Saturnus V18

Hej alla barn och föräldrar i Saturnus!

 

Vilken otur med vädret! Vi var tvungna att ställa in Skolloppet och Skolans dag och hade vanliga lektioner istället. Och Saturnus-eleverna som övat så bra på dansen och tillverkat vimplar till start-och målgång. Vi kommer ha denna dag i juni istället så fortsätt gärna öva dansen tillsammans där hemma.

 

Som ni säkert har full koll på har vi ingen skolverksamhet nästa vecka. Vi vuxna kommer att ha en fortbildningsdag på måndagen och sedan på tisdag och onsdag (då fritids är öppet) kommer vi att rätta de nationella proven. Torsdag och fredag är det lov-och helgdag. Så var uppmärksam på att schemat och läxan gäller till vecka 20.

 

mattelektionerna har vi skrivit klart alla nationella prov! Vi har också börjat med kapitlet i boken som handlar om programmering och vi gör koordinater till bl.a. “sänka skepp”.

 

NO och svenskalektionerna har vi fortsatt jobba med djur som sover under vintern dvs går i vinterdvala. Vi har skrivit klart våra faktatexter om dessa djur i form av små böcker. För de barn som har byggt hus till vinbergssnäckor utanför Villan var det extra spännande att lära sig om dem. Visste ni t.ex. att namnet vinbergssnäcka har de fått från att de var vanliga i vinbergen i Europa?!  Vi har även här läst och skrivit klart de sista nationella proven! 

 

SO-lektionerna har vi fördjupat oss lite mer i Judendomen. Vi använde oss utav NE´s lektionsmaterial och samlade fakta. Vi läste också berättelsen om “Uttåget ur egypten” i barnens bibel.
För de elever som inte hade kör idag körde vi en skön massagestund.

Hem och skola

 

Onsdagen den 19/5 ska vår musiklärare Jonas spela in en film till sommaravslutningen med de elever som går på kören. Han vill att de ska ha på eller ta med sig sommarkläder och en sommargrej. En grej kan va en badanka, en badboll, en favvo-handduk, en sommarbok. Max storlek är ca 50 cm.

 

Eftersom vi nu gjort klart alla nationella prov tänker vi att vi vill ge er en möjlighet att få se proven. Era barn ska få visa och berätta om dem för er enskilt i skogsbacken i slutet av terminen (så covidsäkert som möjligt). Vi återkommer med dag och tidsschema när allt är rättat.

 

Många barn i Saturnus har önskat att få övernatta i Villan och som ni förstår går inte det att genomföra med nuvarande covidrestriktioner. Vi undrar därför om ni föräldrar/klassföräldrar kan ordna något annat som avslutningsaktivitet för dem. De har bl.a. föreslagit tältning på någons tomt, grilla marshmallows…  

 

Den 26 maj på förmiddagen kommer vi att få besök av våra nya klasskamrater. Vi kommer att hålla till utomhus och göra olika aktiviteter samt äta en god lunch tillsammans.

 

Läxa

  • Läsläxan till måndag vecka 20  är att läsa ur en valfri bok minst 15 minuter per dag.

 

Vecka 20

Måndag: Idrott för båda grupperna. Ta med handduk och ombyte.
Tisdag: Skoldagen börjar 9:40. 
Onsdag: Kören – Ta med sommarkläder och en sommargrej
Torsdag:
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • 10/5 – Studiedag: Skola stängd. Fritids öppet, men bemannat med vikarier (så ingen ordinarie personal på plats.)
  • 11/5 – 12/5 Studiedagar: Skola stängd, fritids öppet
  • 13/5 Kristi Himmelsfärdsdag skolan & fritids stängt
  • 14/5 LOV skola & fritids stängt
  • 26/5 – Besöksdag för våra nya klasskamrater
  • 11/6 Sommaravslutning 

 

Varma hälsningar!

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi, Hanna & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

hanna.svedlund@lemshaga.se

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.