total. Helt fantastiskt!

 

 

mattelektionerna har vi räknat med pengar i vår mattebok. Då har vi på ett konkret sätt tränat på att räkna ut skillnader och totalsummor. Vi har också hunnit med att skriva ytterligare ett nationellt prov.

 

I SO har vi fortsatt med vårt religionstema. Denna gång har vi lärt oss mer om Kristendomen. Vi har dels bekantat oss med texter från Bibeln men också tagit reda på mer religionen.

 

 

 

I NO har vi fortsatt jobbat med djur som sover under vintern dvs går i vinterdvala. Kopplat till det såg vi filmer om vintern och våren, passade bra efter uttröttande prov ; ) 

 

 

engelskalektionen har vi utforskat en ny app som eleverna har längtat efter, Engelskaportalen, som vi har möjligheten att få prova terminen ut.

Gröna gruppen hade bild denna vecka och de skapade helt fantastiska mandalas med blyerts och akvarell.

 

 

Städdag på Mellangården

Nästa fredag är det dags för vår årliga vårstädning. Alla elever på MG kommer att hjälpas åt att städa och rensa på vår skolgård.  I samband med städningen brukar vi ha hattparaden men tyvärr får vi avstå från det även i år. Till den här dagen kan ni som vill och har möjligt ta med sig egna trädgårdshandskar och en kratta.

 

Hem och skola

 

Under vecka 19 kommer inte någon skolverksamhet att pågå pga studiedagar och lovdagar. Vilket betyder att man får vara ledig hela veckan utan att ansöka om ledighet. 

Fritids/klubbens öppettider och tillgänglighet är även begränsad, se nedan: 

 

Måndag 10/5. SEPARAT ANMÄLAN KRÄVS, via mail pga att all ordinarie personal är på fortbildning. Se tidigare utskick på SchoolSoft av skolledningen. 

 

Tisdag 11/5, Fritids/klubben öppet som vanligt. 

Onsdag 12/5, Fritids/klubben öppet, stänger 15.00 pga dag före röd dag. 

 

Torsdag 13/5, Stängt pga röd dag. 

Fredag 14/5, Stängt pga lovdag i kompensation för 6/6 som sker på helgdag detta år. 

 

Ni gör er anmälan ang. tis-ons i schoolsoft, under kommentar från vårdnadshavare skirver ni Närvaro alt. Ledig. Vi behöver er anmälan senast 26/4.

 

Hälsningar Fritids och Klubben

 

Läxa

  • Läsläxan till måndag vecka 17  är att läsa ur en valfri bok minst 15 minuter per dag.
  • Matteläxa: Träna på alla multiplikationstabeller.

 

Vecka 17

Måndag: Idrott för båda grupperna. Ta med handduk och ombyte.

Läxa lämnas in.

Nationella prov

Tisdag: Skoldagen börjar 9:40. 

Läxförhör. Läxa lämnas ut.

Onsdag: Friluftsliv: Kläder efter väder, vattenflaska, frukt och sittunderlag.
Torsdag: Nationella prov
Fredag: Städdag

Fritids stänger 15:00

 

Kommande händelser:

 

  • V11 – 20 Nationella prov genomförs (inga ledigheter beviljas)
  • 10/5 – Studiedag: Skola stängd. Fritids öppet, men bemannat med vikarier (så ingen ordinarie personal på plats.)
  • 11/5 – 12/5 Studiedagar: Skola stängd, fritids öppet
  • 13/5 Kristi Himmelsfärdsdag skolan & fritids stängt
  • 14/5 LOV skola & fritids stängt
  • 11/6 Sommaravslutning 

 

Varma hälsningar!

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi, Hanna & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

hanna.svedlund@lemshaga.se

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.